Geluk bij een ongeluk
29. juni 2024, Chile ⋅ ☀️ 10 °C
Op de luchthaven werd ik opgehaald door mijn contactpersoon en zijn vader. Ze hebben mij getrakteerd op een typische lunch. Een stukje mals draadjesvlees met frietjes, gekarameliseerde ui en een gebakken eitje. Ze hebben mij geholpen om een simkaart te installeren en ik kon wat cash geld afhalen. Nadien vertrokken we richting de plaats waar ik normaal gezien zou moeten blijven. Florida, een klein dorpje op een uur rijden van Concepción. De weg was een smal weggetje heen en een terug met veel bochten. Bij aankomst was er niemand aanwezig op het adres waar ik zou moeten blijven. We konden de persoon bereiken die de sleutel kon overhandigen. Het was totaal geen studentenresidentie. Een klein huisje met 3 kamers, een woonkamer met een klein keukentje, wasmachine, eettafel en tv. Het was wel ok maar gewoon het noodzakelijke. Na wat overlegd te hebben met de familie, leek het mij beter om toch met hun naar huis te gaan in de stad voor het weekend. In het dorpje was er helemaal niets te doen en een heel weekend alleen blijven leek mij niet leuk. De andere studenten verblijven wel gewoon in de stad met een ziekenhuis in de buurt, dus ik begrijp niet waar het verkeerd is gelopen bij mijn uitwisseling. Vandaag hebben we besloten dat het beter is dat ik de volledige maand bij het gezin van mijn contactpersoon blijf. Het is niet normaal om als uitwisselingsstudent naar het platteland gestuurd te worden om daar in een klein ziekenhuis te volgen. Waarschijnlijk is dat wel een heel unieke ervaring waar veel van te leren valt, maar dit hoort niet bij het programma. De bedoeling is dat je als student ook de kans hebt om andere studenten te leren kennen, leuke tripjes kan doen enzovoort. Ik heb enorm veel geluk gehad met dit gezin. De ouders zijn beide artsen en de vader is de directeur van de universiteit. Zonder hun had ik denk ik niet verder dan de luchthaven geraakt. We zullen zien waar ik allemaal terecht zal komen, maar voor dit weekend probeer ik zoveel mogelijk uit te slapen. Ik ben al heel veel te weten gekomen. Zo eten ze hun middagmaal het liefst rond 14u/15u met een warme maaltijd, terwijl in de avond meestal iets lichter rond 20u-23u. Gisterenavond hebben we empanadas gegeten met verschillende vulligen zoals vlees, kaas, mais, ajuin. Voor de volgende dagen kan ik ondertussen bedenken wat ik graag zou willen bezoeken. Ik ga proberen om zeker een bezoekje te nemen aan de universiteit en op een dag wanneer het goed weer is de kust. Het is wel heel koud in Chili dus ik ga denk ik opzoek gaan naar een goede jas tegen de kou.Læs mere

Rejsendeje kan opzoek gaan naar een typische dikke jas van alpaca/lama wol!
RejsendeHaha ja wel een goed idee!