We reizen vandaag

Weer richting het westen, boven het meer langs. De bergen zijn op de grens met Kazachstan. Ook langs deze kant veel wegwerkzaamheden. De ene weg wordt door China aangelegd, de andere door Japan 🤷♀️
Cholpon-Ata

Na al het stof kwam de regen en het lijkt er op dat het pas vanavond later weer droog wordt. Geen garantie voor de nacht..... Dat wordt even geen tenten 🌧⛈️ Dus na een late lunch en wandelingLes mer
Even gesplitst

Kim en Martijn in een ei en wij in een appartement.
Het uitzicht verschilt ook nog al.
En weer onderweg tot...

Aan de ene kant nog het meer, aan de andere vlak land met aan de rand bergen.
Zo rijden we langs een mooie rivier met kabelbrug. Er lopen daar ook ezeltjes met jonkies.
Als we onze weg vervolgenLes mer
Wegafsluiting

Intussen de de-tour gevonden

Maar eerst maar even tanken.
Wel eerst naar binnen lopen om af te rekenen of 'polnibak' te zeggen. Het woord onthouden we door 'vol die bak' te denken 🤣
En weer op de route die we wilden

Eerst nu een late lunch

Waarbij we paardenvlees gaan proberen.
Onderweg zagen we verschillende kuddes langs de weg.
Dit was spannend

We waren op weg in de bergen naar een mooie kampeerplek. Alles helemaal goed totdat we een bui over ons heen kregen. En water en klei in bergen wordt al gauw glibberig. Gelukkig hebben we iig tweeLes mer
Uitzicht en overnachten

Dankzij één van de kampeerapps zijn we uiteindelijk, wel eigenlijk veel te laat, want Martijn zou koken, boven op een berg gekomen met uitzicht over de stad Naryn.
Vooral in de avond was het metLes mer
Naryn

Even naar de stad om matjes te kopen, gelijk even rond gekeken, auto gewassen en getankt. Lunch gehaald voor een picknick, straks op de berg.
Op weg

Watefall Kazhyrty

Even een stop om naar een waterval te wandelen. Het idee was dat Martijn nu eindelijk eens in het water onder en waterval zou zwemmen, maar dat was niet haalbaar.
Yurtcamp op 3025 meter hoogte

We slapen vannacht in een echte yurt. Straks om half acht wordt de kachel aangestoken en om 2 uur vannacht bijgevuld. Het kan hier zelfs in augustus 's nachts rond 1° zijn.
Black griffons en Hymalaya gier

Hoogte 3346
Deze lukt echt niet

Voor we bij de brug kwamen die niet betrouwbaar was, prachtige bloemen velden gezien en hoppen? Wat is het meervond van één Hop eigenlijk?
Onderweg, bergje op en weer af

Nachtje slapen bij de rivier

Een prachtige plek naast een zijrivier van de rivier Naryn. Inclusief zonsondergang en -opgang
Even boodschappen halen

Want de komende twee dagen hebben we misschien geen winkels.
Dus afgeladen en vol getankt gaan we zo weer verder. Het zal ook wel tot Bishkek duren voor we weer bereik hebben....
Landslide

Ach, dan gaan we er toch omheen.
En dat hebben we nog een paar keer moeten doen. Bijna om de 500 was er wel 'rappel'.
Koffie break

Wow, slechts 2000 meter

Maar toch: Prachtig 🤩😍
Even verder op steken we het water over om te lunchen, tot de bui toch onze kant uit komt 🌧🌩
Pitstop

Voor we de volgende haarspeldbochten naar beneden nemen.
Halverwege de alternative route

Er groeit hier echt wilde marjolein of te wel oregano.
Komt er ineens een herder met één koe langs die vraagt of iemand even op zijn paard wil rijden 🐴🥰
Daarna gaat ie weer verder met z'n koe.
Het blijft een verrassing

Vandaag de meeste plekken met internet tot noch toe 🤔 behalve in de stad dan natuurlijk 🤷♀️
We kijken, dwz Berend en Kim en Martijn, of we hier kunnen overnachten. We blijven en hebbenLes mer