• Bernadett Szakács
  • Bernadett Szakács

New-Zealand

Low-budget working holiday backpackers Baca lagi
  • Vége a túrának utsó nap

8 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 15 °C

60 km, 4 nap. Kemeny volt, mert nem aludtunk sokat de megérte. A kocsinkat Marahauban hagytuk és nem akartunk 70 dollart kofozetni a shittlere, így stoppoltunk!!! Először a Wainui bayről vittek el minket Takakaba 2 csaj, akikkel amugy a fesztiválon is találkoztunk! Takakából Marahau behajtohoz egy kiwi csak vitt el minket "over the big hill" útközben elütöttünk egy vekát. Amugy kb. 20 perc alatt felvettek minket. Marahau előtt kb. Eltelt 3 perc es egy csavo bevitt minket a kocsinkhoz, pedig nem is arra ment volna.Baca lagi

• Westport

8–11 Mac 2025, New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

3 óra vezetes utan este megérkeztünk Wesportbs. Itt szörfözés, dolgozás lesz terítékén. Miközben jöttünk megnéztük, hátha be tudunk lógni az into the vortexre, de nem skkerült és amúgy is fáradtak voltunk. 1.5 óra túra, 1.5 óra stoppolás és még 3 óra vezetés...9. Én konkrétan csak a parton voltunk, frizbiztunk, főztünk és ennyi...Baca lagi

• Fox Glacier

12 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 14 °C

Fuh, nagyon későn kezdtük.id etúrát, de totálisan megérte! A gleccser is szép, de az oda vezető út valami csodás. 1 ora volt oda vissza így későn értünk a kempbe de megérte.

• Ship creek walks

13 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

Lassan elindultunk Wanaka felé. Út közben sétáltunk egy UNESCI világörökség helyen. Az itt levő fák nagy rédze még a dínók korából származik és mar csak 2% van NZ-n, mert a többit tönkre tette a diary farming.Baca lagi

• Roaring Billy Falls

13 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 15 °C

Megnéztük ezt a kis vízesést. Neki álltam főzni a parkolóban, de nehezen ment,mert nagyon sok dongó vett minekt körül! Alig tudtam főzni, mert a kocsiba is bementek!! De végül sikerült enni!

• Wanaka falu

13 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 19 °C

Nekem rengeteg volt az ember így elsőre. Nem ehhez vagyok szokva NZ-n. Lementünk a tóhoz, mert Zoli fürödni akart, de pont ma és holnap nem lebet a tóban fürödni, mert egy algát pusztítanak épen. Zoli belement meglátjuk mi lesz. Vettünk 2 dollárért piet!!Baca lagi

• #ThatWanakaTree

14 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 19 °C

Nem értem miért vannak úgy oda ezért a fáért. Ráadásul, msot nem is olyan nagy a víz, hogy benne legyen. ZOLI AKART VELE EGY KÉPET, meg itt chilleltünk. Meg elmentünk zuhizni.

• Lowburn/Lake Dunstan

14–15 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 20 °C

Végre egy csodás helyen alszunk! A freedomcampingek altalában csak car parkok, de itt most végre a tó mellett lehetünk! Szóval itt pihenünk egy egész napot és csak főzünk és létezünk. Holnap keményebb túra vár ránk. Nagyon hideg a víz így nem fürödtünk benne, de láttunk NZ-i fekete kacsát. Végül fürödtünk és elsétáltunk majdnem Cromwellig.Baca lagi

• Roy's Peak

16 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 13 °C

Ezt elöször Roy miatt akartunk megcsinalni, de láttuk, hogy 1600 as szint emelkedés van így wlgondolkoztunk rajta. Hallottuk, hogy napfelkeltében szép, így eldöntöttük, hogy megmásszuk. Reggel 2.30-kor indultunk. Útközben véletlen elütöttünk egy nyuszit. Nagyon szép.volt a túra, holdfényben felsétalni. Volt egy rész ami nagyon nehéz volt (nem jó útra mentünk) és kiakadtam,hogy ezt nem akrom, de végül jól sült el. Lefele menet rohadt nagy szél volt, aggódtunk, hogy hogy jóvünk le. 5 óra alatt teljesítettük így délután még maradt sok időnk.Baca lagi

• Diamond lake és Wanaka lookout

16 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☁️ 19 °C

Érdekesen indilt ez a túra. Megreggeliztünk a tónál, ahol nagyon angy szél volt. Elindultunk es bam.. A kocsi megállt.. Nagyona ggódtam, hogy mi tórtént, de csak abenzin fogyott ki. Zoli elsétált és hozott benzint. Elmentünk erre a kicsi kis sétára, beszelgettünk sok emberrel. És Rossal is találkoztunk, úgyhogy nagy az öröm!Baca lagi

• Végre BBQ!

18 Mac 2025, New Zealand ⋅ ☀️ 11 °C

Ma csak ügyeket intéztünk, dolgozgattunk. Viszont vegre BBQ-ztunk! Nagykn finom kolbászkákat sütöttünk. Rossék elenntek ezért csak kettem romiban főzikéztünk.