• Cascais naar Madeira

Sep 13–19, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 23 °C

We made it! Wat zijn we blij om dit bericht uit Madeira te mogen sturen. Dinsdagochtend zijn we vanuit Cascais vertrokken om al snel in een onstuimige oceaan te belanden en richting Madeira te zeilen. Met gemiddeld 25 knopen ruime wind gingen we als de brandweer. Maar met de stroming schuin van voren was het een heftige reis waar we alledrie behoorlijk beroerd van werden. Ook vloog er weer van alles van de planken, waaronder onze broodmachine. We hopen van harte dat deze het nog doet. Dan zijn 3 nachtjes doorvaren erg lang.

Al halverwege de reis werd de temperatuur van de oceaan warmer. Waar het water in Cascais nog maar 16 graden was, was het onderweg al 24,3 graden. Dat maakt de temperatuur buiten meer aangenaam dus dat was fijn. We hebben ook dolfijnen gezien die in paartjes stukken met ons mee zwommen. Een grote dolfijn met daarnaast een baby. Zo leuk. En godzijdank hebben we ook deze reis geen orka's gespot. Overigens is het onderweg hiernaartoe ook al veel rustiger met bootverkeer. In de nacht voer er nog een groot cruiseschip langs die door alle lichtjes bijna in de fik leek te staan en nog een schip waar Arnold lang geleden ook op heeft gevaren. Dat was het dan ook wel.

De kustlijn van Madeira is erg mooi. Schitterende rotspartijen met daarachter lieflijke huisjes. We zagen zelfs een dubbele regenboog bij aankomst. We liggen in een knus haventje maar wel klein met een erg smalle ingang. Het was nog een hele toer om onze boot met de harde wind op de toegewezen plek te krijgen. We zijn blij dat we deze haven tijdig hebben gereserveerd want een plekje is hier niet vanzelfsprekend.

Nu hebben we de boot weer lekker schoon, afgespoeld met zoet water en ook van binnen weer opgeruimd en fris. Onderweg doe je daar helemaal niets aan en ben je met dergelijke golven bijna te beroerd om iets in de prullenbak te gooien, laat staan dat je de vaat doet.

Maar eenmaal aan ons drankje in deze knusse haven, zijn we deze zware reis alweer zo goed als vergeten en genieten we volop van Madeira.