Ruszamy już rano...
9. februar 2023, Polen
Wszystko spakowane.
Temp. zewn. - 4 stopnie. Camper się grzeje przez noc aby rano było cieplutko. Ruszamy ok. 10.00. Jedziemy do granicy, ok. 600km.
Przerwa na wrapa w kfc
9. februar 2023, Polen ⋅ ⛅ 1 °C
Tylko 336 kcal 😏. A pewnie nie wszyscy wiedzą - od 15.1.2023 lecimy na ostrej diecie - tylko 800kcal/dobę 😎
Nocleg 1: Bolesławice/PL
9. februar 2023, Polen ⋅ ☁️ -1 °C
Trochę na uboczu, ale idealne miejsce na nocleg, tylko 50km przed granicą. Duży oświetlony, zagospodarowany parking przed Domem Gminnym. Wszystko kamerowane, ale pozamykane, bezpiecznie. Boiska iLes mer
Kolejny postój... tym razem na obiad
10. februar 2023, Tyskland ⋅ ⛅ 2 °C
I na spacer z Leo. Ok 180km przed Stutgartem.
Nocleg 2: Gernsbach / Niemcy, free
10. februar 2023, Tyskland ⋅ 🌙 -1 °C
Bezpłatna miejscowka z bezpłatnym prądem. Niestety woda i wc zamknięte z powodu awarii.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/140588/open/
19 Auwiesenstraße
76593 Gernsbach
Germany
Czas na kawkę.. Mc Donald
11. februar 2023, Tyskland
A wcześniej było tankowanie na full na stacji paliw najtańszej w całej okolicy - różnica 0,5€/l w stosunku do cen na autostradzie. Przy pełnym baku robi to €40. Przed nami trasa prawieLes mer
Obiadek za nami...
11. februar 2023, Frankrike ⋅ ☀️ 8 °C
Pogoda rewelacyjna, cały czas słońce, temp. 8-9 stopni. Czuć wiosnę, pola świeżo zaorane. Niezbyt chce nam się gonić przed siebie. Planujemy kolejny nocleg w małym miasteczku z campersite. ZLes mer
Nocleg 3: Chalon-sur- Saone / Francja
11. februar 2023, Frankrike ⋅ 🌙 2 °C
Robimy postój na nocleg już o 16.00. Super miejscówka, darmowa z wodą i zrzutem nieczystości w środku miasta, tuż przy Ogrodzie Botanicznym. Piękne miasto, piękna pogoda - czas na zwiedzanie,Les mer
F: Postój na obiad
12. februar 2023, Frankrike ⋅ ☀️ 13 °C
Jedziemy dalej, lajtowo tzn. bez stresu podróżnego. Pogoda piękna, 12 stopni kierunek podróżny - samo południe. Jedziemy na słońce, aż chce się żyć 😎. Mamy jeszcze 200km do Millau, tamLes mer
Nocleg 4: pod mostem Millau/F
12. februar 2023, Frankrike ⋅ 🌙 4 °C
Pusto, jesteśmy sami. Ale o dziwo cicho... prawie żadnego hałasu z góry 😏. Zostajemy do rana na fotoshooting.
Most robi wrażenie. Gigantyczny.
@park4night :Les mer
Hola España
13. februar 2023, Spania ⋅ ☀️ 13 °C
Już wjechaliśmy, teraz obiadek i toczymy się wolniutko... na dół
Nocleg 5: camperpark Els Monjos/E
13. februar 2023, Spania ⋅ 🌙 7 °C
Doskonale miejsce na nocleg, gdy jesteś w trasie na południe Hiszpanii. Woda, zrzut szarej i wc, internet - wszystko free! Bezpiecznie i wygodnie na skraju ładnego miasteczka. Radiowóz policjiLes mer
Delta Ebro
14. februar 2023, Spania ⋅ ⛅ 14 °C
Zwiedzamy okolicę, oaza ciszy i spokoju. Raj dla WĘDKARZY.
Info:
Obiad w planie, a może i nocleg
14. februar 2023, Spania ⋅ ☁️ 13 °C
Nocleg w znanym nam miejscu z zeszłego roku - Castellon, podobno zapchany. Zobaczymy jak dojedziemy.
Drzewa już kwitną, pomarańcze na drzewach 😎.
Nocleg 6: Castellón
14. februar 2023, Spania ⋅ ☁️ 12 °C
Jednak było miejsce. Byliśmy tutaj w zeszłym roku przez 3 noce. Prawie cały parking zajęty. Pewnie ok. 50 albo i więcej camperów. Głównie Niemcy, Holendrzy. Okolica fajna czysty i prawieLes mer
Castellon - tutaj zostajemy na kilka dni
15. februar 2023, Spania ⋅ ☁️ 14 °C
Jest ciepło, słońce ostro świeci i nie wieje. Super pogoda na spacery, rowerowe wycieczki i zwiedzanie. Pierwsza kawka w plenerze przy camperze oraz kręcone soki z hiszpańskich owoców i warzywLes mer
Walencja, tutaj zatrzymujemy się na 72h
17. februar 2023, Spania
Camperpark, wszystko jest co potrzeba - postój do 72h bezkosztowo. Tutaj zostajemy i zwiedzamy Walencję na rowerach.
@park4night : https://park4night.com/en/lieu/358093/open/
Walencja na rowerze
18. februar 2023, Spania
W jedną stronę 19km, wiejskimi szlakami do samego centrum. Pogoda ładna, słonecznie.
Przy okazji byliśmy przy hiszpańskim ślubie. Dla nas nowość - rodzice młodych też współuczestnicząLes mer
Na promenadzie w Pobla de Farnals
19. februar 2023, Spania
Pogoda słoneczna, bez chmurki na niebie, do 27 stopni w słońcu. Odwiedzilismy lokal market, uzupełnilismy zapasy pomarańczy (1€/kg) . Skusilismy się na regionalny zestaw menu: paeliaLes mer
Denia - Postój na zwiedzanie
20. februar 2023, Spania
Zatrzymaliśmy się aby obejrzeć jeden z najbardziej okrzyczanych kurortów. Wcześniej było mycie campera i przyczepy. Na ostatnim noclegu (3dni) zrobiliśmy pełny serwis campera, tak więc przezLes mer
Calp i okolice, wrażenia z trasy
21. februar 2023, Spania ⋅ ☁️ 16 °C
Z Denii do Calp trasą przez góry. Ostre serpentyny, widoki rewelacyjne. Ale samo Calp niczym nie powala. Flamingo widzieliśmy 😎. Nie spotkaliśmy kamperom przyjaznych parkingów, nawet naLes mer
Benidorm
21. februar 2023, Spania ⋅ ⛅ 17 °C
Przejechaliśmy przez to miasto, tylko po to aby z bliska zobaczyć blokowiska i wieżowce, które są przykładem na kompletne zniszczenie środowiska i natury. Nigdy więcej tam nieLes mer
Alicante nocleg i spacer plażą
21. februar 2023, Spania ⋅ ☀️ 17 °C
W spokojnym miejscu na przedmieściach Alicante, na parkingu nocujemy tuż przy plaży i dużym skwerze. Dużo miejsca na specey wzdłuż morza.
@park4night :Les mer
Urbanova, postój na śniadanie
22. februar 2023, Spania ⋅ ☀️ 17 °C
Okolice Alicante, od południa. Duży parking na plaży (też dla psów). Widok na całe Alicante. Od południa naloty na lotnisko Alicante,a więc trochę głośno 😏
Miejsce niby dobre, ale małoLes mer
Nocleg Santa Pola
22. februar 2023, Spania ⋅ 🌙 13 °C
Tutaj stoimy i nocujemy. Co kto woli, przy morzu - trochę wieje, w krzakach lub na górce w oddali od brzegu morza. Jedyny minus to brak wody, po którą wszyscy jeżdżą do miasta.
Jak utrzyma sięLes mer

Reisendeu mnie non-stop grzeję 🤗 i czekam na godz 0 🤪
Camperem przed siebieteraz też non-stop, na gazie ;)
ReisendeSzerokości 👋🤝