• Çeremi - Döberdöl 🇦🇱

May 1, 2024 in Albania ⋅ ☁️ 12 °C

Afstand 15km - hoogtewinst 1000m
    Vandaag is een iets rustige dag. Exact wat ik nodig had na de vorige dagen. We konden eindelijk ook redelijk vroeg vertrekken. Dus zijn opnieuw een berg over gegaan om naar het volgende dorpje te gaan. We hebben dit vandaag heel rustig gedaan zodat we konden recupereren om er de volgende dagen weer tegen te kunnen.
    Gisterenavond hebben we getwijfeld of we wel naar Duberdol gingen gaan of dat we terug naar Plav gingen moeten. Volgens de gastvrouw was de route nog te gevaarlijk omdat het hoger lag en er nog te veel sneeuw zou liggen. We vonden echter toch een uitbater van een guesthouse in Duberdol die al open was en volgens heb was het goed doenbaar. De route van vandaag was inderdaad makkelijk en hebben geen last gehad van de sneeuw. We waren wel helemaal helemaal alleen in het gehucht. De 2 broers die de guesthouse uitbaten en wij 2. Het toeristenseizoen begint eigenlijk pas over 2 weken. We hadden geluk dat deze 2 broers de hele winter zijn gebleven om hutjes bij te bouwen. Verbazingwekkend genoeg hadden we ook hier een warme douchen. We zijn hier ook rond 15u aangekomen wat vandaag nog meer een rustdag maakte.