• Monterosso al Mare och vägglusproblem

May 24, 2023 in Italy ⋅ ⛅ 16 °C

Idag har varit en kaotisk och händelserik dag. Vi åkte tåg från Florens till La Spezia, och när vi var framme gick vi direkt till ett tvätteri. Jag har ju antagligen fått med mig vägglöss från Rom p.g.a. de suspekta betten jag har över hela kroppen, och dem vill jag inte sprida vidare åt Olga.

Efter att tvätten var klar checkade vi in på hotellet och försökte sanera min resväska med någon slags alkohol med doft som vi hittade på städavdelningen i en matbutik. Vi dränkte resväskan i medlet och ställde ut den på balkongen för att torka.

Tåget från La Spezia till de olika byarna till Cinque Terre går med 20 minuters mellanrum, så vi hoppade på tåget till Monterosso al Mare som är byn som ligger längst bort.

Jag blev så rörd att jag började gråta när vi såg den första glimten av havet från tågfönstret.

Vi handlade gelato och skumppa och lade oss sen på stranden. Att få ta årets första dopp i Medelhavet var helt fantastiskt!! Allt var så obeskrivligt vackert och trevligt att det inte ens går att beskriva med ord.

När vi kom tillbaka till hotellet var resväskan försvunnen från balkongen, och kvinnan i receptionen visste ingenting om saken och hon kunde ingen engelska så jag fick tala med någon i telefon som fungerade som
    tolk.

Som ett mirakel knackade det på dörren typ 23.30 och där stod den icke-engelsktalande kvinnan med min resväska! Jag har ingen aning om var den hade varit, men kanske vi får reda på det imorgon.