• Màrius Asensi Jordà

• Gezinin başlangıcı
    3 Ağustos 2025
  • Lumphini Park

4 Ağustos 2025, Tayland ⋅ 🌩️ 33 °C

El gran parc urbà de Bangkok, un oasi de verd i tranquil·litat enmig de la ciutat. Hi vam arribar caminant des de l’hotel, després d’un llarg trajecte sota la calor intensa. L’objectiu era veure els varans que habiten al parc, i efectivament ens vam trobar amb aquests impressionants rèptils passejant pels llacs i jardins.Okumaya devam et

• Pak Khlong Talat

4 Ağustos 2025, Tayland ⋅ 🌩️ 34 °C

El mercat de flors més gran de Bangkok, obert les 24 hores i ple de colors i aromes intensos. Entre els passadissos hi havia infinites garlandes de gessamí, orquídies i roses, preparades tant per a ofrenes religioses com per a la venda diària. L’ambient era vibrant i autèntic, amb venedors treballant sense parar i una activitat constant que mostrava una altra cara de la ciutat, molt diferent del soroll dels carrers principals.Okumaya devam et

• Wat Arun

4 Ağustos 2025, Tayland ⋅ 🌩️ 32 °C

Un dels temples més emblemàtics de Bangkok, situat a la vora del riu Chao Phraya. Hi vam arribar creuant el riu amb barca, i de seguida ens va impressionar la seva torre central (prang) coberta de detalls ceràmics i mosaics. A l’esplanada del temple hi havia moltes persones vestides amb roba tradicional tailandesa, fent-se fotos i posant entre els jardins i les estructures.Okumaya devam et

• Rumb a Sathorn Pier

4 Ağustos 2025, Tayland ⋅ 🌩️ 31 °C

Després de visitar el Wat Arun, vam pujar a un vaixell pel riu Chao Phraya per dirigir-nos cap al moll de Sathorn. El trajecte va permetre gaudir d’una altra perspectiva de Bangkok: des de l’aigua es veuen temples, gratacels i petits embarcadors plens de vida. Un recorregut curt però agradable que mostrava la barreja constant entre tradició i modernitat de la ciutat.Okumaya devam et

• Damnoen Saduak Floating Market

5 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 33 °C

Un dels mercats flotants més famosos de Tailàndia, situat als canals de Ratchaburi. Vam recórrer un bon tram amb barca, envoltats d’embarcacions que venien fruita, menjar i tota mena de souvenirs. L’experiència va ser curiosa però també una mica pesada, ja que constantment intentaven vendre’ns productes mentre avançàvem pels canals. Tot i això, l’ambient pintoresc i la vida al voltant de l’aigua fan que sigui una visita singular.Okumaya devam et

• Wat Prak Charoen

5 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 33 °C

Durant el trajecte amb barca pels canals vam fer una última parada al temple Wat Prak Charoen. Aquest petit temple budista destaca per les seves decoracions acolorides i l’estàtua central, punt de pregària per als veïns de la zona. L’ambient era tranquil i gairebé sense turistes, cosa que el feia un contrast molt agradable després del bullici del mercat flotant.Okumaya devam et

• The Temple of the Emerald Buddha

6 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 33 °C

El Temple of the Emerald Buddha (Wat Phra Kaew) és el recinte religiós més sagrat de Tailàndia, situat dins del Gran Palau Reial de Bangkok. El temple guarda la venerada imatge del Buda d’Esmeralda, una estàtua petita però de gran importància simbòlica i espiritual. L’entorn és majestuós, amb estupes daurades, murals i detalls arquitectònics espectaculars. La visita va ser impressionant, tot i la gran quantitat de gent i la calor intensa, ja que l’ambient transmetia respecte i solemnitat.Okumaya devam et

• The Reclining Buddha (Wat Pho)

6 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 32 °C

El Wat Pho, conegut pel seu impressionant Buda Reclinat, és un dels temples més icònics de Bangkok. L’estàtua, recoberta de làmina d’or i de més de 40 metres de llarg, impressiona per la seva magnitud i pels peus decorats amb incrustacions de nacre. L’ambient dins el recinte combinava la calma del temple amb el pas constant de visitants. A més de l’estàtua, el complex també és famós per ser la llar tradicional del massatge tailandès. Una visita imprescindible que transmet tant devoció com meravella artística.Okumaya devam et

• Wat Phra Si Sanphet

7 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 33 °C

El Wat Phra Si Sanphet va ser el temple més important i venerat del Regne d’Ayutthaya, situat dins del recinte del Palau Reial. Construït al segle XV, era utilitzat exclusivament per la família reial i mai va tenir monges residents, fet que el feia únic. Avui en dia en queden sobretot els tres grans estupes alineats, que s’han convertit en una imatge icònica de la ciutat històrica. Passejar entre les seves ruïnes imponents, envoltats de pedres plenes d’història i del silenci respectuós del lloc, va ser com retrocedir en el temps i imaginar la grandesa perduda d’Ayutthaya.Okumaya devam et

• Wat Phra Ram

7 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 32 °C

El Wat Phra Ram es va construir al segle XIV, al lloc on havia estat incinerat el rei Uthong, fundador del Regne d’Ayutthaya. Destaca pel seu gran prang central d’estil khmer, envoltat de petits estupes i restes de pavellons. Tot i que avui es troba en ruïnes, encara conserva una presència imponent i és un bon exemple de l’arquitectura pròpia de l’època. Passejant pel recinte, entre murs antics i l’ombra dels arbres, la visita va transmetre una sensació serena i evocadora, molt més tranquil·la que en altres temples més concorreguts.Okumaya devam et

• Wat Mahathat

7 Ağustos 2025, Tayland ⋅ ☁️ 32 °C

El Wat Mahathat és un dels temples més emblemàtics d’Ayutthaya, construït al segle XIV i destinat a custodiar relíquies sagrades de Buda. En el passat va ser un centre religiós molt important, amb un imponent prang central que, tot i estar avui en ruïnes, encara mostra la grandesa de l’època. El detall més famós del recinte és el cap de Buda entrellaçat a les arrels d’una figuera, una imatge icònica que simbolitza la fusió entre natura i història.Okumaya devam et

• Bangkok - Soi Cowboy

7 Ağustos 2025, Tayland ⋅ 🌩️ 31 °C

El Soi Cowboy és un dels carrers nocturns més coneguts de Bangkok, famós pels seus neons llampants i l’ambient festiu que s’hi respira. El carrer està ple de bars i locals que atrauen tant turistes com gent local, i al vespre es transforma en un espectacle de llums i música constant. Passejar-hi va ser una experiència curiosa i sorprenent, un contrast total amb els temples i mercats visitats durant el dia, que mostra una altra cara molt diferent de la ciutat.Okumaya devam et

• Arribada a Siem Reap

8 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 33 °C

Vam volar des de Bangkok fins a Siem Reap, iniciant una nova etapa del viatge a Cambodja. La primera sorpresa en arribar va ser el canvi de divisa: aquí es fa servir tant el dòlar americà junt a la moneda local. Després de negociar una estona, vam aconseguir un taxista que ens acompanyaria durant els dies de la nostra estada. La ciutat es notava molt més tranquil·la que Bangkok (òbviament), amb menys aire condicionat i més ventiladors, i un ambient generalment més rural i relaxat. L’arribada ja anticipava un ritme diferent, molt més pausat, que ens obria les portes als temples d’Angkor.Okumaya devam et

• Siem Reap Art Center Night Market

8 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 30 °C

Al vespre vam visitar el Siem Reap Art Center Night Market, un mercat nocturn situat al centre de la ciutat, a tocar del riu. L’ambient era relaxat i molt més tranquil que els mercats de Bangkok, amb parades de souvenirs, artesania i roba, així com restaurants i bars amb terrasses. Passejar-hi va ser agradable, amb menys presses i una atmosfera més pausada, que reflectia el caràcter més rural i tranquil de Siem Reap.Okumaya devam et

• Wat Damnak

8 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 29 °C

El Wat Damnak és un dels temples més grans i importants de Siem Reap, situat molt a prop del centre de la ciutat. Encara actiu, combina la vida monàstica amb una biblioteca i un centre d’investigació, i alhora és un lloc de pregària per a la comunitat local. Passejar pel recinte, amb els seus jardins, estupes i figures de Buda, transmetia calma i serenor. A diferència dels temples històrics d’Angkor, aquí vam poder veure la religiositat viva del present, en un ambient tranquil i autèntic. Durant la visita, una noia ens van recomanar alguns llocs per descobrir.Okumaya devam et

• Pub Street

8 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 27 °C

La Pub Street és el centre neuràlgic de la vida nocturna de Siem Reap, plena de bars, restaurants i música en directe. Quan cau la nit, el carrer s’il·lumina amb neons de colors i s’omple de viatgers i locals buscant ambient festiu. L’experiència va ser curiosa i animada, molt diferent del ritme tranquil dels temples i mercats de la ciutat. Un bon lloc per passejar, menjar o simplement observar el bullici nocturn de Siem Reap.Okumaya devam et

• Angkor Vat

9 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 25 °C

El Angkor Wat és el temple més gran i icònic del complex d’Angkor i el símbol nacional de Cambodja. Construït al segle XII sota el regnat de Suryavarman II, estava dedicat inicialment al déu hindú Vishnu i més tard es va convertir en un important temple budista. La seva immensitat impressiona: murs decorats amb relleus que narren escenes mitològiques, torres que s’alcen majestuoses i un fossat que l’envolta completament. Vam arribar de matinada per veure la sortida del sol, però els núvols van amagar l’alba tan desitjada. Tot i això, la visita va ser fascinant, recorrent passadissos infinits i descobrint cada detall arquitectònic. Passejar per Angkor Wat va transmetre una sensació única d’estar davant d’una obra mestra de la humanitat.Okumaya devam et

• Baksei Chamkrong

9 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 29 °C

El Baksei Chamkrong és un petit però singular temple piramidal d’Angkor, construït al segle X i dedicat al déu Shiva. Tot i la seva mida més modesta en comparació amb altres temples, té un gran valor històric: va ser un dels primers edificis d’Angkor fets amb laterita i gres, materials que després serien habituals en l’arquitectura khmer. El seu nom significa “l’ocell que protegeix amb les seves ales”, en referència a una llegenda local. La visita va ser tranquil·la i amb molt pocs turistes, cosa que ens va permetre gaudir del silenci i dels detalls arquitectònics en un ambient íntim, molt diferent dels grans temples més concorreguts.Okumaya devam et

• Phnom Bakheng

9 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 29 °C

El Phnom Bakheng és un temple-muntanya construït al segle IX sota el regnat de Yasovarman I, i va ser un dels primers grans temples d’Angkor dedicats a Shiva. Està situat dalt d’un turó, cosa que el converteix en un dels punts més populars per veure la posta de sol sobre Angkor Wat i la selva que l’envolta. Tot i la pujada fins al cim, el camí val la pena per les vistes panoràmiques que ofereix.Okumaya devam et

• Bayon Temple

9 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 31 °C

El Bayon Temple, construït a finals del segle XII sota el regnat de Jayavarman VII, és un dels temples més singulars i fascinants d’Angkor. El seu tret més característic són les més de 200 cares esculpides de pedra, amb l’enigmàtic somriure que observa els visitants des de totes les direccions. Els murs també estan decorats amb relleus que narren escenes de batalles i de la vida quotidiana del poble khmer. Gran part del recorregut el vam fer acompanyats d’un pintoresc senyor que, fent de guia improvisat, ens anava explicant curiositats del temple. Aquesta experiència va donar un toc diferent i proper a la visita, tot i la gran quantitat de turistes. Amb les seves històries i les mirades de pedra omnipresents, el Bayon ens va deixar una impressió misteriosa i captivadora.Okumaya devam et

• APOPO Visitor Center

9 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 33 °C

L’APOPO Visitor Center és un espai dedicat a explicar la tasca d’aquesta ONG, coneguda per entrenar rates gegants africanes per detectar mines antipersona. La visita va ser molt interessant i educativa: vam conèixer de prop com treballen aquests animals, veure’n una demostració en directe i entendre la importància vital d’aquesta feina per a Cambodja i altres països afectats per les mines. L’experiència combinava sensibilització i curiositat, mostrant com una solució tan insòlita pot salvar vides i transformar comunitats.Okumaya devam et

• Sortida en barca a Kampong Phluk

10 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 31 °C

Des de Kampong Phluk, un poble de cases elevades sobre pilons, vam començar la nostra excursió en barca pels canals que condueixen al llac Tonlé Sap. L’embarcament ja era tota una experiència: petites barques de fusta esperant els visitants, motors sorollosos i la vida quotidiana dels locals desenvolupant-se a la vora de l’aigua. Era l’inici d’un recorregut que prometia mostrar-nos una manera de viure íntimament lligada al llac i als seus canvis estacionals.Okumaya devam et

• Kampong Phluk – Manglars del Tonlé Sap

10 Ağustos 2025, Kamboçya ⋅ ☁️ 31 °C

Durant el recorregut vam fer una parada per canviar a una petita barca de rems i navegar pels manglars de Kampong Phluk, a la riba del riu que condueix al Tonlé Sap. L’experiència va ser molt més silenciosa i pausada, amb l’aigua tranquil·la i els arbres elevant-se sobre nostre. Entre les arrels i la vegetació espessa vaig veure una serp enfilant-se a un arbre, un recordatori viu de la natura salvatge del lloc. En tornar cap al port, la imatge canviava: cocodrils engabiats esperaven a tocar de les passarel·les, una visió curiosa i una mica inquietant. Tot plegat feia d’aquesta parada una experiència sorprenent i plena de contrastos.Okumaya devam et