• Dag 5 Kilimanjaro ⛰️

August 4, 2023 in Tanzania ⋅ ☁️ 2 °C

Om middernacht vertrokken we voor de klim naar de top. We zagen voor en achter ons overal lichtjes van de hoofdlampen die een grote slinger maakten. We volgden allemaal achtereen een lijn op een steil zigzagpadje. Het was een afstand van 5,4km met 1200m stijgen. Jahro had felle hoofdpijn van bij het begin en we waren beide snel buiten adem maar het ging nog redelijk goed. Rond 5400m werd ik ook heel duizelig en heb ik ook moeten overgeven. Toen heeft de gids besloten mijn rugzak over te nemen tot het beter was. Vandaar af aan konden we ook niet meer wandelen zonder onze stokken omdat we geen evenwicht meer hadden. Zo gingen we verder tot Stella Point en wat het steilste stuk voorbij. Dan was het nog 1km rechtdoor om nog 100m te stijgen tot de top, de uhuru top. Dit voelde als een hele lange km aan. Daar aangekomen hebben we wat warme kledij uit gedaan omdat de zon opkwam en we terug naar beneden gingen richting onze slaapplaats. Ik kon toen nog steeds niet wandelen of recht staan zonder stokken of Jahro. met naar beneden te gaan was mijn duizeligheid snel weg, die van Jahro bleef echter nog aanhouden. Aangezien hij 2 keer was gevallen met zijn hoofd eerst heeft onze gids beslist zijn rugzak even af te nemen en wat te ondersteunen. Terug aangekomen bij onze tent, hebben we 2 uurtjes geslapen om dat de tocht naar beneden verder te zetten voor 7km en 1500m te dalen. Daar aangekomen kregen we popcorn bij onze thee. Na het eten de briefing voor de volgende dag, zijn we vroeg in bed gekropen.Read more