• Donderdag een vrije dag

4. juli 2024, Chile ⋅ ☀️ 6 °C

Wat kwam het goed uit om een vrije dag te hebben. Ik voelde mij woensdagavond al wat ziekjes met heel de dag keelpijn. Had die namiddag een dutje gedaan en ben in de avond rond 21u in slaap gevallen. Rond 1u in de nacht werd ik wakker, maar ben blijven verder slapen tot 8u. Ik voelde mij gisteren eens een dag niet moe. Rond iets na 10u heb ik de bus genomen naar het centrum samen met iemand die ook in het huis woont en haar zoon. De bussen hier noemen ze micro's. Het zijn inderdaad van die kleinere bussen, maar wel echt wild. Het zal ook een beetje aan de weg liggen dat er veel bulten zijn, heel veel straten die hard omhoog gaan en dalen, en de scherpe bochten die je moet nemen. Het was echt moeilijk om zelfs nog maar op een plaats te gaan zitten, want ze vertrekken direct en je moet al je kracht gebruiken om niet te vallen. Het kost wel maar 550 pesos voor een busrit en er rijden continu bussen naar overal. We hebben wat gewandeld door het centrum. Er zijn vooral winkels en van die kleine winkelcentra. Veel pleintjes en af en toe wat mensen die muziek spelen op straat. Daarnaast ook mensen die allerlei dingen verkopen op de straat, maar wanneer de politie komt dan hebben ze hun spullen direct gepakt. Bij plaza ecuador kon het zoontje even spelen en dan zijn we teruggegaan. In de buurt van het huis is er een heel groot winkelcentrum. Met groot bedoel ik echt dat ze alles hebben. Het was ongeveer 2,5km wandelen net heen vooral naar beneden. Ik ben echt meerdere keren dezelfde gangen doorgwandeld omdat het zo groot was. Zeker een leuke plaats als je even niet weet wat te doen.Læs mere