• A Caruña naar Sisarga Grande

2024年8月16日〜17日, スペイン ⋅ ☀️ 19 °C

Gisteravond hebben we lekker makkelijk nog een hapje buiten de deur gegeten in A Caruña. Dit op de mooie boulevard van deze stad. Wat opvalt is de prettige mentaliteit van de mensen die wij in Spanje zijn tegengekomen. Ze zijn in de regel hoffelijk en bereid om een handje te helpen. De beheersing van het Engels is vaak niet best in dit land maar dat was in A Caruña weer prima te doen.

Vanochtend vroeg zijn we op de motor doorgevaren naar een schitterende baai vlakbij het eilandje Sisarga Grande. Heerlijk om het zo rustig aan te doen qua varen. We hebben het anker uitgedaan, de sup in het water gedropt en we vermaken ons kostelijk.

Ik moest nog wat werken en in die tijd zijn Arnold en Levi met het bootje naar het eiland gevaren om te verkennen. Na een stevige klim de berg op, hadden ze een prachtig uitzicht over de baai. Nu een paar pannenkoeken bakken, wat eten en nog wat hangen.

Morgenochtend vroeg gaan we weer verder. Overigens nog steeds zonder vhf-antenne omdat het wat te hard waait om de mast in te gaan (en vooral omdat ik het doodeng vind en ervoor weg probeer te komen 🙈). Wel heeft Arnold de ARC vlag gehesen. Een klusje wat er steeds bij bleef. Met de ARC hopen we einde dit jaar over te steken.
    もっと詳しく