- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Apr 21, 2025, 10:42 AM
- ☀️ 24 °C
- Altitude: 56 m
Japan太宰府市33°31’15” N 130°32’4” E
Bidden voor Judith in Dazaifu ⛩️

De sushi van gisteravond was erg lekker, maar het had voor Judith nog wel een staartje. ☹️ En dus kiest zij nog even voor de hotelkamer en ga ik deze ochtend alleen op pad.
Niet ver van ons hotel ligt Tenjin Station. Vanaf hier vertrekken er geen treinen van JR (de Japanse NS) maar enkel van Nishitetsu. De treinen zijn allemaal fotogeniek maar aan duidelijke vertrekinformatie en Engelse omroepberichten doen ze niet. 😵💫 Ik maak een rit naar Dazaifu. Onderweg zie ik de stad langzaam overgaan in groene heuvels met traditionele huisjes. 😎 Op Futsukaichi stap ik over voor de laatste minuten naar Dazaifu.
Eenmaal aangekomen volg ik de meute door een drukke straat vol met winkeltjes maar toch vooral met heel veel eten. Alsof de pelgrimstocht naar de tempel toch vooral eten in het vooruitzicht stelt. De lokale delicatesse heet umegae mochi. Het is één van de vele Japanse zoetigheden met rode bonen pasta als vulling. Het staat overal rijen dik voor de kraampjes. Ik ben niet de allergrootste fan. 😉 Je moet waarschijnlijk een verfijnd Japans smaakzintuig hebben om dit op waarde te schatten. In die zin lijkt het op drop. Daar kun je ook weinig harten mee stelen zodra je de grens passeert. Verder is de koopwaar in de winkels 🛍️ rond dit soort toeristische oorden altijd kleurrijk en vrolijk. Zo is er veel van Totoro te vinden, maar vaak ook Miffy. Dick Bruna kan trots zijn dat zijn Nijntje zover van huis nog steeds mateloos populair is. Ik struin door wat winkeltjes voor ik mijn weg vervolg naar de lokale publiekstrekker. Het is een tempel.
De Tenmangu Shrine ⛩️ is gewijd aan Sugawara no Michizane, een geleerde uit de 9e eeuw die zo slim was dat hij nu de god van de examens is. Het stikt hier dus ook van de studenten. 👩🏼🎓 Met klassen tegelijk betreden ze de tempel. Ze smeken hier massaal om hulp door wenshoutjes en papiertjes te kopen en te beschrijven met hun wens en deze te hangen tussen de andere wensen. Een populaire wens is "laat me alsjeblieft slagen". Ik laat ook een wens achter, al is die van iets andere aard. Nu maar hopen dat deze hogere macht mijn doktershandschrift kan lezen. 😵
De tempel zelf is prachtig. Een deel staat weliswaar in de steigers, maar de rest is erg fraai: houten gebouwen, mooie vijvers in afgemeten tuinen 🌳, en overal *klap*–geluiden van mensen die netjes klappen voor de kami (Shinto-goden). Het is er redelijk druk maar het is alsnog relatief stil.
Ik loop een rondje door de tuinen en zie nog een man een showtje opvoeren met een bord op een stok. Tijd om weer te kijken hoe het met Judith gaat. 👨🏼⚕️Read more
Traveler Ik hoop dat jouw wens uitkomt en dat Judith weer beter is 🙏🏻🍀🥰 mooie foto's
Traveler Ach arme Judith beterschap
Traveler Beterschap judith!
Traveler Beterschap voor Judith ❤️ Ik vind dat er toch veel mensen lopen. Wel weer een mooie plek!