• Bernadett Szakács
  • Bernadett Szakács

New-Zealand

Low-budget working holiday backpackers Læs mere
  • Bye bye déli sziget

4.–6. maj 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 11 °C

2 éjszakát illegálkodtunk, az egyiknél valsezg beköptek minekt így elmentünk a jól bevált helyünkről a masik jól bevált helyünkre. Nem soakt aludtunk, mivel soakt jártak akocsik arra amitol megijedtünk, de reggel 6kor már mentünk is el. Jo volt még egy pár napot pictonban tőlteni.Læs mere

• Whanganui

6. maj 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 18 °C

Kiakartuk nyújtóztatni a lábunkat ezért megálltunk ebben a kis parkban, ami elkápráztatott minket! Zoli nagyon akart egy jeges kávét én meg vettem smoothiet és igy indultunk el a tó körúl. Azon kívül, hogy nagyon szép volt láttunk fekete hattyú és pukako fiókákat! Egyszerűen lenyűgöző. A kávézó mellett volt egy madár mentőhely, amit szintén megnéztünk és közel voltunk a madarakhoz!Læs mere

• Kiwi lesen, ingyen

6. maj 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C

312 km vezett Zoli, plusz itt van még, hogy reggel 6-kor keltünk (én mondjuk 5-kor), faradtak vagyunk, d emegyunk kiwit keresni!

Izgatottak vagyunk, mert 300 kiwi él ezen a FREE CAMPSITEON ami egy predátor free hely (hihetelen, hogy ezt megengedik, délen nem tennék..)

Azthittük kedves kis sétablesz, de 2,5 órankba telr, lassan sokat sétálva, en yiee faradt regen voltam, d emegérte mert Zoli látott kiwit!!! En csak a popoját2 -nek! Nagyoj sok kiwi van erre.

• Legjobb kávézó

7. maj 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Random jöttünk ide be Zolival, mert hiányzott a reggeli kavenk,illetve egy cross bunt is akartjnk enni. Annyira hálás vagyok,hogy ezt a helyet megtalátuk! Igazi hippy hely, hippiknek nem coltma meg ilyen kavezoban. Nagykn jó volt itt kavezni! Meg malacka is volt!
    Teljesen lokal a hely és lokal cuccokat lehet vásárolni. Anyira király!

• Dawson falls carpark

7.–8. maj 2025, New Zealand ⋅ 🌙 9 °C

Annyira király freedom campsiteok vannak itt , hogy ámulunk bámulunk. Épp a Taranakira csodás kilátással alszunk. Hihetetlen, hogy ma egész nap ezt hajkurasztam, most meg itt alszok a legszebb kikátassal rá 0 felhővel. Lefotozni enm tudtam, de legalabb fejben fotózom.

Reggelre csodás idő lett! Elmentünka. Wilkies poolhoz és a dawson fallshoz! A wilkies pool nagyon lovely volt!

• Glowworm a natural bridgenel

9. maj 2025, New Zealand ⋅ 🌧 16 °C

Befostunk! De úgy rendesen! Kezdjük ott ,hogy elindultunk NP-ból a GPS egy extra kanyargos, helyen vitt minket és kurva nagy eső volt, pedog nem arra számítottunk(mint kiderult rossz varos idojaras jelenteset neztem). Szoval én vegig fostam a 2 és fél órát, Zolo annyira nem.

Megérkeztünk egy lélek sem volt a parkolóban szakadt az eső, de bementünk megnézni a glowwormokat, ami csodálatos volt!! De tényleg csodálatos!! Ettünk gyorsan és amikor elállt az eső visszamentünk jobban megnézni ezt a csodar, ám hallottuk h valami belepotytant a vizbe sőt úgx hallottuk, hogy úszik, szóval elkezdtünk futni!! Es elis jottunk a kocsival, nem tudtuk mi lehet ott, de nagy es hangos volt!

• Te Kuiti

9.–10. maj 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

Szóval ide menekültünk a glowormok után, a vasútmegálló és a warehouse közé :'D sajnos nem ér ide ki a warehouse wifi. De bebaszott helyiek itt ordibaltak meg ittak a kocsink mellet, meg bekopogtak nem fun.

Zoli nagyon jó crock mosiet csinalt.

• Végre Tongariro!

11. maj 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 7 °C

Nagyon korán keltünk, hogy végre megcsinálhassuknezta túrát. Mindenki azt mondta, hogy nagyon nehez, de nekunk meg se kottyanrbZolival pedog nem túraztunk annyit mostanaban.

Nagyon jól éreztük magunkat és szép volt a kilátás.

Mivek nem akartunk shuttleret fizetni ezért hitchhikeoltunk, ami baromi gyorsan ment!

• Hot springs Taupoan

11.–12. maj 2025, New Zealand ⋅ 🌙 9 °C

Nagyon vártuk, hogy a túra után egy jó meleg vízben áztassuk magunakt! Kaptunk egy ajanlast meleg vizesre poolra, el is emntünk vacsi után. Csak mi 2 en voltunk otr ott es a hold ami csodás volt, de azért fáztunk, így 5 pervnél nem.voltunk tovább.

Találtunk egy nagyon jó 22 dollaros dealt hamburgerre és sörre így éltünk alehetőseggel és szép kilatás is volt.!

• Rotoura és Maori village

12.–15. maj 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 15 °C

Eddig annyira tetszik Nekünk Rotoura, higy azon gondolkozunk, hogy itt dolgozzunk! Nagyon sok geotermikus aktivitás van, így a városkózepén melegvizes vízbe áztathatod a lábad, meg az egész város a kén szag árad és ez tetszik!

Nagyon jó áron találtunk belépőt a geotermikus maori faluba és életünkben elöször látrunk gejzírt! Nagyon király élmény volt! Kaptunk geotemrikus vízben fött kukoricát.

Összespanoltam egy kiwi sráccal, nagyon jó fej bírjuk, ajánlott nekunke gy helyet ahol tudunk aludni.így a 2. Éjszaka nem az igazi freedom campsiteon elsz.

Elmentúnk Zolival mini golfozni ami nagyon mókás volt,mert voltak ynuszik! Es zoli nyert magának egy inygen kört! Kózben megtudtuk, hogy ahelyiek hiva grafelenek ezért elmentünk megnézni és bementunk a rock solidba is az ismerosunk grafjet megnezni.

• Sár!

13. maj 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 12 °C

Nem tudtunk belogni a thermal wonderlandbe, pedig nem sokon múlott! De azért elmentünk megnézni a sár tavat. Előtte meg egy másik melevizes helyre, de az nem volt annyira szép.

• Blue springs

15. maj 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Reggel megtankoltunk és indultunk is Waihi felé. Úgy terveztem, hogy menetközbe menjünk a blie springshez. Elöször a "rossz" bejarthoz mentünk, de végül selmentünk a másikhoz ahonann van a szebb kilatas a folyóra. Szép tiszta volt, és érdekesek a hínárok, de nekem a takakai jobban tetszett.Læs mere

• Omanawa falls

15. maj 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

Miközben jóttünk fel a hegyre kicsot felforrt?? Talán a kocsi vize, nem tudjuk, megijedtem nem akrtam eljönni a fallshoz, de Zoli modnta h menjünk. Megnéztem a képeket és tudtam, hogy el kell ide jönni.

Rövid sétával ott voltunk és nagyon szep.volt! Zoli meghívott engem kávéra, ami szintén nagyon jó volt! Helyiek elkezdzek velünk beszélgetni és koderült, hogy az unokája megy Budapestre.
    Útközben vettünk olcsóert nafyon király avokádót.

• Waihi Beach

15.–16. maj 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 17 °C

Megérkeztünk! Nagyon kos lobely várom, hogy itt pihenhessek.

Már el is feljettem milyen a sós víz ize a számba és sokkal kellemesebb így szörfözni a meleg oceanba mint délen.

Nagyon szeretek itt..beke van nyugalom és napfény.Læs mere