Nthakeni Bush River Camp
November 4, 2024 in South Africa ⋅ ⛅ 33 °C
Sodeli, mir hend nachere Wuche wiedermal W-Lan und sind i de Zivilisation zrugg. Jetzt gits für jede Tag wieder Bricht und Föteli.
Am Morge 4. November churz vor de 9i simmer wieder losgfahre. 400 km lieged vor euis. Isch fasch ächli wie e Safari gsi. Chüeh, Esel, Geisse sind am Strasserand am grase gsi und hend ziitewies d’Strass au blockiert. Wie immer hetts au öppe Löcher i de Strass gha, wo euis ächli usbremsed hend. Aber mir sind guet fürschi cho und hend nach 2,5 Stund en halt ime Ichaufszentrum gmacht. Mir münd Läbesmittel für 4 Täg poschte, wills i dene Camp teils gar kein Lade hett. De Bischi isch bim Auto bliebe, mit de Koffere im Auto wär das nid sehr optimal ohni Wachposchte. Isch ja nur knapp 40 Grad. Das Zentrum isch mega schön und riiiiiiiesig. Mir hend zersch i de Apothek Moskitospray kauft, will mir euis ab jetzt im Malariagebiet ufhaltet. Denn isch d’Suechi los gange, nachemene Läbesmittellade. Mir sind denn mal fündig worde und zwei Wäge hämmer gfüllt. Astah a de Kasse hett sich denn als Heruseforderig usegstellt. 3 volle Wäge sind vor euis gsi. Es isch sehr langsam fürschi gange…nach 25 Minute sind mir dra cho. D’Verchäuferi hett sooooo lieslig gred und i ihrem änglische Dialekt hett Joanne sie au fasch nid verstande. Sie hett nachere «Cumuluscharte* gfröged. Joanne hett denn en Maa hinder euis gfröged, ob er eini hett. De isch sehr happy gsi, wo er euis die Charte hett derfe geh. Er hett Pünkt becho und mir hend 300 Ran (ca Fr. 15) gspared. D’Verchäuferi hett denn mal agfange d’Sache scanne…und nochli Melodie gsunge i dere Ziit. Die hend e gueti Arbetsistellig. Ja kei Stress bitte. De Bischi hett scho übere Stund müsse warte. Mir natürli keis Handy debi…hettet ja susch mal gfunked, dass alles ok isch. De Joanne und mir isch fasch de Geduldsfade grisse…und de isch bi mir ja nid so dick, obwohl ich da une unglaublich ha chöne abefahre. Ich ha nur ghofft, dass de Bischi nonig gschmolze isch bi dere Hitz. Mir hends denn tatsächlich gschafft und sind mit dem Ichauf zum Auto, wo mir erstunlicherwies grad gfunde hend. Nach wiitere 2,5 Stund simmer denn im Nthakeni Bush und River Camp acho. D’Säuli wo uf euisere «Safarifahrt» no gfehlt hend, und hend die also au no gseh. Mir sind ziemli nöch a de Grenze zu Simbabwe und Mosambik. Grad am Mutale River. Leider hett de Fluss sehr wenig Wasser…Füess bädele liet nid drin…es hett Krokodil. Es hätt da nur Solarstrom und für Heisswasser zum dusche chan mer usserhalb en Ofe ufheize. Villicht bruched mer de gar nid bi dene Temperature. De Grill und alli Cherze azünde und bi no ca 37 Grad Znacht gässä. Bi dene Hüüsli hetts kei Schiebe i de Fenschter. Ganz fiini Gitter und en Rollo langed da. Wo mir is Bett sind, hett de Rene gmeint er hegi Glüehwürmli gseh. Es sind denn aber Lüüt gsi mit Taschelampe.
Wahrschinli wegem Schnee sind Hääg kaputt gange und so sind Elefante vo Simbawe abe cho und in Krügerpark ine. Das isch aber nid ihres Gebiet und sind darum nervös und aggressiv. Sie strieled überall ume und mached s’Züüg kaputt. De Bsitzer hett 4 Hünd und die gebed a, wenn öppis i de nöchi isch. Es hät da au en Pool, wo au ich drin gsi bin. :-)Read more