Spain Mogán

Travelers at this place
  • Day 7

Badespaß an der Playa de Tauro

February 6 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Am Massenirrsinn Playa del Inglés und am „Highlight“ Maspalomas vorbei ging’s weiter an der Küste in Richtung Nordwesten. Auch die Bettenburgen von Puerto Rico lassen wir rechts und links liegen ohne uns ein „oh mein Gott“ verkneifen zu können. Das geschafft kommt man schnell an die wunderschöne kleine, fast noch ursprüngliche Playa de Tauro.
    Keine nervigen Strandwanderer, kein „Sehen und Gesehen werden“, keine Bändselträger die pünktlich zur nächsten Raubtierfütterung wieder in ihre All-inklusive-Tempel pilgern, kein Parkplatzneid, so muss das sein.
    Eine tolle Badebucht, ein schöner Strand, schönes Wasser. Es war perfekt, wir hatten richtig Spaß.
    Bleibt bloß zu hoffen, dass der Irrsinn des Zubauens nicht so weitergeht.

• Day 7

Klimmen en klauteren met Canyoning

April 24 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Om negen uur pikte onze gids ons op bij het appartementencomplex om ons het berggebied in te brengen. Daar gingen we ons met nog vier andere Nederlanders klaarmaken voor de activiteit van vandaag.

Eerst moesten we wetsuits, een harnas en een helm passen en onze tas inpakken. Daarna was het tijd voor een wandeling van 45 minuten met ongeveer 200 hoogtemeters.

Vandaag gingen we canyoning doen. Dit houdt in dat je met de waterstromen van de berg afdaalt door te abseilen en te springen. Sommige sprongen waren zes tot acht meter hoog, in een waterpoel van vier meter diep.

Dit is best bijzonder, omdat het vaak niet mogelijk is in het zuidelijke deel van Gran Canaria. Maar omdat het heeft geregend (wat de afgelopen twee jaar dus niet is gebeurd), is het er prachtig groen.

Omdat Maaike een beetje verkeerd terechtkwam en we dus met ondersteuning van het pad weer naar beneden liepen, waren we om vijf uur terug in het appartement.

We hebben nog even afgekoeld in het zwembad en gerelaxt, waarna we een taxi naar beneden namen om wat te gaan eten. Vandaag kozen we voor een Italiaans restaurant. Helaas maakte de bediening er een klein beetje een zooitje van onze bestelling, maar het eten was goed.

's Avonds hebben we een potje pesten gespeeld in de hoop onze drank en eten een beetje op te maken, wat nog niet helemaal gelukt is. Rond elf uur zijn we naar bed gegaan. Het was een zware dag geweest. Morgen vliegen we weer naar huis.

• Day 5

Even stapje terug

April 22 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Ik heb vannacht echt een vreselijke nacht gehad. Zweten, koorts, hoofdpijn, misselijkheid, noem maar op. Ik vermoed een lichte zonnesteek. Mijn Garmin geeft alleen maar waarschuwingen van hoge stress en een hoge hartslag.

Na het ontbijt kwam ik weer een beetje bij. Ik heb veel zoute dingen gegeten en lekker gerelaxt bij het zwembad. In de middag heb ik meegedaan aan de bingo, waar Auke een fles likeur heeft gewonnen.

's Avonds hebben we afhaal gehaald in de vorm van pizza en kebab. Vandaag ben ik op tijd naar bed gegaan. De rest heeft meegedaan aan een quiz.

• Day 4

Fijne verjaardag!

April 21 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Vanmorgen werden we wakker gemaakt door de dames die zingend de slaapkamer binnenkwamen. Vandaag moesten we er vroeg uit, want we moesten om acht uur buiten staan voor de transfer naar de surfschool. Bij de surfschool hebben we wetsuits gepast en zijn we met de bus naar het strand gegaan.

Op het strand kregen we een warming-up en instructies over de basishoudingen, waarna we de zee in gingen. We begonnen met peddelen, zodat we op de juiste manier de golf op konden komen om vervolgens meegetrokken te worden naar het strand. Vandaag was de stroming erg sterk en werd er extra goed op ons gelet. Het is me zelf gelukt om op mijn knieën te zitten en later een paar seconden te staan. Het was echt een leuke ervaring.

Terug bij het appartement hebben we wat gegeten en zijn we lekker het zwembad ingegaan. De vrouw die massages geeft had tijd, dus ik heb een schouder- en rugmassage gehad. De dames laten natuurlijk geen gras over groeien dat ik jarig ben en hebben de animatie ingelicht. Dus werd er weer "Lang zal hij leven" gezongen en kreeg ik een flink stuk taart.

's Avonds hebben we gegeten bij een Mexicaans restaurant om de hoek. Dit was echt lekker, denk ik het beste eten op het eiland tot nu toe. Daarna zijn we lekker op tijd naar bed gegaan, want iedereen was moe.

• Day 2

Dagje (relax) zwemmen

April 19 in Spain ⋅ ⛅ 23 °C

Heerlijk, uitslapen! Na bijna tien uur in coma te hebben gelegen, hadden de anderen al ontbijt gehaald en kon ik zo aanschuiven.

De dames hadden een massage geregeld bij het zwembad. Auke en ik zijn lekker in een boek gedoken aan het zwembad. Voordat de massages begonnen, kwam de grote man van de animatie langs om te vragen of we waterpolo wilden spelen. Dat hoefde hij geen twee keer te zeggen. We hebben bloedfanatiek de bal uit elkaars handen gegrepen en elkaar kopje-onder geduwd om maar te kunnen scoren. De man van de animatie, die net zo groot en breed was als de doeltjes zelf, deed ook mee.

In de late middag hebben we de shuttlebus naar het strand gepakt en zijn we de zee in gedoken. Na een uurtje zonnen hebben we bij het strand gegeten in een verrassend goede strandtent.

We zijn naar boven gelopen, omdat de shuttlebus niet meer ging. Het was een tocht van twee kilometer met een hoogteverschil van 160 meter. Helaas was Maaike 's avonds door iets niet helemaal lekker geworden. Dus Auke, Kaylee en ik hebben lekker spelletjes gespeeld terwijl Maaike uitrustte.

• Day 1

Op naar het eiland!

April 18 in Spain ⋅ ☁️ 23 °C

Na een waardeloze nacht (oftewel niet geslapen door een feestje bij de buren), besloot ik rond 2 uur maar eens een ontbijtje te maken, de laatste spullen te pakken en naar Auke te gaan.

Net als vorig jaar staat de fiets daar in de schuur en lopen we naar de bushalte. Schiphol was rustig en we waren snel door de beveiliging. De heenreis is vijf uur vliegen, dus dat wordt even krap zitten voor die uren. Net na het opstijgen heb ik toch nog even mijn ogen dichtgedaan, ondanks dat ik niet lekker zat.

Bij aankomst was alles strak geregeld. De transfer stond al klaar en we konden meteen vertrekken. Na een uurtje kwamen we bij het appartement aan.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden, zijn we in de omgeving wat gaan eten zoeken en naar een supermarkt gegaan voor eten, eventueel voor vanavond, en wat lekkers. We kwamen uit bij een bar waar we wat gegeten hebben; het eten was matig, maar het bier en de cocktails waren prima. Van de bediening kregen we te horen dat de zuidkant van het eiland vooral toeristisch is en gericht op zuipen.

Na de lunch zijn we naar de supermarkt geweest. Omdat we allemaal moe zijn, hebben we besloten zelf wat te maken in de vorm van wraps met kip en groenten, aangezien we een klein keukentje hebben. Helaas is de keuken hier niet op gebouwd en eigenlijk alleen bedoeld voor het bakken van eitjes.

Later op de avond hebben we nog even besproken welke activiteiten we eventueel willen boeken en een spelletje gespeeld. Daarna zijn we naar bed gegaan, want iedereen is moe.

• Day 13

Eine letzte Fahrt mit dem Mietwagen

May 13, 2024 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Der Urlaub geht langsam zu Ende. Auf dem Programm steht ein kurzer Trip nach Puerto Rico.

Die Stadt ist ein riesiger Einkaufsladen. Eine Mall nach der anderen. Ein Hypermercado größer wie der nächste. Ein kleiner Strand gepaart mit einem Yachthafen bilden die maritime Zone.

Nach kurzer Zeit verlasse ich den Ort wieder. Wie vieles hier war auch Puerto Rico keine Fahrt wert.

• Day 6

Von P. de Morgan - Puerto Rico gewandert

February 11, 2024 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Heute war es bewölkt und ideal zum laufen, diesmal östlich. Zuerst musste ich mit beiden Händen einen Hang hochklettern. Dann merkte ich das die Straße wegen Steinbruch gesperrt ist. Durch Zufall entdeckte ich einen Wanderweg den Berg hoch n, um zur Taurito Beach zu gelangen, die eigentlich nur wenige km entfernt liegt. Taurito ist eher langweilig und auffällig mit einem großen Spaßbad. Weiter ging’s dann meist an der Straße direkt an der Küste entlang. Bei div. Tunnels konnte ich nicht durchlaufen und musst um den Berg laufen. Einen weiteren Hang musste ich nochmal hochklettern, wo ich beinahe abgerutscht wäre, weil die Steine zum Festhalten immer öfter abbröckelten. Auf dem Weg liegen div. Strände für den Massentourismus mit Hotelburgen den Hängen hochgebaut. Der schönste und gemütlichste ist Puerte de Morgen, eher dörflich. Playa de Cura ist auch noch angenehm. Hier kann man aus zwei Stränden auswählen. Playa de Amadores und Playa de Puerto Rico sind für den Massentourismus und hin wird wahrscheinlich heftiger abgehen.Read more

• Day 71

Puerto Rico - First steps ashore

October 29, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 23 °C

Zugegebenermaßen, eine touristischere Destination hätten wir uns wohl kaum aussichen können.. dennoch liegt der Hafen Puerto Rico halbwegs idyllisch zwischen den hohen, felsigen Bergen der Südküste Gran Canarias. An den Hängen sind viele Hotels, doch hinter ihnen ragt eine wunderschöne Landschaft empor!
    Landgang!
    Wir treffen hier Jenny's Papa samt Familie und werden in den kommenden knapp zwei Wochen immer wieder etwas mit den vieren unternehmen. Zur Feier unserer Ankunft durften wir uns am All you can eat Frühstücksbuffett gründlich die Mägen vollschlagen! So viel Essen! Das sind wir quasi gar nicht mehr gewöhnt! Gestärkt geht es daran, unser Boot Landgangsfein zu machen und dann die Stadt zu erkunden!
    Am Nachmittag geht es dann bereits ins benachbarte Puerto Mogán zu einem besonderen Erlebnis - einer U-Boot Tour! Das erzähle ich euch in einem anderen Footprint!
    Aber auf jeden Fall sind wir gut angekommen und werden erst einmal bis 2.11. in Gran Canaria bleiben bevor es weiter nach Teneriffa geht!

• Day 3

Mit dem Bus nach Puerto Rico

July 15, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 26 °C

Frühsport Hometrainer, Schwimmen, Frühstück, 11.25 Uhr Bus nach Puerto Rico, 17 Uhr zurück von den Shopping Malls, super ausgebautes Busnetz, Abendessen mit anschließendem kleinen Konzert Tina Turner DoubleRead more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android