• Camariñas naar Muros

18.–21. aug. 2024, Spanien ⋅ ☀️ 24 °C

We zijn in Muros belandt. Het bijzondere aan deze reis is dat we de Biskaje achter ons hebben gelaten en nu zuidwaarts richting Portugal gaan over de Atlantische Oceaan. De wind komt nu vooral van achter dus konden we voor het eerst ons parasail uitproberen. Het was even een klus om dit zeil te hijsen maar dan heb je ook wat. Met relatief weinig wind kom je toch goed vooruit. Het zeil blijkt aan de kleine kant te zijn. Dat is jammer omdat dit veel snelheid kost. We hebben kunnen regelen met de dealer dat dit zeil voor een grotere wordt omgeruild wanneer we in Las Palmas zijn. Dus mooi voordat we oversteken. Aangezien we dan vooral behoefte hebben aan dit zeil, is dit goed nieuws.

We hebben in Muros gelukkig weer wat boodschappen in kunnen slaan. Ik ben nu veel aan het koken zodat we dit kunnen vacumeren en invriezen. Dit omdat het niet vanzelfsprekend blijkt dat we overal eten kunnen scoren. Zo hebben we de kast ook weer vol met meel waarmee we ons brood kunnen bakken. We worden steeds handiger om op een efficiënte manier met ons eten maar ook met ons water en elektra aan boord om te gaan. We plannen wanneer we koken, wassen en douchen zodat we dan de generator en watermaker aanzetten.

We kregen ook in Muros bezoek van de douane die onze papieren kwamen controleren. Wij zien hier in de ochtend allemaal mensen het water inlopen met duikbril op terwijl een ander met een stok in de bodem slaat. Deze douaniers hebben ons uitgelegd dat deze mensen zoeken naar een soort eetbare schelp in de grond en uitgebreid uitgelegd wat een heerlijk recept is voor die dingen. Een beetje jammer is dat we er niet uit zijn gekomen over welke schelpen dit nu gaat 🙈.

Morgen lijkt de wind gunstig te staan en vervolgen we onze reis.