• Màrius Asensi Jordà
  • Màrius Asensi Jordà

2024 Islàndia

Un viatge improvisat amb en Pau pel sud i sud-est d’Islàndia, amb parada al Cercle Daurat i Reykjanes. El meu segon cop al país (el primer, nov. 2016) i segur que no serà l’últim: Islàndia sempre sorprèn. Czytaj więcej
  • Geysir i Strokkur

14 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 3 °C

Visitem la zona geotermal de Geysir, on la terra bull i treu fum per tot arreu. El protagonista ara és Strokkur, el guèiser actiu que cada pocs minuts esclata i envia un raig d’aigua bullent cap al cel. Ens quedem embadalits esperant el moment en què la bombolla blava es forma i esclata amb força, arrencant crits i somriures a tothom. Tot i que està ple de visitants, veure com la terra respira i expulsa la seva energia de manera tan directa és una experiència fascinant. Czytaj więcej

• Golden Circle Truck Hotel

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 3 °C

Aquesta nit la passem al Golden Circle Truck Hotel, un allotjament peculiar on dormim dins d’un antic remolc de camió. L’experiència és curiosa, potser podria estar millor, però al final descansem prou bé. A la nit tenim la sort de veure algunes aurores (poquetes, però suficients per tornar-nos a emocionar), i al matí el temps se’ns passa volant xerrant amb una parella de turistes de la nostra edat. Islàndia ens regala no només paisatges, sinó també moments i trobades inesperades. Czytaj więcej

• Kerið

15 października 2024, Islandia ⋅ 🌧 6 °C

Ens trobem amb la parella que vam conèixer al Truck Hotel i junts visitem Kerið, un antic cràter volcànic amb un llac d’aigües blaves al fons. Les parets vermelloses i negres del cràter contrasten amb el color intens de l’aigua, creant una combinació de tons espectacular. Caminem al voltant de la vora i també baixem fins a tocar l’aigua, gaudint de la calma del lloc. Compartir aquest racó amb els nous amics fa que l’experiència sigui encara més especial. Czytaj więcej

• Far de Selvogsviti

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 7 °C

Ja sols, arribem al Selvogsviti, un far taronja que s’alça al límit de la costa sud. La seva silueta destaca amb força sobre el paisatge àrid i l’oceà obert, amb les onades trencant contra les roques. L’ambient és tranquil i solitari, i ens quedem una estona observant el contrast entre el color intens del far i el blau immens del mar. Un indret senzill però amb un encant especial, on Islàndia ens torna a mostrar la seva bellesa austera. Czytaj więcej

• Les llengües de lava de Nátthagi

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 8 °C

Visitem la vall de Nátthagi, on les darreres erupcions volcàniques han deixat llengües de lava recents que encara marquen el paisatge. Caminem entre la roca negra i retorçada, amb la sensació de trepitjar una terra que fa ben poc cremava. Algunes zones encara desprenen calor i fumeroles, recordant-nos la força increïble que hi ha sota els nostres peus. És impactant veure de tan a prop com Islàndia es transforma i es renova constantment. Czytaj więcej

• Llac Kleifarvatn

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 7 °C

De camí cap a Reykjavík fem una breu parada al llac Kleifarvatn, envoltat de muntanyes volcàniques i silenci absolut. L’aigua tranquil·la reflecteix el cel i el paisatge, creant una imatge serena que convida a quedar-s’hi més estona. Tot i que només hi som de pas, el moment és suficient per respirar fons i contemplar la immensitat d’aquest indret tan característic d’Islàndia. Czytaj więcej

• Hallgrímskirkja

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 7 °C

Ja a Reykjavík, visitem Hallgrímskirkja, l’església més emblemàtica de la ciutat. La seva arquitectura, inspirada en formes basàltiques, s'alça imponent sobre el centre urbà. Després de sopar, la sorprenem il·luminada amb una llum rosa intensa: és en suport al mes de conscienciació contra el càncer de mama, un recordatori visual. És un gest senzill però potent. Ens fa pensar que fins els monuments més majestuosos es poden convertir en portadors de solidaritat. Czytaj więcej

• Skólavörðustígur, carrer amb els colors

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 6 °C

Passegem per Skólavörðustígur, el carrer conegut com la Rainbow Street, que connecta directament amb Hallgrímskirkja. El paviment pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí dona una vitalitat especial al centre de Reykjavík i simbolitza la diversitat i l’orgull LGTBI+. Caminem entre botigues i cafès, gaudint d’un ambient alegre i acolorit que contrasta amb la sobrietat de molts altres racons d’Islàndia. Un passeig diferent i perfecte per acomiadar la ciutat. Czytaj więcej

• Harpa Reykjavík

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 6 °C

Visitem el Harpa, l’auditori i centre de concerts de Reykjavík, un edifici modern fet de vidre que juga amb la llum i els reflexos del mar i la ciutat. La façana, inspirada en les formes dels cristalls de basalt, canvia de colors segons l’hora i l’angle, creant un efecte hipnòtic. Ens hi passegem de nit, quan les llums interiors converteixen el Harpa en una joia brillant al port de Reykjavík. Una mostra de com Islàndia sap unir natura i modernitat en un sol espai. Czytaj więcej

• Sólfar, viatger del Sol

15 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 6 °C

Ens acostem al Sólfar (Viatger del Sol), l’escultura metàl·lica en forma de vaixell que s’ha convertit en un dels símbols de Reykjavík. Situada davant del mar, la seva silueta brilla amb la llum i sembla apuntar cap a l’horitzó, com si convidés a seguir navegant. Ens aturem a contemplar-la mentre el cel es tenyeix de colors suaus: és un lloc que transmet llibertat, somnis i aventures. Una manera poètica i perfecta de posar punt final al nostre viatge per Islàndia. Czytaj więcej

• Costa de Reykjanes

16 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 7 °C

Ens acostem al Far de Reykjanes, que vigila l’oceà Atlàntic des d’un turó solitari. El seu blanc intens contrasta amb el paisatge volcànic que l’envolta. A pocs metres, arribem fins a Valahnúkamöl, un penya-segat impressionant on les onades trenquen amb força contra les roques negres. El vent bufa amb intensitat i l’ambient és salvatge, però alhora captivador. Aquí Islàndia mostra tota la seva essència: natura dura i indomable al límit entre terra i mar. Czytaj więcej

• Pont entre continents

16 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 7 °C

Visitem el Brú Milli Heimsálfa, el pont simbòlic que uneix les plaques tectòniques d’Europa i Amèrica. Caminar-hi és com fer un pas d’un continent a l’altre, amb el barranc volcànic sota els peus recordant-nos que Islàndia és literalment terra de fronteres. L’indret és senzill però té una càrrega especial: poques vegades a la vida pots dir que estàs amb un peu a cada continent. Czytaj więcej

• Fins aviat, Islàndia!

16 października 2024, Islandia ⋅ ☁️ 6 °C

Aquest viatge a Islàndia ha estat molt especial i també improvisat per part meva: només una setmana abans vaig decidir afegir-me al viatge del meu company Pau. El resultat ha estat una experiència plena de natura salvatge, paisatges únics i moments per recordar.

📍 Sud-est (Höfn – Skaftafell) – Diamond Beach, Jökulsárlón, glaciars i cascades com Hundafoss i Svartifoss.
    📍 Costa sud – Camps de lava, Vík i Reynisfjara, l’avió de Sólheimasandur, Skógafoss, Seljalandsfoss i Gljúfrafoss.
    📍 Golden Circle i interior – Gullfoss, Strokkur i Geysir, Þingvellir, Kerið, Hjálparfoss i Háifoss.
    📍 Reykjavík i península de Reykjanes – Hallgrímskirkja, Rainbow Street, Sólfar, Harpa, Kleifarvatn i els fars de Reykjanes.

Durant aquests dies hem gaudit de aurores boreals, postes de sol, fred, improvisacions i molts quilòmetres compartits. Per mi és ja la segona vegada a Islàndia… i sé que no serà l’última.
    Czytaj więcej

Koniec wyprawy