Kazakhstan
Mobile Telecom-Service LLP

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day1

   Almaty/Алматы - Dag 1

   May 23, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☁️ 15 °C

   De eerste dag! Er was nul tot geen structuur, omdat alle pinautomaten bijlangs moest worden gegaan totdat er één m'n pas wilde slikken. Uiteindelijk toch nog veel gezien en een zesde zintuig voor pinautomaten ontwikkeld!Read more

   Traveler

   hadden ze daar geen parkeerautomaten waar je wat uit kon halen, Bram?

   5/23/22Reply
   Traveler

   wat lief Bram

   5/23/22Reply
   Traveler

   En, was het lekker?

   5/23/22Reply
   2 more comments
    
  • Day4

   Almaty/Алматы - Dag 4

   May 26, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 31 °C

   Vandaag heb ik, met warm weer, de Zelenyy Bazar bezocht. De Zelenyy Bazar, ook wel "The Green Bazaar" genoemd, is gemaakt in 1875 en bestaat uit twee grote hallen waar voedsel wordt verkocht. Om de hallen heen is een soort tweede markt ontstaan waar heel veel kleding, schoenen, speelgoed wordt verkocht en veel iets té specifieke kraampjes staan met bijvoorbeeld alleen maar kranen en tape. Ik heb m'n oogjes uitgekeken.Read more

   Ongelooflijk alle die hallen met eten. [Suus]

   5/27/22Reply

   Zou dat in 1 dagje uitverkocht raken ? [Suus]

   5/27/22Reply
   Traveler

   oh, dat ziet er geweldig uit. En lekker😋

   5/27/22Reply
   9 more comments
    
  • Day5

   Almaty/Алматы - Dag 5

   May 27, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 32 °C

   Vandaag was het weer heet (boven de 30 graden) en ben ik onder andere naar de Botanische Tuinen gegaan. Wederom heb ik veel gebruik gemaakt van het OV, want het werkt uitstekend.

   Met de ONAY kaart die ik had gekocht (de kaart kostte zelf 320 Tenge (70 cent), kan je zowel in de metro als in de bus. De metro stelt niet extreem veel voor. Er is welgeteld één metrolijn, met 9 stations; niet groots, maar wel overzichtelijk. En dan het fantastische: alles kost 18 cent. Of je nou 1 minuut met de metro gaat, of je zit een uur in de bus naar je bestemming, elke rit kost maar 18 cent!Read more

   Traveler

   prachtig Bram

   5/27/22Reply
   Traveler

   lekker gewandeld?

   5/27/22Reply
   Traveler

   prachtig!

   5/27/22Reply
   4 more comments
    
  • Day23

   Werkstatt Almaty IV

   August 18, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 15 °C

   Unterwegs trafen wir Micha aus Moskau. Er arbeitet noch nicht sehr lange in Almaty und erkundet deswegen selbst die Gegend. Wir führen einige sehr interessante Unterhaltungen und sind uns direkt sympathisch.
   Zusammen fahren wir noch Gipsy Taxi. Das ist eine Art privates Taxi. Man hält einfach nur die Hand raus und irgendjemand wird dann anhalten. Für uns alleine ist das wegen der Verständigungsprobleme leider unmöglich.
   Zum Abschluss trinken wir noch einen Kaffee und nehmen einen InDriver zurück zur Werkstatt.

   Als wir dort ankommen, waren 4 Leute mit unserem Auto beschäftigt. Und das am Sonntag! Später waren sie dann nur noch zu zweit.
   Die Stoßdämpfer waren gewechselt und jetzt folgte noch die Montage der restlichen Teile an der Vorderachse. Bis um 1 Uhr waren wir noch in der Werkstatt, bevor wir uns dann doch nochmal ein Hotelzimmer suchten. Die Arbeit war bis dahin noch nicht geschafft. Aber die Chefin ließ sich auch nicht überzeugen für heute abzubrechen.
   Hoffentlich bekommen wir morgen grünes Licht!
   Read more

   Traveler

   Oh in High heels und Spitzentop

   8/25/19Reply
   Traveler

   Das Panorama von Almaty und der Werkstatt ist schon spannend.🙃

   8/26/19Reply
   Traveler

   netter Moskauer

   8/26/19Reply
    
  • Day57

   almaty

   July 21, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 18 °C

   Gestern sollte unser Zug nach Tashkent fahren. Wir standen am Gleis, doch die Tickets, die wir online auf einer russischen Website gekauft hatten, waren nicht im System hinterlegt. So blieben wir einen Tag länger in Almaty und lernten Freunde einer sehr guten Freundin kennen. Was für ein überraschender Abend in einer Karaokebar.

   We made some new friends in Almaty. 🤍
   Read more

   Traveler

   Hauptsache es geht euch gut u die Supermärkte sind wohl gut gefüllt 👍dann morgen gute Weiterfahrt !!

   7/23/22Reply
   Traveler

   Na klar! Danke!

   7/24/22Reply
    
  • Day61

   Almaty/Алматы

   July 22, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 35 °C

   Vanochtend kwam ik keurig op tijd aan (schijnt niet per se normaal te zijn) om 6:39 in Almaty. Vannacht nauwelijks geslapen, en wat ik heb geslapen waren hazenslaapjes. Zo'n trein maakt best wel veel lawaai, en ik werd heerlijk heen en weer geschud. Enigszins vermoeid kwam ik dan ook aan bij het Almaty Transit Hotel. Het hotel ligt heel dicht bij het vliegveld, en hier kon ik inchecken wanneer ik wilde, dus ook vroeg in de ochtend. Het was een vrij basic hotel dat niet bepaald 100% functioneerde, maar ik was al snel tevreden met een douche en een bed. Wederom maar heel even kunnen slapen en ook dit waren hazenslaapjes. Om 13:00 heb ik maar de bus naar de stad gepakt om de dag een beetje door te komen, totdat om 04:00 de volgende dag het vliegtuig terug naar huis vertrekt.

   Na eerst wat gegeten te hebben en nog wat Kirgizisch en Uzbeeks geld gewisseld te hebben, heb ik mijn weg vervolgd naar waar ik me twee maanden geleden ook al prima vermaakt heb: de Green Bazar. Na eerst door alle stank van het vlees gestruind te hebben, heb ik een paar goeie aankopen gedaan. Naast een prachtig (enigszins sarcastisch) Kazachs bestek setje samengesteld te hebben, heb ik nog een prachtig Kazachs sportpak gekocht.
   Om 23:00 ging de bus richting het vliegveld, dus met nog een korte stop in het hotel, werd het tijd om mijn Deutsche Freunde weer op te zoeken.
   Read more

   Traveler

   prachtig Bram!

   7/24/22Reply
   Traveler

   Is dat een lange broek?

   8/1/22Reply
    
  • Day12

   Almaty/Алматы

   June 3, 2022 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 20 °C

   Vandaag een soort tussendagje. In een bomvolle bus teruggekomen uit de bergen, en morgen vliegen naar Bishkek! Daar begint de twee weken durende fietstocht die ik ga maken door Kyrgyzstan.

   Eenmaal in m'n kamer gestapt ben ik haastig begonnen aan een was in de gootsteen, in de hoop dat het morgen droog zou zijn. Daarna ben ik nogmaals naar de Green Bazar gegaan om alle gekkigheid nog een keer te aanschouwen en een pet te kopen voor de fietstocht. Met enige tegenzin ben ik begonnen met onderhandelen, maar tevergeefs (waarschijnlijk heb ik echt de hoofdprijs betaald). De vrouw moest nog wel even al haar buren langs om aan wisselgeld te komen.Read more

   Traveler

   de mooiste pet van alle petten! en die mag wel wat kosten nietwaar...

   6/3/22Reply
   Traveler

   Graag een selfie met pet. 😘

   6/3/22Reply
   Traveler

   ...maar hopen dat de wind ze niet meeneemt!

   6/3/22Reply

   Hij was jaloers denk ik. [Suus]

   6/3/22Reply
    
  • Day2

   Almaty/Алматы - Dag 2

   May 24, 2022 in Kazakhstan ⋅ ☁️ 25 °C

   Vandaag verkast naar het eerste hostel :). De hele aardige eigenares gaf me direct thee en koekjes, en we hebben wat gepraat door middel van Google Translate en improvisatie. Ze heeft me nog een Kazachse specialiteit laten proeven (een soort hard bolletje gemaakt van melk en zout), wat heel bijzonder was maar eigenlijk niet te pruimen.Read more

  • Day5

   Almaty

   July 13, 2018 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 25 °C

   We zijn ondertussen 5 dagen in Almaty en hebben al heel wat afgewandeld in de stad. Almaty is de grootste stad van Kazachstan met 1,5 miljoen inwoners. Tot 1997 was het de hoofdstad van het land, nu is dat Astana geworden. Moeilijk om de stad in een notendop te beschrijven want er valt vanalles te zien en beleven, maar 1 ding is zeker: we voelen ons hier goed! Enkele eerste indrukken zie je in dit filmpje: https://photos.app.goo.gl/SRthxHQ6VHiMgEGEA

   Wist-je-datje: de oude naam van Almaty, Alma-ata, betekent "vader van de appels". Alle appelsoorten die wij kennen zouden afstammen van de wilde appels die hier in de bergen rond Almaty groeien.

   De stad is een echte mengelmoes, zowel qua architectuur als qua bevolking. Statige Sovjet gebouwen worden afgewisseld met moderne businesscenters en in de buitenwijken vind je kleine bouwvallige huisjes. 50% van de inwoners is Kazachs, 30% Russisch en daarnaast zie je nog Chinezen, Mongolen, Georgische types,...

   Na 3 nachten in de guesthouse bij Vladimir, slapen we nu voor 3 nachten in een hostel op 500 meter daar vandaan. De eigenares, Lena, is alweer supervriendelijk en gastvrij. Ze spreekt bijna geen Engels dus wat doe je dan in deze moderne tijden: een gesprek voeren via Google Translate. Lena spreekt iets in het Russisch in, de app vertaalt alles naar het Engels en nadien spreken wij iets in dat dan weer naar het Russich vertaald wordt. Handig, en het leidt soms tot grappige situaties wanneer iets verkeerd vertaald wordt.
   Read more

   Traveler

   Ziet er zalig uit - bedankt om ons mee te laten genieten in woord en beeld :-)

   7/13/18Reply
   Traveler

   Leuk!

   7/13/18Reply
   Traveler

   Schitterend!!

   7/13/18Reply
   9 more comments
    
  • Day1

   Guesthouse on Sadovaya

   July 9, 2018 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 33 °C

   Drie uur vliegen naar Riga met daarna een directe transfervlucht van een kleine vijf uur naar Almaty. Helaas niet veel geslapen, maar we zijn er! De sympathieke Alex van Guesthouse on Sadovaya staat klaar om ons naar ons eerste nestje te brengen. Het is dan 08u30 plaatselijke tijd, vier uur later dan in België.

   Na een klein half uurtje in de drukke Kazachse ochtendspits.. (heftig, ff verschieten), komen we aan in een mooie grote superpropere kamer. Het bed staat naar ons te lonken. Alex vraagt wanneer we ontbijt willen. Maarten ziet het zitten om de wekker te zetten na twee uurtjes slaap om dan te gaan ontbijten. Moedig. Ik pas wijselijk. Ik ga meer dan twee uur slaap nodig hebben en ik voel me ook een beetje misselijk. 2x stijgen en dalen in het vliegtuig, vermoeidheid, de warmte (34 graden!), en het Kazachse verkeer worden me even te veel. Dat bewijst ook het kleine toiletbezoek voor ik in het beddeke plof, een zalig slaapje tegemoet. Ook Maarten kruipt erin voor zijn twee uurtjes slaap.

   Rond 15u word ik wakker. Ik voel me terug 100 procent! Maarten is ook wakker en vertelt enthousiast over het ontbijt en de sfeervolle omgeving waarin het gebracht wordt. Een nostalgische huiskamer met open keuken waar een lieve vrouw eten klaarmaakt en een vriendelijke man (Vladimir, de vader van Alex) een babbeltje met je slaat en er voor zorgt dat je niets tekort komt.

   We maken ons op het gemak klaar voor een wandelingetje in de omgeving. Vladimir, geeft ons een klein grondplan en wat tips mee. Supermarkt gevonden, lekkere kebab gegeten in het zonnetje💥. We voelen ons erg welkom en op ons gemak hier in Kazachstan. Een heel goede start!
   Read more

   Traveler

   Dat is inderdaad wel een grote kamer. Een goede start van jullie avontuur

   7/10/18Reply
   Traveler

   Yes😺!

   7/10/18Reply
   Traveler

   Amai zo een grote kamer! Spreken ze vlot Engels?

   7/10/18Reply
   3 more comments
    

  You might also know this place by the following names:

  Mobile Telecom-Service LLP

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android