Joined January 2015
 • Day11

  Coimbra (Part II)

  June 24, 2016 in Portugal ⋅ 🌙 16 °C

  Vandaag besloten om Coimbra nog een keer te bezoeken. Het ritje via de inmiddels voor ons bekende wegen duurde ongeveer 45 minuten en bleek voor Casper een ideaal moment te zijn om een powernapje te doen. Bij aankomst in Coimbra geparkeerd in een vrij listige garage (want: veel palen, smalle bochtjes, enzo --> kras op de buitenspiegel) en ruim op tijd op Largo de Portagem gearriveerd om onze TTTT (Tuk Tuk Tourist Trap) experience te zoeken, namelijk de mannen van OdaBarca. Wederom niet gevonden (bestaan zij wel?) maar bij toeval zoefde (elektrisch) er een andere tuk tuk langzaam onze richting uit. De uiterst vriendelijke man achter het stuur zwaaide vrolijk naar Casper en er was meteen een klik tussen hen. Op de gok maar ingestapt en in een uur en een kwartier heeft Armando ons op uiterst vermakelijke wijze de mooiste plekken van Coimbra laten zien met dito anekdotes, wetenswaardigheden en tips. Casper wilde alleen maar "harder" en genoot zichtbaar van de rit achterin en zijn dag kon niet meer stuk toen hij na afloop ook nog plaats mocht nemen achter het stuur.

  Nadat we zijn afgezet op de top van heuvels waar de Universidade de Coimbra is gevestigd (overigens zeer indrukwekkend!) hebben we onderweg lopend naar beneden op de trappen een leuk tentje gevonden waar we hebben gegeten aan een tafeltje waar alles net niet naar beneden schoof vanwege de schuine grond.

  Tot slot, speeltuin momentje voor Casper maar niet zomaar eentje: Portugal dos Pequenitos. Een semi-Madurodam waarbij bekende landmarks van Portugal in het klein zijn nagebouwd waar peuters/kleuters in kunnen zitten/klimmen. Resultaat: Een heel erg tevreden mannetje die al zijn energie heeft kunnen verbranden daar.
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day1

  Vale de Paredes

  June 14, 2016 in Portugal ⋅ ☀️ 22 °C

  De verkansie is begonnen! Een drie weken durende vakantie in Portugal, beginnend in Vale de Peredes. Je weet wel, vlakbij Pataias (?) en Pedra do Ouro (?). Bewust gekozen als eerste van de vier (smiley) stops in semi-middle of nowhere om te detoxen van het drukke en stadse 030 leven in Nederland. 4 nachten in een houten huisje op ongeveer 300 m van een idyllisch stuk strand, dat is best te overleven.

  Key highlights van deze dagen:

  -Dagjes strand inclusief gietertje, zandkastelen, golven, zonsondergang, zonnecreme (Merel hoofdschuddend naar de twee mannen die hier niet echt van houden), drankjes (van appelsap tot vinho verdes) en een heerlijke arroz de marisco in de voor ons geworden stamkroeg aan het strand, genaamd Somar.
  -City tripjes naar mooie stadjes als Alcobaça, Batalha en Tomar, alledrie compleet met statige pleinen, UNESCO sites (kerkje, klooster, enz), goede restaurants en gezellige terrasjes. Casper heeft heel wat meters afgelegd met zijn loopfietsje (gouden tip om mee te nemen voor een 2,5j oud peutertje).
  -Bezoekje aan Fatima met hetzelfde doel, maar dat viel vies tegen. Fatima is blijkbaar een mega-bedevaartsoord waar de hele wereld (althans, zo lijkt het gezien de infrastructuur zoals de talloze velden van parkeerplaatsen, hotels met namen als "Hotel Amen" en "Hotel Holy Maria" en dito restaurants) komt om te bidden, eren, of wat eigenlijk? Wat doet men zoal in dit soort oorden? Wij snappen het niet..

  Prima weertje, zeer ontspannen omgeving en all met al, een hele chille start van onze vakantie. Dit smaakt naar meer!
  Read more

Never miss updates of Eka Tirtadji with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android