Viña del mar
July 20, 2024 in Chile ⋅ ☁️ 9 °C
Om 10u hadden we afgesproken in een park in Viña del mar. We hadden een goed hostel uitgekozen want het bleek nadien echt centraal gelegen te zijn voor al de activiteiten waardoor we steeds te voet overal naartoe moesten gaan. Nadeel was wel dat we als eerste aankwamen en dus steeds om de rest moesten wachten. De voormiddag begon met een wandeling in een park dat een groot stadium heeft. Dit stadium is heel bekend omdat ze hier het jaarlijkse muziekconcert doen van Viña del mar. Het is soort van een zangcompetitie en de winnaar wordt gekozen door het publiek. De winnaar krijgt meestal een som geld of wordt beroemd en zo ontstaan heel wat beroemde artiesten. Blijkbaar zou Shakira van Colombia dankzij deze wedstrijd bekend zijn geworden. Het was niet heel groot, maar met lichten enzo wel. Nadien een museum over vanalles. Ook lang moeten wachten. Rond de middag hebben we een grote wandeling gemaakt. Het was enorm koud en ik hoopte dat het beter weer ging zijn, want het is een heel stuk in het noorden gelegen dus het zou minder koud moeten zijn. Het heeft bijna heel de dag zitten regenen en mijn handen waren ijskoud. We stopten veel op plaatsen en eigenlijk zonder rede. We zijn pas rond 14u ongeveer gaan eten en in een redelijk beroemde plaats voor hun completos. Ik nam een completo italiano dus hotdog met guacamole en tomaat zonder mayonaise. Het was goed, maar eerlijk gezegd vond ik die van mijn host family beter. Nadien nog een ander museum gaan bezoeken van een oud herenhuis van een chileense familie die vaak naar Frankrijk ging om spullen te halen. Voor de mensen hier is het heel speciaal, maar ze hebben Versailles niet gezien. Een heel hoge zandberg gaan bezoeken om de zonsondergang te zien. Het was echt moeilijk om op te geraken want er lag alleen maar los zand en het was heel hoog. Het uitzicht zeker de moeite en koud. In de avond was de bedoeling om naar een disco te gaan om te dansen. Eerst spraken we af in een cafeetje dicht bij ons hostel rond 21u. Dat werd al heel snel 21u40. We waren met 4 van het hostel en wij waren de enige op tijd. De rest kwam veel later. Het was dus gewoon een hele dag veel wachten. We hadden heen zin meer om pas rond 1u ongeveer naar een disco te gaan, waarvoor je een Uber moet nemen. Zondag zouden we om 10u afspreken en we hadden geen zin in weining slaap.Read more

TravelerAls Ellen er was geweest dan moesten jullie wel naar de disco