• Fuertaventura naar Las Palmas

2024年9月27日, スペイン ⋅ ⛅ 21 °C

Vanochtend zijn we vertrokken vanuit Fuertaventura. Hier hebben we 2 nachtjes gelegen en om eerlijk te zijn heb je dat eiland dan ook wel gezien. Het is in het centrum(pje) wat groezelig en vooral ongezellig. Behalve lekker weer en wat strand heeft dat eiland niet heel veel te bieden. Althans het gedeelte wat wij hebben gezien.

We zijn tegen de avond aangekomen op Las Palmas. Dit is de allereerste stop voor onze oversteek met de ARC, en hier zullen alle deelnemers zich de komende 6 weken verzamelen.

We hebben op aanraden van de havenmeester onze boot aangelegd bij de pomp zodat we de tanks morgenochtend helemaal kunnen volgooien voor vertrek. Vanaf morgen wordt een grote drukte verwacht voor de pomp met zelfs een file wat we nu gelukkig voor zijn.

Morgen krijgen we een plek toegewezen bij een ander gedeelte van deze grote haven waar alle Excess catamarans liggen. Aan de meeste boten, waaronder die van ons, moeten reparaties worden gedaan en zo kunnen de monteurs gemakkelijk van de ene naar de andere Excess lopen. Het schijnt ook een rustige plek te zijn waar wij erg blij van worden. Zo kan Levi overdag ook beter met school bezig zijn dan wanneer het een drukte van belang is.

Komende week komen Naomi en Esther ons hier bezoeken en vieren we samen een weekje vakantie. Daar kijken we heel erg naar uit.
    もっと詳しく