• El museo del oro

14. august 2024, Colombia ⋅ ☁️ 9 °C

We gaan verder bij plazoleta chorro. De straten waren klein en het was origineel een soort van dorp, maar dan toch in de stad. Even gaan piepen in een theater dat open was en al heel lang bestaat. Ik heb de zaal nu niet gezien. Op de muren hingen oude foto's van de mensen die er een show gedaan hebben. Van hieruit naar el museo del oro gegaan (want de andere dingen die ik wou bezoeken zijn niet open op een dinsdag). Ja dit was echt wel de moeite. Er was enorm veel goud, ongelofelijk. In alle vormen en beeldjes dat je maar kan bedenken. De meerderheid waren soort van sierraden en soms zelfs flinterdun. Ging tot wel 3 verdiepingen hoog met allemaal collecties goud. Voor Jarne heb ik een foto genomen van een gouden trompet. Ik moest ook nu ik de kans had iets speciaals proberen in een heel autenthiek restaurant. La puerta falsa vierden hun 208 jarig bestaan (er hingen wat ballonnen). Opzich moesten we niet lang wachten en ik denk dat 2 jaar geleden er echt een lange file stond. We moesten ergens op de 2de verdieping zitten langs de muur. Waarschijnlijk kunnen er in totaal misschien net 30 mensen zitten, maar je zit letterlijk allemaal naast elkaar omdat het zo klein is. Ik heb een chocolate caliente gevraagd en in Colombia wordt dat typisch gegeven met een (wat zoutere) kaas, brood en almojábana (iets anders van kaas). Ik heb zoals het hoort de kaas in de chocomelk gedaan en de broodjes gedipt in de chocomelk. Ik vond het inderdaad wel goed, maar ik ben nog niet zeker of ik dat nu vaker zo ga eten.

We moesten met el transmillenio (de bus) terug naar huis. We hebben 3 genomen en iets van 1u onderweg geweest. Het handige is dat je maar 1x betaald en dan oneindig de bus kan nemen omdat je dan steeds in het station van bussen op en af de bussen gaat. De andere zus van Rocio stond ons al op te wachten thuis en gingen we met z'n allen wok eten voor de verjaardag van Rocio en de zus die al beide verjaard waren. Ik heb ramen genomen, want ik had daar meer zin in. Zo was de dag praktisch voorbij en had ik de tijd om de foto's met jullie te delen.

Een kleine commentaar voor de app: ik heb veel meer dan 20 foto's en video's in totaal. Ik erger mij een beetje dat ik steeds een dilemma heb tussen meerdere posts te maken of de beste foto's te selecteren. Aa ja en de video's kan ik bijna niet delen want kunnen er maar max 2 zijn.
    Tips?? wat kan ik hier doen??