Ruszamy już rano...
9 de febrero de 2023, Polonia
Wszystko spakowane.
Temp. zewn. - 4 stopnie. Camper się grzeje przez noc aby rano było cieplutko. Ruszamy ok. 10.00. Jedziemy do granicy, ok. 600km.
Przerwa na wrapa w kfc
9 de febrero de 2023, Polonia ⋅ ⛅ 1 °C
Tylko 336 kcal 😏. A pewnie nie wszyscy wiedzą - od 15.1.2023 lecimy na ostrej diecie - tylko 800kcal/dobę 😎
Nocleg 1: Bolesławice/PL
9 de febrero de 2023, Polonia ⋅ ☁️ -1 °C
Trochę na uboczu, ale idealne miejsce na nocleg, tylko 50km przed granicą. Duży oświetlony, zagospodarowany parking przed Domem Gminnym. Wszystko kamerowane, ale pozamykane, bezpiecznie. Boiska iLeer más
Kolejny postój... tym razem na obiad
10 de febrero de 2023, Alemania ⋅ ⛅ 2 °C
I na spacer z Leo. Ok 180km przed Stutgartem.
Nocleg 2: Gernsbach / Niemcy, free
10 de febrero de 2023, Alemania ⋅ 🌙 -1 °C
Bezpłatna miejscowka z bezpłatnym prądem. Niestety woda i wc zamknięte z powodu awarii.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/140588/open/
19 Auwiesenstraße
76593 Gernsbach
Germany
Czas na kawkę.. Mc Donald
11 de febrero de 2023, Alemania
A wcześniej było tankowanie na full na stacji paliw najtańszej w całej okolicy - różnica 0,5€/l w stosunku do cen na autostradzie. Przy pełnym baku robi to €40. Przed nami trasa prawieLeer más
Obiadek za nami...
11 de febrero de 2023, Francia ⋅ ☀️ 8 °C
Pogoda rewelacyjna, cały czas słońce, temp. 8-9 stopni. Czuć wiosnę, pola świeżo zaorane. Niezbyt chce nam się gonić przed siebie. Planujemy kolejny nocleg w małym miasteczku z campersite. ZLeer más
Nocleg 3: Chalon-sur- Saone / Francja
11 de febrero de 2023, Francia ⋅ 🌙 2 °C
Robimy postój na nocleg już o 16.00. Super miejscówka, darmowa z wodą i zrzutem nieczystości w środku miasta, tuż przy Ogrodzie Botanicznym. Piękne miasto, piękna pogoda - czas na zwiedzanie,Leer más
F: Postój na obiad
12 de febrero de 2023, Francia ⋅ ☀️ 13 °C
Jedziemy dalej, lajtowo tzn. bez stresu podróżnego. Pogoda piękna, 12 stopni kierunek podróżny - samo południe. Jedziemy na słońce, aż chce się żyć 😎. Mamy jeszcze 200km do Millau, tamLeer más
Nocleg 4: pod mostem Millau/F
12 de febrero de 2023, Francia ⋅ 🌙 4 °C
Pusto, jesteśmy sami. Ale o dziwo cicho... prawie żadnego hałasu z góry 😏. Zostajemy do rana na fotoshooting.
Most robi wrażenie. Gigantyczny.
@park4night :Leer más
Hola España
13 de febrero de 2023, España ⋅ ☀️ 13 °C
Już wjechaliśmy, teraz obiadek i toczymy się wolniutko... na dół
Nocleg 5: camperpark Els Monjos/E
13 de febrero de 2023, España ⋅ 🌙 7 °C
Doskonale miejsce na nocleg, gdy jesteś w trasie na południe Hiszpanii. Woda, zrzut szarej i wc, internet - wszystko free! Bezpiecznie i wygodnie na skraju ładnego miasteczka. Radiowóz policjiLeer más
Delta Ebro
14 de febrero de 2023, España ⋅ ⛅ 14 °C
Zwiedzamy okolicę, oaza ciszy i spokoju. Raj dla WĘDKARZY.
Info:
Obiad w planie, a może i nocleg
14 de febrero de 2023, España ⋅ ☁️ 13 °C
Nocleg w znanym nam miejscu z zeszłego roku - Castellon, podobno zapchany. Zobaczymy jak dojedziemy.
Drzewa już kwitną, pomarańcze na drzewach 😎.
Nocleg 6: Castellón
14 de febrero de 2023, España ⋅ ☁️ 12 °C
Jednak było miejsce. Byliśmy tutaj w zeszłym roku przez 3 noce. Prawie cały parking zajęty. Pewnie ok. 50 albo i więcej camperów. Głównie Niemcy, Holendrzy. Okolica fajna czysty i prawieLeer más
Castellon - tutaj zostajemy na kilka dni
15 de febrero de 2023, España ⋅ ☁️ 14 °C
Jest ciepło, słońce ostro świeci i nie wieje. Super pogoda na spacery, rowerowe wycieczki i zwiedzanie. Pierwsza kawka w plenerze przy camperze oraz kręcone soki z hiszpańskich owoców i warzywLeer más
Walencja, tutaj zatrzymujemy się na 72h
17 de febrero de 2023, España
Camperpark, wszystko jest co potrzeba - postój do 72h bezkosztowo. Tutaj zostajemy i zwiedzamy Walencję na rowerach.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/358093/open/
Walencja na rowerze
18 de febrero de 2023, España
W jedną stronę 19km, wiejskimi szlakami do samego centrum. Pogoda ładna, słonecznie.
Przy okazji byliśmy przy hiszpańskim ślubie. Dla nas nowość - rodzice młodych też współuczestnicząLeer más
Na promenadzie w Pobla de Farnals
19 de febrero de 2023, España
Pogoda słoneczna, bez chmurki na niebie, do 27 stopni w słońcu. Odwiedzilismy lokal market, uzupełnilismy zapasy pomarańczy (1€/kg) . Skusilismy się na regionalny zestaw menu: paeliaLeer más
Denia - Postój na zwiedzanie
20 de febrero de 2023, España
Zatrzymaliśmy się aby obejrzeć jeden z najbardziej okrzyczanych kurortów. Wcześniej było mycie campera i przyczepy. Na ostatnim noclegu (3dni) zrobiliśmy pełny serwis campera, tak więc przezLeer más
Calp i okolice, wrażenia z trasy
21 de febrero de 2023, España ⋅ ☁️ 16 °C
Z Denii do Calp trasą przez góry. Ostre serpentyny, widoki rewelacyjne. Ale samo Calp niczym nie powala. Flamingo widzieliśmy 😎. Nie spotkaliśmy kamperom przyjaznych parkingów, nawet naLeer más
Benidorm
21 de febrero de 2023, España ⋅ ⛅ 17 °C
Przejechaliśmy przez to miasto, tylko po to aby z bliska zobaczyć blokowiska i wieżowce, które są przykładem na kompletne zniszczenie środowiska i natury. Nigdy więcej tam nieLeer más
Alicante nocleg i spacer plażą
21 de febrero de 2023, España ⋅ ☀️ 17 °C
W spokojnym miejscu na przedmieściach Alicante, na parkingu nocujemy tuż przy plaży i dużym skwerze. Dużo miejsca na specey wzdłuż morza.
@park4night :Leer más
Urbanova, postój na śniadanie
22 de febrero de 2023, España ⋅ ☀️ 17 °C
Okolice Alicante, od południa. Duży parking na plaży (też dla psów). Widok na całe Alicante. Od południa naloty na lotnisko Alicante,a więc trochę głośno 😏
Miejsce niby dobre, ale małoLeer más
Nocleg Santa Pola
22 de febrero de 2023, España ⋅ 🌙 13 °C
Tutaj stoimy i nocujemy. Co kto woli, przy morzu - trochę wieje, w krzakach lub na górce w oddali od brzegu morza. Jedyny minus to brak wody, po którą wszyscy jeżdżą do miasta.
Jak utrzyma sięLeer más

Viajerou mnie non-stop grzeję 🤗 i czekam na godz 0 🤪
Camperem przed siebieteraz też non-stop, na gazie ;)
ViajeroSzerokości 👋🤝