Torravieja
23 février 2023, Espagne ⋅ ⛅ 17 °C
Najbardziej polskie miasto w Hiszpani... podobno 😏. Podobno ponad 20k rodaków mieszka tutaj i okolicy.
Podział na 2 grupy. Stara emigracja (zarobkowa) - ci z lat 1990-2010 i nowobogaccy,En savoir plus
La Manga, postój zapewne na kilka dni
23 février 2023, Espagne
Znak rozpoznawczy - tablica w kształcie deski surfingowej pionowo ustawiona z numerem 18. Tutaj jest duży parking asfaltowy okupowany przez kilkanaście camperów. Widok na morze. Pogoda dopisuje,En savoir plus
San Javier
23 février 2023, Espagne ⋅ ⛅ 15 °C
Spacer po mierzei, jest gdzie chodzić i jeździć na rowerze. Wiele działek i posesji do kupienia 😏.
Spotkane ciekawe przypadki
24 février 2023, Espagne ⋅ ☁️ 10 °C
W tym poście umieszczam fotki spotkanych nietypowych pojazdów camperowych. Wiele z nich świadczy o przeroście "formy nad treścią". Zwłaszcza do podróży po Europie. Popatrzcie sami 😏
Kolejny spacer La Manga
24 février 2023, Espagne ⋅ ☁️ 11 °C
Coraz bardziej nam się tutaj podoba. Zwiedzamy...
Marina & Targ
25 février 2023, Espagne ⋅ ☁️ 12 °C
Ruszyliśmy na rowerach wzdłuż mierzei. Słoneczko grzeje.
Wpadliśmy do mariny i na targ. Po drodze trafiliśmy na podniesiony most zwodzony. Razem wyszło ponad 15km
Wieje i to dosyć mocno...
27 février 2023, Espagne
Dzisiaj w nocy zaczęło ostro wiać. Siła wiatru dochodziła do 50kmh. Całym camperem rzucało... Teraz TYLKO 39kmh też ostro dmucha, ale niebo bezchmurne i słońce grzeje. Temperatura spadła doEn savoir plus
Cartagena, postój na obiad
28 février 2023, Espagne
Z mierzei La Manga ruszyliśmy dalej na południe. Zobaczymy dokąd dojedziemy. W planie jest Mazzaron i La Azohia.
---
Kupilismy butlę gazu Repsol, z propanem. Cena 10+16 €. Do tego adapterEn savoir plus
La Azohia - tutaj nocujemy
28 février 2023, Espagne ⋅ 🌙 12 °C
Olbrzymi parking, na zboczu, a wiec wymagane jest poziomowanie. Piękny widok. Cisza, bezwietrznie - tutaj zostajemy 😏. Szkoda, że słońce rankiem jest za górą i nie widać jego wschodu 😒.En savoir plus
Mazarron na rowerach
1 mars 2023, Espagne
Zatrzymujemy się na zwiedzanie Mazarron, na rowerach. Z parkingu piękny widok na morze.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/168149/open/
Na obiadku, po marokansku
1 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 14 °C
W porcie Mazarrón znaleźliśmy super knajpkę, niezmiernie obleganą. Nagle zwolnił się stolik... i zostalismy.
Playa de Bolneuvo
2 mars 2023, Espagne ⋅ ⛅ 14 °C
Ciekawe miejsce z niespotykanymi formacjami skalnymi. Przerwa na kawę. Jedziemy dalej.
Playa las Palmeras - tutaj nocujemy
2 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 14 °C
Już Andaluzja, piękny widok na morze, trochę wieje, na słońcu 23 stopnie. Zostajemy na noc. Wiele kamperów koczuje dłużej, my jutro ruszamy dalej...
@park4night :En savoir plus
W trasie wzdłuż morza, aż do Almerii
3 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 15 °C
Tankowanie wody na Repsolu - cieniutki strumień, ale leci. Po drodze dużo miejsc na kamperowanie.
La Grantilla
3 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 15 °C
Widok na Park Narodowy Cabo de Gata-Nijar
Almería - tutaj nocujemy
3 mars 2023, Espagne ⋅ 🌙 13 °C
Zostajemy na noc. Niestety parking w 50% zajęty przez olbrzymie campery (po 4 miejsca). Tuż obok leżący teren zakrzaczony zamknięty na camperowanie. A jeszcze rok temu było można camperować wEn savoir plus
Almería - na parkingu
4 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 13 °C
Noc za nami, cisza spokój. Rano spacerek z Leo promenadą, ponad 4 km. Trochę się rozluźniło na parkingu, ale "krowy" zostały. Śniadanko i kawka za nami, zaraz ruszamy rowerami na Almerię, aEn savoir plus
Almería - na promenadzie
4 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 16 °C
Kilkukilometrowa promenada ze ścieżką rowerową zachęca do spacerów. A kawka z widokiem na morze smakuje wybornie.
Andaluzja - co warto zobaczyć?
4 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 14 °C
Zdecydowaną większość miejsc wartych zwiedzenia w Andaluzji przez ostatnie 3 lata mamy zaliczoną, ale warto sobie przybliżyć. Został nam jeszczeEn savoir plus
Almería - przypadkowe spotkanie
5 mars 2023, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
Tak bywa, że gdzieś na końcu świata przypadkowe spotkania mają miejsce. Tak było i tym razem 😄. A najciekawsze, że podjechali pod nas na 2 m. i zaczęli szukać miejsca do zatrzymania się.En savoir plus
Guadix - miasto jaskiniowców
6 mars 2023, Espagne
Pogoda nawet i w Hiszpanii lubi płatać figle. Planowaliśmy ruszać na Roquetas, ale... duże wiatry, nawet >50kmh spowodowały zmianę planów na 2-3 dni. Ruszyliśmy w głąb lądu, do Guadix.En savoir plus
Granada - niestety odpuściliśmy
7 mars 2023, Espagne ⋅ 🌬 19 °C
Próbowaliśmy zatrzymać się na TRZECH parkingach polecanych przez p4n w Granadzie. Niestety, bez szans. Wszystkie miejsca w godz 13-14 zapchane, a jazda zestawem 11m długości po wąskich iEn savoir plus
Calahonda
7 mars 2023, Espagne ⋅ 🌬 19 °C
Urocze miasteczko, tutaj zostajemy na nocleg.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/73046/open/
Wina hiszpańskie, kuchnia hiszpańska itd
8 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 16 °C
Ciekawy portal o Hiszpanii, wiele informacji o winach i kuchni też...
Dzień Kobiet w Calahonda
8 mars 2023, Espagne ⋅ ☀️ 16 °C
8 marca - wszystkim Paniom, a szczególnie mojej Małżonce - dużo zdrowia, radości i uśmiechu na codzień. 🌹❤️