Veules les Roses plage

Het is zondag en vaderdag. Dat betekent best wat drukte bij het strand. De baai is redelijk ruim met een aantal strandhuisjes die door het hoogte verschil boven elkaar neergezet zijn. Gek gezicht enLeggi altro
Veules les Roses

Veules les Roses staat beschreven als het mooiste dorpje van de Cote d'Albatre.
Het is inderdaad schattig en dwars door het dorpje stroomt dat korte riviertje.
Na ruim te hebben gespeeld en goedLeggi altro
Best pittig

Vandaag staat home made spaghetti bolognese op het menu.
Een favoriet van de hele familie.
Altijd goed zul je dan denken.
Nou deze variant is iets te pittig uitgevallen.
Het gekochte kruidenpotje vanLeggi altro
Rustige start van de dag

Vanmorgen doen we lekker rustig aan. De bakker is gesloten en we ontbijten heel licht met yogurt omdat we vanmiddag fruit de mer in Dieppe gaan lunchen.
De harde wind is gaan liggen, het zonnetjeLeggi altro
Binnenhaven Dieppe

Ditmaal niet naar het oude centrum van Dieppe maar naar de binnenhaven met mooie promenade en veel restaurants.
Omdat het mooi vlak is kiest Logan voor de buggy i.p.v. de benenwagen.
Ik geef hem geenLeggi altro
Fruit de mer

Fruit de mer is voor ons echt het summum van vakantie. Ruim 40 jaar geleden hebben Bart en ik dat voor het eerst gegeten aan de Cote d' Azur.
Ditmaal alikruikjes, kleine grijze garnalen,Leggi altro
Korte broeken weer 😀

De temperatuur is hoger dan verwacht dus thuis kunnen we lekker in het zonnetje. Lezen, spelen, luieren
En plage

Vandaag de laatste dag dat Fleur en Logan er zijn. We willen nog even naar het strand. De baai vlakbij ons huis biedt geen voorzieningen dus rijden we naar Saint Valerie en Caux. We proberen nog eenLeggi altro
Le port

Na het spelen op het strand, zoeken van mooie steentjes en schelpjes lopen we naar het binnenhaventje. Toen we aan kwamen lag het nog droog. Nu begint er weer water in te komen omdat het vloedLeggi altro
Nog even samen genieten...

Eenmaal weer thuis gaat Fleur alvast wat spulletjes pakken terwijl Logan lekker buiten speelt. Zijn nieuwe windmolen doet het goed.
De laatste avond samen eten we natuurlijk lekkere visgerechten.
Daar gaan ze....Bon voyage!

Vanmorgen op tijd opgestaan zodat Logan nog ruim de gelegenheid heeft om te spelen voordat ze in de auto stappen.
Daar geniet hij enorm van!
Dan wordt het tijd om te vertrekken. Dat is wel ff slikkenLeggi altro
Wandelen vanuit Varengeville-sur-mer

Nadat we Fleur en Logan hebben uitgezwaaid trekken we de wandelschoenen aan.
We hebben via Komoot een makkelijke route uitgekozen vanuit Varengeville- sur-mer, onder Dieppe. Via de kustroute rijden weLeggi altro
Strand

Na een uur lopen door de boomrijke lanen en het heuvelachtige landschap bereiken we het strand.
En wat we bij Pourville al zagen.....een smal kiezelstrand en zowaar een best brede zandstrook. Het isLeggi altro
En door.....

We lopen verder via de rood- witte kustroute ( lange afstandswandeling van Treport naar le Havre). Het is een pittige klim maar het uitzicht over de baai tot voorbij Dieppe is prachtig.
DaarnaLeggi altro
Terug bij de auto

We kunnen terugkijken op een mooie gevarieerde wandeling die ik goed heb kunnen volhouden. Tuurlijk doet mijn teen zeer en loop ik niet vrij maar het is goed te doen zo.
Denk trouws wel dat ieLeggi altro
Naar goed Frans gebruik , esgargots

Geen zin in een zware maaltijd, geen zin om uitgebreid te koken... maar slakken met stokbrood is snel gemaakt en overheerlijk 😀
De zon zakt in de zee

Het blijft mooi, elke avond weer
De paden op vanaf Quiberville plage

We hebben getwijfeld wat te doen vandaag: wandelen of fietsen via de een van de velo vertes, over een oude spoorlijn.
De velo vertes zijn aardig vlak maar lopen voornamelijk door het binnenland enLeggi altro
Sainte Marguerites sur mer

Nadat we een stukje langs de kust hebben gelopen gaat het pad omhoog tussen de weilanden naar het iets hoger gelegen Sainte- Marguerites- sur-mer..
Ook daar worden de omgekomen mannen herdacht.
Het isLeggi altro
Verkoeling in het bos

Vanaf Sainte Marguerites gaat het pad licht stijgend omhoog via parc national Cap d'Ailly, een beschermd natuurgebied.
Het bos biedt verkoeling want het is een warme dag vandaag, 26 graden met volopLeggi altro
Cap D'Ailly

Op het hoogste stukje klif staat de vuurtoren.
Vanaf hier dalen we via het bos een stukje, wederom veel boomwortels soms enkele traptreden gemaakt want wanneer het hier goed nat is kan het aardigLeggi altro
En rond

Na de jeneverbessen staan we op de volgende klif alweer wat lager dan degene waar de vuurtoren op ligt.
Open grasland met prachtig uitzicht over de brede baai van Quiberville en in de verte weer eenLeggi altro
Centre commercial Dieppe

Op de terugweg naar Belleville rijden we langs een groot Centre Commercial met een Declathon. Hier stoppen we even want Bart wil graag nieuwe Merell wandelschoenen. De huidige hebben nauwelijks meerLeggi altro
Le Marquis, Belleville

Vanavond eten we in het restaurantje in het dorp, 5 minuten lopen.
Geen haut cuisine maar gewoon lekker eten met een gezellige uitbater die regelmatig ff komt babbelen. Hij wil graag beter EngelsLeggi altro
Inpakken en weg wezen 😀

Na koffie en een verse croissant als ontbijtje pakken we de boel rustig in.
Het is bewolkt maar benauwd.
Nog eenmaal genieten van het mooie uitzicht en dan vertrekken we.
Het was een erg prettigeLeggi altro