Presidente Figueiredo

Op 2 uurtje rijden van Manaus vind je Presidente Figueiredo, ook wel bekend als het land van de watervallen. En dit is niet overdreven: tientallen watervallen zijn er te vinden in de omgeving...deLeia mais
Manaus

Manaus is de hoofdstad van de Braziliaanse Amazone. Vanaf hier vertrokken we naar Presidente Figueiredo en zullen we ook de boot nemen naar Tabatinga, vanwaar we de grens zullen oversteken naarLeia mais
De boot op!

7 dagen op de boot, niet wetend of/wanneer je bereik gaat hebben met de buitenwereld!
Gewapend met een ereader vol boeken, een gsm vol muziek en een tablet vol series en film startten we onze reis,Leia mais
Até a próxima, Brasil

Buenos dias Colombia: Leticia

Na ongeveer anderhalve maand komen we eindelijk aan in Leticia, de Colombiaanse hoofdstad van de Amazone. Waar Manaus echt een grootstad is, is Leticia veel kleiner en heb je hier meer het gevoel datLeia mais
Dag 1 in de jungle

Vandaag is het de eerste dag van ons driedaags jungle avontuur. We worden opgehaald in onze hostel door Ivan, die onze gids zal zijn de komende dagen.
We vertrekken met de boot richting deLeia mais
Dag 2 in the jungle

Dag 2 stond in het teken van onze eigen maaltijd voorzien: 's morgens vroeg opstaan om piranha's te vangen! Na zo'n tiental visjes te hebben gevangen (met kippenvel als aas) gingen we terug om deze teLeia mais
Een tocht door het donker

Tijdens de tweede nacht was het tijd voor een nachtwandeling.
Gewapend met antimuggenmagie en een zaklamp gingen we op stap.
Dag 3 in de jungle

Ons avontuur in de jungle sloten we af met nog een laatste wandeling. We kwamen giftige bomen tegen, bomen met stekels, bomen die rubber produceren,...
Daarnaast kregen we ook een initiatieles overLeia mais
Puerto Nariño

Op een kleine 2 uur varen van Leticia ligt Puerto Nariño. Puerto Nariño is een klein dorp in de Amazone waar je volledige rust vindt... geen gemotoriseerd verkeer en amper internet...en zo mooi!
HetLeia mais
Kuyatu, aapjes en een zonsondergang

Vandaag gingen we mee op tour om meer te leren over de inheemse stammen hier. Hoewel het allemaal nogal veel show en opgezet spel lijkt (wat we wel wat hadden verwacht), was het toch redelijk amusant.Leia mais
Bogota begot

Na al die tijd in de jungle, was het nog eens tijd voor de grote stad: Bogota!
Tijdens een fiets tour (van 5u!) hebben we de veelzijdigheid van de stad gezien: the good, the bad and the ugly.
WeLeia mais
Villa de Leyva

Villa de Leyva is een klein dorpje in de bergen. Het werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden gesticht en is sindsdien niet zo veel veranderd. Het meest impressionante van het dorp is het gigantischeLeia mais
Casa Terracotta

Casa Terracotta is het grootste aardewerk ter wereld. Dit huis, ontworpen door de Colombiaanse architect Octavio Mendoza Morales, is volledig uit terracotta gemaakt.
De architect heeft er zelf maar 6Leia mais
El Camino Real

Vanuit Barichara wandelden we de Camino Real. Dit wandelpad is eeuwen geleden aangelegd door inheemse Guane-stammen als handelsroute. De route is 7 km lang en verbindt Barichara met het kleine,Leia mais
Barichara

Het dorpje Barichara wordt het mooiste dorpje van Colombia genoemd. Hoewel het zeker mooi was, waren wij toch meer gecharmeerd door Villa De Leyva.
We zaten hier in een prachtige hostel, uitgebaatLeia mais
El Desierto de la Tatacoa

Na een lange dag onderweg, zijn we eindelijk aangekomen in de Tatacoawoestijn (ondanks de naam is het geen woestijn, maar een droog tropisch bos).
Na ons geïnstalleerd te hebben in onze zaligeLeia mais
El desierto de la Tatacoa & Villavieja

Na het grijze gedeelte, was het tijd voor de rode woestijn, El Cuzco genaamd. We besparen jullie de details waarom het ene gedeelte grijs is en het andere rood, maar we willen jullie wel latenLeia mais
Tejiendo Sueños de Esperanza

Na de woestijn hebben we een korte stop gemaakt om meer te leren over Tejiendo Sueños de Esperanza.
Tejiendo Sueños de Esperanza is een organisatie die zich inzet voor het onderricht van kansarmeLeia mais
Veel koffie in Salento!

Na Armenia trekken we naar Salento, gelegen in de koffiestreek van Colombia! Salento is een heel mooi dorpje, maar ook heel toeristisch... maar moet je het wel gezien hebben.
Hier verbleven we enkeleLeia mais
Cocora Vallei

14 km, waarvan de eerste 6 km constant omhoog!
Het was een stevig tochtje, maar wel één met prachtige uitzichten!
Deze vallei staat bekend om de waspalmen. Deze bomen lijken een beetje op palmbomen,Leia mais
Parapenten in Salamina

Alvorens we doorreizen naar Jardín maken we een stop in Salamina. Volgens een blog dat we hadden gelezen is dit een prachtig, klein en onontdekt dorpje. Onontdekt is het zeker, en het is wel mooi,Leia mais
Jardín

Jardín is zonder twijfel één van de leukste plekken waar we al zijn geweest! Gelegen tussen de bergen, talrijke kleurrijke straatjes, rustig overdag en een bruisend dorpsplein 's avonds...ideaal omLeia mais
Cueva del Esplendor

Één van de vele hikes die je hier kan doen, is de hike naar Cueva del Esplendor, een verborgen waterval.
We startten de dag met zonnig weer, maar in de namiddag kregen we een stevige regenbui overLeia mais
Café Jardin

Op onze laatste avond in Jardin besloten we een tuktuk te nemen en naar Café Jardin te gaan. Dit schattige cafeetje in de bergen zou de beste koffie hebben en heeft een prachtig uitzicht. GedurendeLeia mais
Viajante
Miereneters hun maaltijd niet afnemen! Prachtige foto's. Mooie herinneringen aan Manaus en omstreken. Lieve groetjes.Gsm terug?
ViajanteDie mieren waren heel speciaal: door ze over de handen te laten lopen en vervolgens te wrijven, geven ze een soort anti-muggen geur af!
ViajanteGsm helaas niet terug, we zullen een nieuwe moeten kopen eens we in Colombia zijn
Viajante
Heel veel water, heel veel groen. Daartussen lopen Leen en Tomas en genieten, en wij volgen jullie met spanning.