FindPenguins
  • Inscrever-se
Exibir no mapa
  • Camperem przed siebieHiszpania & Portugalia 2024Camperem przed siebie
    • Exibir viagem
    • Adicionar à lista de metasRemover da lista de metas
    • Compartilhar
    • Dia 55
    • segunda-feira, 26 de fevereiro de 2024 17:37
    • 🌧 9 °C
    • Altitude: 50 m
    • EspanhaLas Presillas43°19’46” N  3°59’8” W

Kolejna awaria przyczepki

26 de fevereiro de 2024, Espanha ⋅ 🌧 9 °C

Tak, znowu dyszel, znowu pękł w kilku miejscach i zaczynał się składać (to przez portugalskie i hiszpańskie spowalniacze/hopki) . Od ostatniego spawania pod Kadyksem przejechaliśmy kilkaset kilometrów. Od zorientowania się o awarii jechaliśmy ok 60km autostradą na światłach awaryjnych z prędkością max. 40kmh przez 3 warsztaty do tego ostatniego. Daliśmy radę, mimo tego, że dyszel coraz bardziej się giął. Tym razem naprawa u producenta przyczepek. Jego przyczepy, ich jakość - wysoka klasa.
    Po obejrzeniu mojej majster stwierdził, że to pomyłka o DMC 750kg, dyszel zrobiony z kształtownika w C, o wym. 30x60 z blachy o grubości 3mm. Ja to potwierdzam! 3x spawanie i wzmacnianie dyszla niewiele pomogło. Teraz hiszpański majster obiecał coś zaradzić na stałe. Zobaczymy jutro 😄😏

A u nas od 4 dni ostro pada i wieje, temp. ok. 7 stopni. Odpuściliśmy zwiedzanie, siedzimy w naszym ciepłym kamperku i na internecie, którego mamy w bród (jeszcze 70gb na 2 dni 😄)
    Nocujemy, czekając na naprawę do jutra na cichym i spokojnym parkingu w okolicy:
    @park4night : https://park4night.com/en/lieu/183903/open/

Strona do producenta przyczepek: www.remolquesesva.com
    Leia mais

Ver tradução

Zestaw wzmacniający [Wiesław Świątkowski]

26/02/2024ResponderTraduzir
    Camperem przed siebie

Camperem przed siebieWiesiulku, taki zestaw wzmacniający był już dospawywany 2x 😏. Zobaczymy co majster-Hiszpan zaproponuje, i za ile?

26/02/2024ResponderTraduzir
    3 curtidas