Kazakhstan
Al-Farabi Kazakh National University

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day1

   Almaty/Алматы - Dag 1

   May 23, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☁️ 15 °C

   De eerste dag! Er was nul tot geen structuur, omdat alle pinautomaten bijlangs moest worden gegaan totdat er één m'n pas wilde slikken. Uiteindelijk toch nog veel gezien en een zesde zintuig voor pinautomaten ontwikkeld!Read more

   Traveler

   hadden ze daar geen parkeerautomaten waar je wat uit kon halen, Bram?

   5/23/22Reply
   Traveler

   wat lief Bram

   5/23/22Reply
   Traveler

   En, was het lekker?

   5/23/22Reply
   2 more comments
    
  • Day4

   Almaty/Алматы - Dag 4

   May 26, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 31 °C

   Vandaag heb ik, met warm weer, de Zelenyy Bazar bezocht. De Zelenyy Bazar, ook wel "The Green Bazaar" genoemd, is gemaakt in 1875 en bestaat uit twee grote hallen waar voedsel wordt verkocht. Om de hallen heen is een soort tweede markt ontstaan waar heel veel kleding, schoenen, speelgoed wordt verkocht en veel iets té specifieke kraampjes staan met bijvoorbeeld alleen maar kranen en tape. Ik heb m'n oogjes uitgekeken.Read more

   Ongelooflijk alle die hallen met eten. [Suus]

   5/27/22Reply

   Zou dat in 1 dagje uitverkocht raken ? [Suus]

   5/27/22Reply
   Traveler

   oh, dat ziet er geweldig uit. En lekker😋

   5/27/22Reply
   9 more comments
    
  • Day5

   Almaty/Алматы - Dag 5

   May 27, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 32 °C

   Vandaag was het weer heet (boven de 30 graden) en ben ik onder andere naar de Botanische Tuinen gegaan. Wederom heb ik veel gebruik gemaakt van het OV, want het werkt uitstekend.

   Met de ONAY kaart die ik had gekocht (de kaart kostte zelf 320 Tenge (70 cent), kan je zowel in de metro als in de bus. De metro stelt niet extreem veel voor. Er is welgeteld één metrolijn, met 9 stations; niet groots, maar wel overzichtelijk. En dan het fantastische: alles kost 18 cent. Of je nou 1 minuut met de metro gaat, of je zit een uur in de bus naar je bestemming, elke rit kost maar 18 cent!Read more

   Traveler

   prachtig Bram

   5/27/22Reply
   Traveler

   lekker gewandeld?

   5/27/22Reply
   Traveler

   prachtig!

   5/27/22Reply
   4 more comments
    
  • Day61

   Almaty/Алматы

   July 22, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 35 °C

   Vanochtend kwam ik keurig op tijd aan (schijnt niet per se normaal te zijn) om 6:39 in Almaty. Vannacht nauwelijks geslapen, en wat ik heb geslapen waren hazenslaapjes. Zo'n trein maakt best wel veel lawaai, en ik werd heerlijk heen en weer geschud. Enigszins vermoeid kwam ik dan ook aan bij het Almaty Transit Hotel. Het hotel ligt heel dicht bij het vliegveld, en hier kon ik inchecken wanneer ik wilde, dus ook vroeg in de ochtend. Het was een vrij basic hotel dat niet bepaald 100% functioneerde, maar ik was al snel tevreden met een douche en een bed. Wederom maar heel even kunnen slapen en ook dit waren hazenslaapjes. Om 13:00 heb ik maar de bus naar de stad gepakt om de dag een beetje door te komen, totdat om 04:00 de volgende dag het vliegtuig terug naar huis vertrekt.

   Na eerst wat gegeten te hebben en nog wat Kirgizisch en Uzbeeks geld gewisseld te hebben, heb ik mijn weg vervolgd naar waar ik me twee maanden geleden ook al prima vermaakt heb: de Green Bazar. Na eerst door alle stank van het vlees gestruind te hebben, heb ik een paar goeie aankopen gedaan. Naast een prachtig (enigszins sarcastisch) Kazachs bestek setje samengesteld te hebben, heb ik nog een prachtig Kazachs sportpak gekocht.
   Om 23:00 ging de bus richting het vliegveld, dus met nog een korte stop in het hotel, werd het tijd om mijn Deutsche Freunde weer op te zoeken.
   Read more

   Traveler

   prachtig Bram!

   7/24/22Reply
   Traveler

   Is dat een lange broek?

   8/1/22Reply
    
  • Day57

   almaty

   July 21, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 18 °C

   Gestern sollte unser Zug nach Tashkent fahren. Wir standen am Gleis, doch die Tickets, die wir online auf einer russischen Website gekauft hatten, waren nicht im System hinterlegt. So blieben wir einen Tag länger in Almaty und lernten Freunde einer sehr guten Freundin kennen. Was für ein überraschender Abend in einer Karaokebar.

   We made some new friends in Almaty. 🤍
   Read more

   Traveler

   Hauptsache es geht euch gut u die Supermärkte sind wohl gut gefüllt 👍dann morgen gute Weiterfahrt !!

   7/23/22Reply
   Traveler

   Na klar! Danke!

   7/24/22Reply
    
  • Day12

   Almaty/Алматы

   June 3, 2022 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 20 °C

   Vandaag een soort tussendagje. In een bomvolle bus teruggekomen uit de bergen, en morgen vliegen naar Bishkek! Daar begint de twee weken durende fietstocht die ik ga maken door Kyrgyzstan.

   Eenmaal in m'n kamer gestapt ben ik haastig begonnen aan een was in de gootsteen, in de hoop dat het morgen droog zou zijn. Daarna ben ik nogmaals naar de Green Bazar gegaan om alle gekkigheid nog een keer te aanschouwen en een pet te kopen voor de fietstocht. Met enige tegenzin ben ik begonnen met onderhandelen, maar tevergeefs (waarschijnlijk heb ik echt de hoofdprijs betaald). De vrouw moest nog wel even al haar buren langs om aan wisselgeld te komen.Read more

   Traveler

   de mooiste pet van alle petten! en die mag wel wat kosten nietwaar...

   6/3/22Reply
   Traveler

   Graag een selfie met pet. 😘

   6/3/22Reply
   Traveler

   ...maar hopen dat de wind ze niet meeneemt!

   6/3/22Reply

   Hij was jaloers denk ik. [Suus]

   6/3/22Reply
    
  • Day23

   Werkstatt Almaty IV

   August 18, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 15 °C

   Unterwegs trafen wir Micha aus Moskau. Er arbeitet noch nicht sehr lange in Almaty und erkundet deswegen selbst die Gegend. Wir führen einige sehr interessante Unterhaltungen und sind uns direkt sympathisch.
   Zusammen fahren wir noch Gipsy Taxi. Das ist eine Art privates Taxi. Man hält einfach nur die Hand raus und irgendjemand wird dann anhalten. Für uns alleine ist das wegen der Verständigungsprobleme leider unmöglich.
   Zum Abschluss trinken wir noch einen Kaffee und nehmen einen InDriver zurück zur Werkstatt.

   Als wir dort ankommen, waren 4 Leute mit unserem Auto beschäftigt. Und das am Sonntag! Später waren sie dann nur noch zu zweit.
   Die Stoßdämpfer waren gewechselt und jetzt folgte noch die Montage der restlichen Teile an der Vorderachse. Bis um 1 Uhr waren wir noch in der Werkstatt, bevor wir uns dann doch nochmal ein Hotelzimmer suchten. Die Arbeit war bis dahin noch nicht geschafft. Aber die Chefin ließ sich auch nicht überzeugen für heute abzubrechen.
   Hoffentlich bekommen wir morgen grünes Licht!
   Read more

   Traveler

   Oh in High heels und Spitzentop

   8/25/19Reply
   Traveler

   Das Panorama von Almaty und der Werkstatt ist schon spannend.🙃

   8/26/19Reply
   Traveler

   netter Moskauer

   8/26/19Reply
    
  • Day3

   Almaty/Алматы - Dag 3

   May 25, 2022 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 21 °C

   Vandaag was ik gestopt door politieagent Usain.

   In mijn ooghoek zag ik een mooi binnenplaatsje, dus ik dacht, dit ga ik bekijken. Ik loop er naartoe, maar zie om de hoek twee politieauto's met zwaailichten staan.

   Mijn intuïtie zegt: omkeren, en weer vrolijk de toerist uithangen. Deze fantastische ingeving werkte voor twee seconden, totdat ik achter me hoor: "HÉ! HÉ!". Ik draai me om, zie een agent naar iets wijzen, en volg mijn zelfde intuïtie nog eens. Weer hoor ik het geschreeuw, en het blijkt dat de agent naar mij wees (geen goede eerste indruk gemaakt). Ik loop naar de agent toe (met al die horrorverhalen over toeristen die in een Thaise gevangenis belanden in m'n hoofd) en vraag wat er is.

   Na een hoop gekazach snap ik eindelijk dat ie m'n paspoort wilt. Die geef ik hem, en hij vraagt of ik Marius Bram ben. Ik zeg ja (is soort van m'n naam), en hij vertelt me dat hij "Usain" is, "from de Polisja". Vervolgens schudden we elkaar de hand. Usain pakt z'n portofoon erbij, en zegt: "Marius Bram". Uit de portofoon komt wat gebrabbel terug, en hij herhaalt mijn naam.

   Er gebeurt even helemaal niks, totdat Usain me met een grote glimlach aankijkt, een soort zwaaibeweging maakt, en zegt: "bye bye!".
   Read more

   Traveler

   slim dat je naar Usain toe liep!

   5/26/22Reply

   Wat een mooie en betekenisvolle oorlogshelden kering.vole [Sabine Surkan]

   5/26/22Reply

   Het lijkt erop dat je vooral oppervlakkig moet sigthseeien Bram. En dat je nu al beroemd bent ! 'Marius Bram ? Die kennen we !' [Suus]

   5/27/22Reply
    
  • Day2

   Almaty/Алматы - Dag 2

   May 24, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☁️ 25 °C

   Vandaag verkast naar het eerste hostel :). De hele aardige eigenares gaf me direct thee en koekjes, en we hebben wat gepraat door middel van Google Translate en improvisatie. Ze heeft me nog een Kazachse specialiteit laten proeven (een soort hard bolletje gemaakt van melk en zout), wat heel bijzonder was maar eigenlijk niet te pruimen.Read more

  • Day5

   Almaty

   July 13, 2018 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 25 °C

   We zijn ondertussen 5 dagen in Almaty en hebben al heel wat afgewandeld in de stad. Almaty is de grootste stad van Kazachstan met 1,5 miljoen inwoners. Tot 1997 was het de hoofdstad van het land, nu is dat Astana geworden. Moeilijk om de stad in een notendop te beschrijven want er valt vanalles te zien en beleven, maar 1 ding is zeker: we voelen ons hier goed! Enkele eerste indrukken zie je in dit filmpje: https://photos.app.goo.gl/SRthxHQ6VHiMgEGEA

   Wist-je-datje: de oude naam van Almaty, Alma-ata, betekent "vader van de appels". Alle appelsoorten die wij kennen zouden afstammen van de wilde appels die hier in de bergen rond Almaty groeien.

   De stad is een echte mengelmoes, zowel qua architectuur als qua bevolking. Statige Sovjet gebouwen worden afgewisseld met moderne businesscenters en in de buitenwijken vind je kleine bouwvallige huisjes. 50% van de inwoners is Kazachs, 30% Russisch en daarnaast zie je nog Chinezen, Mongolen, Georgische types,...

   Na 3 nachten in de guesthouse bij Vladimir, slapen we nu voor 3 nachten in een hostel op 500 meter daar vandaan. De eigenares, Lena, is alweer supervriendelijk en gastvrij. Ze spreekt bijna geen Engels dus wat doe je dan in deze moderne tijden: een gesprek voeren via Google Translate. Lena spreekt iets in het Russisch in, de app vertaalt alles naar het Engels en nadien spreken wij iets in dat dan weer naar het Russich vertaald wordt. Handig, en het leidt soms tot grappige situaties wanneer iets verkeerd vertaald wordt.
   Read more

   Traveler

   Ziet er zalig uit - bedankt om ons mee te laten genieten in woord en beeld :-)

   7/13/18Reply
   Traveler

   Leuk!

   7/13/18Reply
   Traveler

   Schitterend!!

   7/13/18Reply
   9 more comments
    

  You might also know this place by the following names:

  Al-Farabi Kazakh National University

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android