Den anden dag kom vi tilfældigt forbi Miyako Odori, og vi synes, at det så spændende ud, så vi købte billetter. Idag skulle vi så endelig finde ud af, hvad vi egentlig havde købt billetter til🤣
Miyako Odori er en traditionsrig og årlig danseforestilling i april, hvor man fejrer forårets komme og kirsebærblomsterne. Forestillingen blev oprindeligt lanceret i 1872, som en del af en indsats for at tiltrække turister til Kyoto efter tabet af hovedstadsstatus. Miyako Odori er en serie af klassiske japanske danseforestillinger, der udføres af maiko (lærlinge-geishaer) og geiko (det kyotanske ord for geishaer). Forestillingerne er kendetegnet ved flotte kimonoer, præcise koreografier og traditionel japansk musik, fremført med shamisen og sang. Forestillingen bestod af 4 korte scener med forskellige temaer, som var inspireret af årstiderne. Begge børn var meget optaget af dansen - og vi var vist alle endelige om, at musikken ikke bliver sat på transistoren, når vi kommer hjem🤪
Efter sådan en oplevelse har man brug for energi, så vi fandt en lille restaurant, som serverede Olivers favorit ret: Ramen. Vi brugte tiden på at planlægge resten af dagen - vi havde nemlig ikke travlt - vi skulle bare være et sted omkring kl. 18.
Vi fandt derfor en bogbutik. Oliver blev snydt for lidt manga den anden dag, og det ville vi gerne gøre noget ved. Vi fandt butikken - og de havde mange Demon Slayer-bøger, men selvfølgelig ikke nummer 19, som er den eneste, han mangler. Vi fandt til gengæld et par andre bøger og besluttede os for at slå os ned på caféen ved bogbutikken, så vi kunne læse lidt - ifølge YR skulle det nemlig begynde at regne. Vi fik kaffe - og Josefine fik den fineste Citron-kage😀
I god tid tog vi imod Nijo Castle. På vejen fandt vi en frisør, og jeg klippet. Det er åbenbart en større operation her - og jeg kunne både være blevet masseret, barberet og fået ørene studset. Jeg var nu godt tilfreds med, at de holdt sig til håret på hovedet😜 Oliver har fået sine lange lokker meget kær, så han stod over 🤷🏼♂️
Vi havde fået anbefalet Nijo Castle Sakura Festival & Light-Up af en af mine gamle venner og skolekammerat fra gymnasiet (tak Line😀). Nijo Castle Sakura Festival er en årlig begivenhed i Kyoto, hvor Nijo-slottet fejrer kirsebærblomstsæsonen med en række specielle lysinstallationer. Og det skuffede virkelig ikke - det var så smukt. Kombinationen af blomstrende kirsebærtræer og de farvestrålende lysinstallationer var fantastisk og medrivende. Det var virkelig en god oplevelse.
Vi har efterhånden fået meget lokal mad, og børnene (og vi voksne🤪) kan godt lide lidt variation. Så da vi spurgte, om vi skulle have mexicansk mad, fik vi et stort JA TAK retur. Maden var lækker - og børnene synes, at det var fedt, at der var live-musik😜
Igen idag nåede vi at runde 18.000 skridt (ca. 15 km) - og vi har talt om, at det kunne være sjovt at tælle sammen, hvor langt vi har gået siden 28/12 - det er meget.
I morgen tidligt pakker vi taskerne og tager shinkansen videre til Fukuoka.Read more
Traveler Magnifiques les photos wow!!! Pis la bouffe???
Traveler Tout est bon ici 😁 même pour une fille difficile comme moi ahah!!
C'est vraiment très beau! Mon endroit favori de votre voyage à date ❤️ Vous avez trouvé ça comment le train à haute vitesse? [Audrey Bernard]
Traveler C'était super! Ils sont tellement efficaces et confortables. Je prendrais ça tous les jours pour aller au travail 😆