• Maike Rosenkamp

• Trip start
    August 7, 2022
  • Dag 1 - Raalte - Split

August 7, 2022 in Croatia ⋅ 🌙 29 °C

Toren van split, zonsondergang vanaf berg + wandeling naar de berg toe. Erg warm eenmaal boven maar zeker de moeite waard. Daarna nog pizza gegeten onder aan de toren, hele mooie locatie om te eten en hele fijne sfeer. Leuke eerste dag weer😊Read more

• Dag 2 - Split/Brač

August 8, 2022 in Croatia ⋅ ☁️ 26 °C

Vandaag zijn we vroeg uit bed gegaan en eerst de toren van Split beklommen. Vanaf hier konden we over heel split kijken dus dat was wel heel mooi. Daarna zijn we met de boot naar het eiland Brač gegaan. Op de boot hebben we bedacht dat we wel een quad konden huren dus dat hebben we de hele dag gedaan. We zijn eerst naar de andere kant van het eiland gereden voor het hoogste punt met onderweg super mooie uitzichten. Daarna weer naar het andere uiteinde voor een mooi strand met schommel. We waren net optijd weer terug bij de boot want het ging stormen. Savonds helaas moeten douchen met koud water maar verder een lekker rustige avond gehad.Read more

• Dag 3 - Split/Plitvice lakes

August 9, 2022 in Croatia ⋅ ☁️ 21 °C

Niet zoveel foto's vandaag, maar vandaag de hele dag in de bus gezeten en gezocht naar een slaapplek vannacht. Dit was een hele grote uitdaging en vanmiddag gelukkig nog wel gelukt. Morgen naar de watervallen😊
    Ohja en we hebben als avondeten knakworstjes in een waterkoker gemaakt want we konden niks anders. Toen sloegen de stoppen door maar bleek dat na een half uur niet onze schuld te zijn want de stroom in het hele dorp lag eruit.

• Dag 4 - Plitvice lakes

August 10, 2022 in Croatia ⋅ ⛅ 20 °C

Ik kan helaas maar 1 filmpje per dag..
    Maar vandaag zijn we naar nationaal park plitvice lakes geweest. Echt suuper mooi. Het water is echt heel blauw en helder. Prachtige omgeving met bossen, bergen en watervallen. De route duurde zo'n 5 uur en we zijn wandelend, met een treintje en met de boot geweest. Helaas was het niet erg warm vandaag en regende het de hele dag een beetje.
    'S Avonds hebben we gegeten op ons balkonnetje met prachtig uitzicht. We kunnen zelfs Bosnie Herzegovina al zien.

• Dag 5 - Plitvice lakes/Pula

August 11, 2022 in Croatia ⋅ ⛅ 25 °C

Vandaag was een super hectische dag. Vanmorgen heb ik eerst in mn vinger gesneden. Daarna zijn we 7 uur onderweg geweest richting Pula en toen we aankomen hadden we een groot drama met de airbnb. Dit is uiteindelijk goed gekomen en hebben we een typisch gerecht uit de balkan gegeten aan de zee. Daarna hebben we een tijdje gezocht naar de airbnb maar ook dit is weer goed gekomen. Slaaplekker!

Ps. In de bus hadden we een typisch kroatisch drankje wat op het filmpje te zien is. Dit wordt gemaakt door op de dop te slaan.

• Dag 6 - Pula

August 12, 2022 in Croatia ⋅ ☁️ 25 °C

Een wat minder hectische dag gelukkig. We zijn eerst naar een amfitheater geweest, een beetje vergelijkbaar met het colosseum maar dan wat kleiner en wel veel beter bewaard. Daarna hebben we een middagje op een mooi pleintje op een terras gezeten met een ijsje. Daarna zijn we naar een ford gegaan en deze had een ondergronds stelsel onder de stad door waar we doorheen zijn gelopen.
    We hebben lekkere pasta gegeten en zijn toen naar het strand gegaan met de zonsondergang om daar even te zwemmen. Laura is toen in een zee egel gaan staan, dus hebben niet echt heel lekker kunnen zwemmen verder maar het was wel even fijn.

• Dag 7 - Pula/Rijeka

August 13, 2022 in Croatia ⋅ ⛅ 20 °C

Vandaag zijn we 2 uur met de bus van Pula naar Rijeka gegaan. De busreis was al ontzettend mooi. Vanaf Rijeka zijn we naar een mooi dorpje in de buurt gegaan waar we aan het water wat hebben gedronken. En we hebben daar wat rondgelopen en een kerkje bekeken.
    'S Avonds hebben we nog wat gegeten in Rijeka.

• Dag 8 - Rijeka/Wenen

August 14, 2022 in Austria ⋅ ⛅ 25 °C

Vanmorgen zijn we om half 5 naar het station gebracht en hebben toen 14 uur in de bus gezeten. We moesten zo'n 7 uur wachten bij de grens van Kroatië-Slovenië dus dit duurde wel heel erg lang.
    Maar het is nu al een hele mooie stad met een hele fijne sfeer en ook het hostel is wel heel nice denk ik.Read more

• Dag 9 - Wenen

August 15, 2022 in Austria ⋅ ⛅ 28 °C

Vandaag zijn we de hele dag in wenen geweest. We hebben veel rondgestept op elektrische stepjes en heel veel mooie gebouwen gezien. Uiteindelijk eindigden we op een soort pretpark waar we ook nog in een attractie zijn geweest.
    Savonds hebben we nog even aan de Donau gezeten.

• Dag 10 - Wenen/Krakau

August 16, 2022 in Poland ⋅ ⛅ 21 °C

Vandaag hebben we weer de hele dag in de bus gezeten van Wenen naar Krakau. Rond 7 uur kwamen we aan in Krakau en zijn toen wat gaan eten in de buurt. Verder hebben we ook niet echt foto's gemaakt.
    Het filmpje is onze slaapplek voor de komende 2 nachten.

• Dag 11 - Krakau

August 17, 2022 in Poland ⋅ 🌙 23 °C

Vandaag hebben we veel rondgelopen en gestept door de stad, we zijn naar het schindler muzeum geweest, hebben een ijstaartje gegeten op een terrasje omdat het echt super warm was, hebben een docu gekeken over auschwitz, hebben een boottochtje gedaan en zijn 's avonds nog rond gaan lopen door de stad waar een soort protest voor Oekraïne gaande was. Een hele fijne en interessante dag.Read more

• Dag 12 - Krakau/Auschwitz

August 18, 2022 in Poland ⋅ 🌙 25 °C

Vandaag zijn we naar Auschwitz geweest met kim en corine. Het was heel interessant, maar wel lastig voor te stellen. Ik vond het minder heftig dan ik van tevoren had gedacht. Maar wel goed om een keer gezien te hebben. Savonds hebben we nog wat gegeten samen, heel erg bedankt opa en oma!😊Read more

• Trip end
    August 19, 2022