• Noor

India

En 23-dags äventyr från Noor Läs mer
  • Kameelsafari met overnachting

31 oktober 2022, Indien ⋅ 🌙 32 °C

We zijn bij het hotel opgehaald met een jeep, om een eind de woestijn in te rijden. We gingen met de dromedaris verder, twee voor ons (Johnny Walker en Michael Jackson) en twee voor wat spullen te dragen. Onderweg zijn we nog even afgestapt, om de duinen in te lopen. Een stuk verderop stond ons tentje. We hebben het nog even wat hogerop gezocht op de zonsondergang te bekijken. Bij terugkomst stond er een tafel klaar en hadden ze een keukentent opgezet. Een tijdje later hadden ze een heerlijke Indiase (woestijn)maaltijd voor ons bereid.Läs mer

• Kuldhara

1 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 35 °C

Vervolgens gingen we naar Kuldhara, een archeologische site. Het duurde even voordat we begrepen wat het nou precies was. Maar het was het oude, verlaten stadje Kuldhara. We mochten weer een aantal keer op de foto met mensen. Uiteindelijk vonden we een donkere kamer met veel vleermuizen erin.Läs mer

• Jaswant Thada

2 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 34 °C

Dit is een wit marmeren chhatri van maharadja Jaswant Singh II. Het mausoleum werd in 1899 gebouwd door Sardar Singh, bij het platform waar vier jaar eerder zijn voorganger was gecremeerd. De plaats fungeert sindsdien als koninklijk crematorium.Läs mer

• Meherangarh Fort

2 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 34 °C

Het fort is het grootste verdedigingswerk van Rajasthan. Het is in 1459 gesticht door Rao Jodha, maar later is het regelmatig uitgebreid en versterkt tot het een nagenoeg onneembare vesting is geworden. In het centrum van het fort is een fascinerende paleiscomplex gevestigd. In het paleis zit nu een museum, waar een paar mooie kamers en spullen te bezichtigen waren.Läs mer

• Chaumukha Jaina Tempel

3 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 31 °C

In de vallei van Ranakpur zijn we naar een jainatempel geweest, wat de mooiste van India zou moeten zijn. De reusachtige tempel is opgetrokken uit wit marmer en van schitterend beeldhouwwerk voorzien. In 1439 gaf de rijke jaina-koopman Dharan Shah opdracht tot de bouw. De 4200 bouwvakkers hadden 57 jaar nodig om het karwei te klaren. Er zijn 29 zalen en koepels. En er zijn 1444 subliem gebeeldhouwde zuilen, waarvan er niet twee zelfde zijn. De tempel lijkt volmaakt, maar is het niet. Volgens de Jaina's kan alleen god volmaakt zijn. Vanwege deze overtuiging is één van deze zuilen scheef gezet. Er zou geen elektriciteit zijn, omdat insecten zich kunnen bezeren aan de lampen. In plaats daarvan zijn er olielampen.Läs mer

• Chittorgarh

5 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 30 °C

Chittorgarh is het grootste fort complex in India met zes kilometer bij 500 meter. Het ligt op een heuvel die plotseling omhoog loopt vanaf het platte landschap. Hierdoor hebben de verdedigingsmuren aan alle kanten 150 meter hoge kliffen. Het is drie keer onder aanval geweest van een krachtigere vijand, in 1303, 1535 en 1568. Elke keer kozen de mensen voor de dood in plaats van onteerd worden. De mannen reden het gevecht in, hun dood tegemoet, terwijl vrouwen en kinderen zichzelf op grote brandstapels werpten. Na de laatste keer is het niet meer bewoond geweest.Läs mer

• Ossenkar tocht

5 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 31 °C

Met de ossenkar zijn we nog door het dorpje en de omgeving van Barli gereden. Uiteraard kregen we voldoende aandacht, met name door kinderen. Onderweg hebben we nog een tempel aangedaan, waar we nog soort van zijn ingezegend. De pottenbakker was bij Chandelao leuker. En als laatst nog bij de memorial van Fort Barli geweest.Läs mer

• Bapu Bazaar

6 november 2022, Indien ⋅ ⛅ 31 °C

De toeristische bazaar priberen te vinden in Jaipur, maar op een paar kraampjes na niet gelukt. Wel leuk om wat beeldenmakers aan het werk te zien. En bij toeval zagen we een begrafenisstoet voorbij lopen: kleed eroverheen, bloemen erbij en wat facepainting. Het hoofd was dus gewoon zichtbaar.Läs mer

• Hawa Mahal

7 november 2022, Indien ⋅ ☁️ 25 °C

Als eerst van de citytour maakten we een fotostop bij Hawa Mahal, de Paleis der Winden. In 1799 is dit zo gebouwd dat de wind er vrij spel had, voor de optimale ventilatie. De gevel heeft 953 rijk bewerkte ramen, balkons en schermen. Het werd gebruikt door de dames van de harem van de maharadja, die zo het openbare leven konden zien, zonder zelf gezien te worden.Läs mer

• Amber Fort

7 november 2022, Indien ⋅ ☁️ 26 °C

Daarna gingen we door naar het Amber Fort. Deze is in 1592 gebouwd door een bevelhebber van Akbars leger. We zagen hier veel olifanten, die je eventueel naar het fort konden brengen. Het mooist was toch wel het Sheesh Mahal, of het Spiegelpaleis. Die was namelijk overdekt met stukjes spiegelend glas en inlegwerk.Läs mer

• Jal Mahal

7 november 2022, Indien ⋅ ⛅ 29 °C

Vlakbij het Amber Fort hadden we nog een fotostop bij Jal Mahal, ofwel het Waterpaleis. Het diende als jachtslot voor maharadja's die op eendenjacht gingen. De onderste vier verdiepingen liggen onder het water, alleen de bovenste steekt boven het water uit.Läs mer

• Jantar Mantar

7 november 2022, Indien ⋅ ⛅ 30 °C

Jantar Mantar is een observatorium, die gebouwd is rond 1730 door Sawai Jai Singh II, die een vooraanstaand astronoom was. De instrumenten bestaan uit stenen bouwwerken met elk een eigen functie, de meeste werken nog steeds. De gids liet zien hoe je met de schaduw kon lezen hoe laat het was, afgezien van een verschil met de India Standaard Time. De andere instrumenten begrepen we niet echt.Läs mer

• Stadspaleis van Jaipur

7 november 2022, Indien ⋅ ⛅ 30 °C

Vlakbij het observatorium lag het Stadspaleis van Jaipur. Het bestaat uit een groot aantal gebouwen, binnenplaatsen en tuinen. Het grootste gedeelte wordt nu in beslag genomen door een museum (onder andere kleding en wapens), waar je geen foto's mocht nemen. Een ander gedeelte wordt nog bewoond door de maharadja en zijn familie.Läs mer

• Boottocht over de Ganges

9 november 2022, Indien ⋅ ☀️ 17 °C

Tijdens zonsopgang hadden we een boottocht over de Ganges. Dit is het moment dat vele mensen baden hierin. Door middel van onderdompeling in de heilige rivier hopen de vrome hindoes verlost te worden van zonden en daarbij de bevrijding uit de heilloze cyclus van wedergeboorte dichterbij te brengen. Een bijzonder tafereel om te zien.Läs mer