• Màrius Asensi Jordà

2025 Tailàndia i Cambodja

Una aventura de 26 días de Màrius Leer más
  • Chiang Dao Cave

19 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

La Chiang Dao Cave és un dels punts més coneguts de la zona, un complex de coves sagrades que s’endinsen a l’interior de la muntanya. A l’entrada hi ha diversos temples i estupes que marquen el caràcter espiritual del lloc. A l’interior, els passadissos il·luminats deixen veure grans figures de Buda i formacions rocoses espectaculars. Algunes galeries només són accessibles amb guies locals i fan servir llanternes per explorar-les, donant un punt d’aventura a la visita. L’ambient, entre espiritualitat i misteri natural, feia d’aquesta experiència una de les més singulars de Chiang Dao.Leer más

• Chiang Dao Hot Springs

19 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 31 °C

Les Chiang Dao Hot Springs són unes aigües termals naturals situades enmig de la natura, a prop de la muntanya de Chiang Dao. L’entorn és tranquil i verd, amb piscines i canals on l’aigua surt calenta de manera natural. El lloc és freqüentat tant per locals com per visitants que busquen relaxar-se i gaudir dels beneficis de l’aigua tèbia. La visita va ser un descans perfecte, una pausa agradable després dels dies d’explorar temples, coves i mercats, i una manera diferent de connectar amb la natura del nord de Tailàndia.Leer más

• Rumb al sud: arribada a Krabi

20 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 30 °C

Després de la nostra estada a Chiang Dao, vam tornar en taxi fins a Chiang Mai per agafar un vol cap a la següent etapa del viatge: el sud de Tailàndia. L’avió ens va portar fins a Krabi, punt de partida per descobrir les platges paradisíaques d’Ao Nang i les illes Phi Phi. El cartell de l’aeroport de Krabi marcava simbòlicament el canvi d’escenari: de les muntanyes i temples del nord a la costa i les aigües turqueses del sud.Leer más

• Ao Nam Mao, rumb a Railay

20 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 30 °C

Des de l’embarcador d’Ao Nam Mao vam pujar a una llanxa que ens portaria fins a Railay, una de les destinacions més espectaculars de la costa de Krabi. L’ambient al port era animat, amb viatgers carregats de motxilles i barques que entraven i sortien constantment. La sensació era d’expectativa i emoció: deixàvem enrere la terra ferma per endinsar-nos al mar i començar a descobrir les platges i penya-segats que fan tan especial aquesta zona del sud de Tailàndia.Leer más

• Arribada a East Railay Bay

20 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 30 °C

L’arribada a East Railay Bay Beach (per tal d'instal·lar-nos al Sand Sea Resort) va ser tota una sorpresa. Un cop al port, ens esperava un tractor amb remolc per portar-nos fins a la costa. El trajecte, curt però inesperat, va resultar molt divertit i va quedar com un record especial de l’experiència. El paisatge de fons, amb la platja i els penya-segats característics de Railay, feia encara més singular aquest moment d’arribada.Leer más

• Posta de sol a Railay Beach

20 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

La Railay Beach ens va regalar una de les postes de sol més espectaculars del viatge. Entre les 18:30 i les 19:30 el cel es va omplir de colors intensos (taronges, roses i vermells) que es reflectien sobre el mar i els penya-segats de la badia. No podíem parar de fer fotos, intentant capturar aquell moment màgic que combinava calma i bellesa en estat pur. Una experiència que quedava gravada tant a la càmera com a la memòria. Finalment, desprès de sopar vàrem veure la constel·lació de l'Escorpí just sobre la muntanya.Leer más

• Fauna al resort de Railay

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

Una de les sorpreses més agradables del resort va ser la fauna local que ens acompanyava a diari. Als arbres hi vivien Langur fosc (Trachypithecus obscurus), uns micos amb el pèl blanc al voltant dels ulls que els dona una expressió entranyable i molt diferent dels micos comuns. També vam poder observar un majestuós Calau becfalçat oriental (Anthracoceros albirostris), amb el seu imponent bec corbat, i fins i tot algun esquirol (Sundasciurus hippurus) que s’escapolia ràpidament entre les branques. Aquesta convivència amb la natura feia que l’estada fos encara més especial i autèntica.Leer más

• Diamond Cave / Phra Nang Nai Cave

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

La Diamond Cave, també coneguda com Phra Nang Nai Cave, és una de les coves més accessibles de Railay. El recorregut passa per passarel·les de fusta que permeten endinsar-se a l’interior i contemplar les impressionants formacions de estalactites i estalagmites. Algunes parets brillen sota la llum, d’aquí el nom de “Diamond Cave”. La visita va ser curta però sorprenent, amb l’ambient fresc i misteriós propi de les coves i el contrast amb la llum intensa de l’exterior. Una parada curiosa i diferent entre platges i mar.Leer más

• Passejada per East Railay Bay

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

Vam dedicar una estona a recórrer amb calma tota la East Railay Bay Beach. Aquesta part de Railay no és tan bona per al bany com la West Beach, però té el seu encant amb el passeig vora el mar, les barques llargues amarrades i els penya-segats que tanquen la badia. L’ambient era tranquil i menys concorregut, perfecte per gaudir d’una passejada relaxada i observar la vida quotidiana dels pescadors i dels resorts al llarg de la platja.Leer más

• Princess Cave

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

La Princess Cave, situada a l’extrem de la platja de Phra Nang, és un lloc tan curiós com sorprenent. L’interior de la cova està ple d’ofrenes en forma de grans figures de fusta amb forma fàl·lica, deixades pels pescadors i visitants com a símbol de fertilitat i protecció. El contrast entre el paisatge paradisíac de la platja i aquest espai sagrat amb un ritual tan particular la feia una visita única i memorable. Una barreja de devoció, tradició i sorpresa que no deixa indiferent.Leer más

• San Chao Tham Phra Nang

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

El San Chao Tham Phra Nang és un petit santuari situat a la platja de Phra Nang, envoltat de coves i penya-segats espectaculars. La zona combina espiritualitat i natura: d’una banda, el santuari dedicat a l’esperit de la princesa Phra Nang, venerat pels pescadors locals; de l’altra, les coves que s’endinsen a la roca, amb formacions impressionants d’estalactites que pengen com cortines de pedra. La visita va ser tan visual com cultural, amb la bellesa natural del paisatge i el simbolisme del santuari convivint en un mateix espai.Leer más

• Phra Nang Beach

21 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

La Phra Nang Beach és una de les platges més famoses i boniques de Railay, envoltada de penya-segats de pedra calcària i amb sorra blanca banyada per aigües turqueses. Tot i la seva fama paradisíaca, la nostra visita va estar marcada per la pluja, que va caure mentre passejàvem per la platja. El temps no ens va permetre gaudir-la plenament, però fins i tot sota la pluja l’indret mantenia un encant especial, amb un aire més tranquil i misteriós que contrastava amb les imatges habituals de sol i banyistes.Leer más

• Inici del tour d’illes des de Railay

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ 🌧 27 °C

Un nou dia començava amb un tour per les illes del sud de Krabi. Tot i que la pluja ens va obligar a posposar la sortida dues hores, finalment vam poder embarcar-nos des de la East Railay Bay Beach, rumb al sud. La sensació era d’alegria i expectació: deixàvem enrere la badia amb ganes de descobrir platges, coves i racons paradisíacs enmig del mar d’Andaman.Leer más

• Ko Hong (L’interior de l’illa)

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ 🌧 27 °C

La primera gran parada del tour va ser a l’interior de l’illa de Ko Hong, una llacuna amagada a la qual s’accedeix per un pas estret entre els penya-segats de pedra calcària. Un cop dins, l’aigua tranquil·la i d’un verd intens quedava completament envoltada de parets verticals cobertes de vegetació, creant un paisatge gairebé màgic i silenciós. Mentre navegàvem, un dels companys del grup es va animar a fer snòrquel, aprofitant per fotografiar els peixos que nedaven entre les aigües clares. Una experiència sorprenent i paradisíaca, que feia de Ko Hong un autèntic tresor amagat.Leer más

• Ko Hong – Platja i mirador

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ 🌧 27 °C

Després de descobrir la llacuna interior, vam tocar terra ferma a l’illa de Ko Hong. Des d’allà vam seguir un trail curt però intens fins al seu mirador, que oferia unes vistes espectaculars sobre les illes i el mar d’Andaman. De tornada a la platja, ens vam relaxar a la sorra blanca i encara hi va haver temps per fer snòrquel entre aigües transparents i plenes de vida marina. Una combinació perfecta d’aventura, natura i descans que feia d’aquesta illa un dels punts més complets del tour.Leer más

• Chicken Island

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ 🌧 28 °C

La Chicken Island (Koh Gai) és una de les illes més singulars de Krabi, famosa per la formació rocosa que s’aixeca del mar i recorda la silueta d’un cap de pollastre. Vam acostar-nos amb la barca per contemplar de prop aquest curiós penya-segat, una imatge divertida i única enmig del mar d’Andaman. Tot i que és una parada ràpida, el lloc té un encant especial i es va convertir en un dels punts més fotogènics del tour d’illes.Leer más

• Tub Islands

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

Les Tub Islands són un conjunt de petits illots units per una llengua de sorra que apareix i desapareix amb la marea. Quan hi vam arribar, l’aigua clara i la sorra blanca formaven un pas natural impressionant, perfecte per caminar d’una illa a l’altra amb el mar als dos costats. L’indret era ideal també per al bany i el snorkel, amb peixos que s’acostaven a pocs metres de la platja. Un lloc paradisíac i alhora divertit, que combinava bellesa paisatgística i moments de relax enmig del mar d’Andaman.Leer más

• Poda Island

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 28 °C

La Poda Island és una de les illes més boniques del sud de Krabi, amb una llarga platja de sorra blanca i un imponent penya-segat calcari que s’alça just davant de la costa. L’aigua cristal·lina i tranquil·la convidava al bany i al snorkel, mentre que la platja era perfecta per relaxar-se i gaudir del paisatge. Malgrat que hi havia força visitants, l’entorn mantenia un aire paradisíac que feia difícil deixar de mirar al voltant. Una parada ideal per acabar de gaudir del tour d’illes amb la combinació perfecta de mar, sorra i penya-segats espectaculars.Leer más

• Bioluminescència al mar d’Andaman

22 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 26 °C

Un dels moments més màgics del viatge va ser veure la bioluminescència al mar d’Andaman. De nit, ens vam llençar a l’aigua i, en moure braços i cames, milers de petites espurnes brillants apareixien al nostre voltant, com si nedéssim entre estrelles. L’experiència era fascinant i gairebé irreal, una barreja de ciència i màgia que difícilment oblidarem. Una manera espectacular de tancar el dia, amb el mar convertit en un cel estrellat sota l’aigua.Leer más

• De Railay a les Phi Phi

23 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ⛅ 28 °C

Vam embarcar-nos en un ferry des de Railay per posar rumb a les illes Phi Phi. El trajecte pel mar d’Andaman, amb els penya-segats i illots al fons, transmetia una barreja d’expectació i emoció: deixàvem enrere l’encant de Railay per començar una nova etapa en un dels destins més famosos de Tailàndia. El viatge era només l’inici d’una experiència que prometia platges paradisíaques i paisatges de postal.Leer más

• Arribada a les Phi Phi

23 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

Després del trajecte en ferry vam arribar finalment a les illes Phi Phi, una de les destinacions més icòniques de Tailàndia. El port ens va rebre amb un ambient animat, ple de viatgers, barques i paradetes que donaven la benvinguda als nous visitants. Al fons, els penya-segats verds i el mar turquesa confirmaven la imatge paradisíaca que havíem imaginat. La sensació era d’alegria i expectació: començava una nova etapa del viatge enmig d’un dels paisatges més famosos del país.Leer más

• Loh Dalum Beach

23 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☀️ 29 °C

La Loh Dalum Beach, situada just darrere del port principal de les Phi Phi, ens va sorprendre pel contrast entre la marea alta i la baixa. Amb la marea alta, la platja es convertia en un espai ideal per al bany, amb aigua tranquil·la i poc profunda que convidava a relaxar-se. En canvi, amb la marea baixa l’aigua reculava molts metres, deixant al descobert una extensa superfície de sorra i roques que transformava completament el paisatge. Aquesta dualitat feia que la platja semblés gairebé dos llocs diferents al llarg del dia, mostrant el caràcter canviant i únic de les Phi Phi.Leer más

• Phi Phi Viewpoint 1

24 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

La pujada al Phi Phi Viewpoint 1 va ser curta però intensa, amb graons que s’enfilaven entre vegetació tropical. Un cop a dalt, les vistes recompensaven l’esforç: la silueta característica de les illes Phi Phi començava a desplegar-se, amb les dues badies d’aigües turqueses separades per l’estret istme on s’alça el poble. Tot i ser el primer mirador, ja transmetia una imatge espectacular i servia d’aperitiu del que encara vindria més amunt. Un lloc perfecte per fer una pausa i començar a contemplar la bellesa icònica de les illes des d’una altra perspectiva.Leer más

• Phi Phi Viewpoint 2

24 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

Després de continuar l’ascens, vam arribar al Phi Phi Viewpoint 2, un dels punts més famosos i fotografiats de les illes. Des d’aquí la vista era impressionant: les dues badies de Tonsai Bay i Loh Dalum Bay s’estenien als nostres peus, separades per l’estret istme ple de cases, hotels i vegetació. La combinació del blau intens del mar, el verd de la selva i el blanc de les platges creava una imatge de postal. Tot i la presència de més visitants, l’espectacularitat del paisatge feia que valgués molt la pena l’esforç de la pujada.Leer más

• Phi Phi Viewpoint 3

24 de agosto de 2025, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C

El Phi Phi Viewpoint 3 és el punt més alt del recorregut i el que ofereix les vistes més àmplies de les illes. Des de dalt, el paisatge s’obre completament i permet contemplar no només les dues badies principals, sinó també l’entorn muntanyós i les aigües infinites del mar d’Andaman. L’ascens fins aquí va ser més llarg i exigent, però la recompensa era immensa: una panoràmica que transmetia plenitud i grandesa. Un moment perfecte per descansar, deixar-se portar per l’horitzó i sentir-se al cim de les Phi Phi.Leer más