• Cherbourg-en-contentin

1 augustus 2024, Frankrijk ⋅ ☀️ 20 °C

Voor Levi is school weer gestart. Hij is nu aan de slag zodat hij tijdens het varen wanneer het moeilijk is om met school bezig te zijn toch bij is. Dit vergt best wel discipline van ons allemaal en deze manier van leren moet eigen gemaakt worden.

Terwijl Levi met school bezig was, zijn wij naar een enorme supermarkt in Cherbourg gewandeld om benodigdheden in te slaan. Morgenochtend vroeg vertrekken we richting Brest en dit is een behoorlijke afstand varen, zo'n 50 uur.

Cherbourg is een betrekkelijk grote stad en je merkt dat het klimaat hier iets begint te veranderen. Zo heeft Arnold onderweg hiernaartoe de eerste dolfijnen gespot en zie je in Cherbourg al meer palmbomen en andere typische mooi weer planten langs de weg staan. Ook vond ik deze stad netter dan de vorige Franse steden die we hebben aangedaan.

Zoals gezegd morgenochtend weer vroeg op dus nu nog even hangen en dan vroeg erin. Als iets helpt bij het varen en dan vooral tegen zeeziekte dan is het om fit te zijn.
    Meer informatie