• Naomy van Goethem

• Trip start
    July 20, 2024

We zijn vertrokken!!!

July 20, 2024 in Belgium ⋅ ☁️ 29 °C

We zijn vertrokken! Na een yolo-momentje van Sam gisterenavond rijden we richting Riquewihr ipv Baume-Les-Messieurs. Op de planning staat een rit van 5u30 met nog enkele tussenstops. Afhankelijk van de beschikbare wifi en oplaadmomenten kunnen jullie hier al onze avonturen volgen.Read more

• Aankomst in Riquewihr

July 20, 2024 in France ⋅ ☁️ 30 °C

We zijn veilig aangekomen op de camping in Riquewihr. Ondertussen hebben we ons kasteel al opgezet op een ideale schaduwplek. 😊 Terwijl we naar de lokale supermarkt gingen, hebben we al even een sneak peak gekregen van de mooie pittoreske dorpjes die we de komende dagen verder gaan verkennen.Read more

• Daguitstap Colmar

July 21, 2024 in France ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag was een wisselvallige dag, dus trokken we richting de stad 'Colmar' waar we zowel binnen als buiten ons konden amuseren.

Rondwandelen als de zon scheen, een museum bezoeken als er grijze wolken tevoorschijn kwamen... onze timing zat perfect.

Naomy haalde haar hart op in het speelgoedmuseum (p.s. onze jeugd ligt daar ook al achter glas, we zijn in shock).

Sam zag voor het eerst een Picasso innhet Unterlinden Museum.

Het was een topdag, en nu... wijn drinken 😄

• Naturoparc + vlindertuin

July 22, 2024 in France ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag stond er een iets rustigere dag op de planning. We brachten een bezoek aan het Naturoparc dat instaat voor het behoud van ooievaars. Het was een super fijn park waarin naast ooievaars ook nog heel wat andere dieren te zien waren.

Daarna gingen we nog even naar de vlindertuin. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel vlinders we gezien hebben, maar het filmpjes kan jullie een beetje een idee geven ;)

Vanuit het Naturoparc hadden we uitzicht op een super mooi kerkje dus besloten we om daar ook nog een kijkje te nemen. Alweer werden we verwonderd door de pittoreske huisjes, de mooie kerk en een adembenemend uitzicht over de hele streek.

Verder hebben we genoten van een rustige middag op de camping 😊

• Dag 4: de verhuis

July 23, 2024 in France ⋅ ⛅ 22 °C

Dag 4 en we besloten om (blijkbaar net zoals iedereen in de regio Alsace) kasteel Haut Koenigsbourg te bezoeken. We hebben nog nooit zoveel volk op een bergtop bijeen gezien, zelfs niet op beelden van de Tour de France. Maar het was de moeite. Vanuit de hoogste toren van het kasteel had je een geweldig uitzicht over de streek, en het kasteel zelf... prachtig!

Na het bezoek trokken we verder, of deels terug, tis te zien hoe je het bekijkt. We reden meer Noordelijk naar Haguenau en sloegen onze tent op in camping Les Pins, een basic camping, maar Naomy straalde van geluk bij het zien van een koffiemachine (hopelijk werkt hij nog 😄).

Het eten werd gemaakt, samen met wat wilde plannen voor de laatste nacht (daarover later meer), net op tijd was alles klaar, want momenteel trekt er een stortbui over ons tentje heen 😄.

Met natte groeten!

• Straatsburg

July 24, 2024 in France ⋅ ⛅ 23 °C

Dag 5. +- 7 jaar geleden verkenden we de streek rond Colmar al een beetje. Dit was dus een vertrouwde streek om onze reis nu te beginnen. Vandaag zijn we begonnen met het verkennen van een nieiwe streek. We gingen naar Straatsburg, wat bij het binnenrijden van de stad aanvoelde alsof je Brussel binnenrijdt. Lees: drukke winkelstraten, onduidelijke baanvakken en heel weinig parking.

Na een korte wandeling naar de toeristische dienst werd als snel duidelijk dat Straatsburg veel meer is dan een hectische stad. Het heeft een mooi historisch centrum en een gigantische kathedraal. We bezochten ook 'musée d'alsace' waar we een duidelijk zocht kregen op de vroegere levensstijl in de Elzas.

Daarna kwamen we nog een rommelmarktje tegen waar Sam een pijp heeft gekocht 😊

• Dag 6: Natuur en Beton

July 25, 2024 in France ⋅ ☁️ 22 °C

Dag 6, de laatste volledige dag in Frankrijk werd gevuld met 15.864 stappen. We begonnen de dag met een wandeling van 7km in het grootste ongerepte bos in Frankrijk.

(om u een idee te geven... met de auto waren we al 15 minuten tegen 80km/u aan het rijden en we hebben toen 1/10de van de rand van het bos gezien)

Nuja, het plan was om een toer van 7km te doen maar door gebrekkige bewegwijzering werd het eerder een soort rechtendoortocht met bochten 😅

Na het middageten in een Auberge te midden van het bos reden we verder richting Fort Schoenenbourg. Een fort gebouwd in 1930 om een stijgende dreiging uit Duitsland voor te zijn.
    Dit betonnen bouwwerk, 30 meter onder de grond, was kilometers lang en ijskoud (12°C). We hebben dikwijls met onze mond open staan kijken naar hoe ze het allemaal konden verzinnen... oorlog, het doet wat met nen mens.

Eenmaal boven en terug opgewarmd was het een rustig avondje op de camping, met McDonalds (ons eerste fastfood eten in een week 😄).

Morgen rijden we richting Duitsland, we zullen het maar niet over de oorlog hebben dan 😅.

• Dag 7 en 8: naar Trier en naar Huis

July 27, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Voor onze laatste overnachting (gisteren) trokken we verder richting België, en om onze vakantie traditiegetrouw af te sluiten hebben we overnacht op hotel ipv in een tent.

Ge kunt niet geloven hoeveel deugd een matras en vaste muren kunnen doen 😄

Ons hotel lag in de stad Trier in Duitsland (overschakelen van de Franse taal naar de Duitse... ook niet gemakkelijk xp).

Trier was... speciaal. Van de bouwstijl van hun oude gebouwen lijkt het alsof iemand de blokken van 5 lego-sets door elkaar heeft gegooid en daarna begonnen is met alles door elkaar te gebruiken zonder naar de plannetjes te kijken. Maar hey, het had iets, en onze voeten deden pijn dus we zijn niet ver geraakt 😅

Het hotel was zalig, leuke bar met spelletjes, grote TV voor de ceremonie van de Olympische Spelen te zien, en natuurlijk... wijn, whiskey en amaretto.

Nu zijn we terug thuis na een rit van 3u30 en de spullen zijn reeds uitgeladen.

Tot een volgende reis 😘

Trip end