Wycieczka po klifach/surfing

Ania została surfować (na mnie nie było deski chlip) a ja udałem się na wycieczkę po klifach która kończyła się wizyta w świątyni zbudowanej w grocie:)
Ania edit: surfing jest Czytaj więcej
Ania edit: surfing jest Czytaj więcej
Dzisiejsze śniadanie mieliśmy w Family Restaurant - dziś się udało, bo we wczorajszej był tylko 1 kucharz i by nie wyrobili, za to dziś Sensei znalazł inną :)
Super japońskie zestawy Czytaj więcej
Zwspinalismy się na górę by dotrzeć do przylądka Hyuga - niesamowite widoki na ocean!
Widzieliśmy też kotki, czarne motyle tak wielkie jak nieduże ptaszki i wielkie kondory andyjsk... Bardzo Czytaj więcej
Czas na obiad - tu się rozdzieliliśmy - Maciek poszedł na udon, ja na ramen. Złapałam też kilka lokalnych pączków na później :)
Do trzech razy sztuka - dziś udalo mi się (Ani) wstać na wschód słońca o 5:40!
Widok przepiękny, było trochę chmur, ale nie zasłaniały całkowicie słońca. Na plaży były wysokie fale, a Czytaj więcej
Dziś przed śniadaniem Ania postanowiła przywitać słoneczko nad oceanem (bardzo jest dzielna;)) .
Ja miałem charytatywny bieg do przebiegnięcia I bycie w Japonii nie jest powodem żeby tego nie Czytaj więcej
Dziś można było sobie pochillować w ośrodku lub pojechać na wycieczkę do Takachiho - co uczyniliśmy ;)
Było mistycznie, zielono, wilgotnie, z klaskaniem i widoczkiem:)
Wyglodzeni po wycieczce dojechaliśmy restauracji z japońskim curry. Miejsce oferowalo dużo gotowych dań, ale zezwalalo też na ich pełną customizację. Można było wybrać ostrość od 1 do 10, Czytaj więcej
Rano wstaliśmy i rezygnując z amerykańskiej gourment restauracji jaką jest japoński McDonalds wykupiliśmy śniadanko w hotelu - nasze najdroższe so far, bo kosztowało 1600 yen! (48 zł)
Pan Czytaj więcej
Jako ostatnia atrakcja w Miyazaki (na jaką mieliśmy czas a nie że więcej nie ma xD)
Pojechaliśmy na most polecany przez znanego YouTube'a jakim jest syn naszego senseia:)
Ciekawostka: jest to Czytaj więcej
Podróżnikoceanicznej ☝️🧂
Podróżnikhttps://play.google.com/store/apps/details?id=c… witaj w gronie surferów Aniu! w tej appce sprawdzisz warun i zaplanujesz wypad na prognozę. Czy posiadam wiedzę o appce pokrywającej prawie każdy aspekt życia? być może 🧐