• Karin Standaert

• Trip start
    March 7, 2025

Dag 1

March 7, 2025 in Belgium ⋅ 🌙 8 °C

Vandaag start de reis, om 4u20 ontmoeten we elkaar hoor de eerste keer op de luchthaven, het ziet er alvast een leuke groep uit!
    We vliegen eerst naar Madrid om dan 12u te vliegen naar Guatemala City. We komen aan rond 17u lokale tijd en rijden dan meteen door naar Antigua. ( 2u rijden)Read more

• Dag 2

March 8, 2025 in Guatemala ⋅ ⛅ 15 °C

Door een stevige jet lag is iedereen al heel vroeg wakker. We gaan gezellig gaan ontbijten en doen nadien een walking tour waarbij we de stad Antigua beter leren kennen.
    Antigua Guatemala was het culturele, economische, religieuze, politieke en educatieve centrum voor de hele regio totdat de hoofdstad werd verplaatst. In de tijdspanne van minder dan drie eeuwen verwierf de stad een aantal prachtige monumenten.
    De stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO.
    We bezochten verschillende locaties, ik leerde dat ik volgens de Maya kalender een konijn ben, bezochten een marktje, gingen savonds nog naar een uitzichtpunt over de stad en savonds lekker gaan eten :D

• Dag 3

March 9, 2025 in Guatemala ⋅ ⛅ 17 °C

Vandaag staat er niet veel op de planning we gaan smiddags naar een rooftopbar iets eten, maar die is niet zo hoog aangezien niets hoger mag zijn dan de kerk 🙈
    In de namiddag kon je kiezen voor een vulkaan hike of een koffie tour. Omdat we morgen al een serieuze wandeling op de planning hebben staan en ik in Indonesië al een koffie plantage heb gezien en geen zin had om met de quad te rijden trek ik er alleen op uit. We noemen het in de groep mundero vrijheid. Een beetje kunnen kiezen wat je zelf wilt ondanks dat het een groepsreis is
    Er is vandaag een processie in de stad waar alle nabij gelegen dorpen naar komen kijken.
    Pasen is hier big deal, dus alles draait daar rond je kan ook overal de paarse kleur terug zien, de kleur van Pasen.

• Dag 4

March 10, 2025 in Guatemala ⋅ ⛅ 23 °C

Vandaag zijn we opgestaan met minder goed nieuws. De vulkaan die we gingen beklimmen is extreem actief geworden er moesten mensen geëvacueerd worden en alles is door het leger afgesloten.
    We besluiten om door te reizen naar het meer van AtitlanRead more

• Dag 6

March 12, 2025 in Guatemala ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag is het weer een dag voor eens iets nieuws. Ik ga paragliden! Ik keek er enorm naar uit en vond het echt een super leuke ervaring.
    Verder was het een rustige dag we maakten onze rugzak op terug te vertrekken naar Antigua voor poging 2 tot het beklimmen van de vulkaanRead more

• Dag 7

March 13, 2025 in Guatemala ⋅ ☁️ 7 °C

We werden deze ochtend super vroeg opgehaald voor naar Antigua terug te rijden voor onze vulkaan beklimming.
    Voor vele het hoogtepunt van deze reis.
    Het was een tocht van ongeveer 10 km maar de 1ste helft was met een steigingspercentage van 25% in los zand. Het was afzien! Ik had ook veel last van de hoogte in combo met de inspanning waardoor ik verschillende astma aanvallen kreeg. Gelukkig heeft onze reisleider me geholpen door het eerste stuk mijn rugzak over te nemen. Zo ben ik toch moe maar zeer voldaan aan het basecamp geraakt dat op iets minder dan 4000m hoogte ligt
    Daar logeerden we in tentjes, die veel te klein waren voor 6 personen er is dus niet erg veel geslapen.
    Rondwandelen in de nacht was ook niet echt een optie want zelfs met thermokleding was het er ijskoud. Vanop de vulkaan Acatanengo heb je zicht op de vulkaan fuegeo die om de zoveel tijd uitbarts ( en maandag dus veel te actief was)

• Dag 8

March 14, 2025 in Guatemala ⋅ ☁️ 6 °C

Wakker geworden boven op de berg.
    Helse nacht! De tent was echt te klein voor 6 personen. Goed vroeg opgestaan voor de zonsopgang te zien nadien terug naar beneden gewandeld en lang op de bus richting de volgende stopRead more

• Dag 9

March 15, 2025 in Guatemala ⋅ ☀️ 28 °C

Vandaag is het een chill dag. En maar goed want ik ben zo stijf als een plank. Ons nieuwe hostel is super mooi en ligt echt knal in de jungle super mooi uitzicht. Rond de middag hebben we tipsy tubbing gedaan een beetje chill op een band de rivier af dobberen terwijl we een pintje drinken.
    Nadien waren we optijd terug voor de happy hour in het zwembad 😂 vandaag heeft vooral de lever goed gesport.

Trip end
    March 22, 2025