• Internetproblemen

11. juli 2024, Chile ⋅ ☀️ 7 °C

Problemen met het internet en proberen patiënten te zien is geen goede combinatie. Al heel de voormiddag zijn er problemen. Eerst was het vooral traag dat niets wilde laden. Rond 9u40 ging het internet even uit voor 10min, maar dat duurde uiteindelijk wel veel langer. Nadien kwam het terug en was het nog erger. We liepen ondertussen al 3 consultaties achter. Je kan niets zien van het medisch dossier, geen voorschriften schrijven, geen resultaten bekijken. Rond de middag werd ik opgehaald door een lokale student om samen de bus te nemen naar het centrum. Ze heeft mij een rondleiding gegeven op de Universidad de Concepción (UdeC). Het is een heel grote campus en de 3de oudste universiteit van Chili. Ook is het een van de grootste universiteiten van Zuid-Amerika. Ik vond het een mooie campus met veel groen. We zijn voorbij laguna de los patos geweest, een gebouw van anatomie met museum, una cascada in de buurt en de meeste faculteiten. In het gebouw van anatomie was er een mooie muurschildering. Het museum was niet heel groot, maar had heel rare dingen. Vooral kadavers van lichaamsdelen of mensen die 'ongelukken' hadden meegemaakt zoals schotwonden, messteken,... De Pinacoteca was een groot schilderij van het oude imperio Latinoamericano. De universiteit is trouwens ook zeer communistisch.Læs mere