• Day 4

Dag 4

August 2, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 15 °C

We staan om 7.30 uur op en om 9.00 uur zit alles ingepakt in de kano en vertrekken we van het mooie eilandje. Ca. 20km Glafsfjorden oversteken. Almar wil graag een pauze op een eilandje, dus daar drinken we na een uur koffie. Het is een prachtig eilandje. We peddelen verder en als we stoppen voor de lunch komen we Angela en Thomas tegen, ze zijn om 7.00 uur vertrokken. Wij steken het meer recht over en gebruiken de kajakpeddels, daarmee maak je meer snelheid. Na de lunch is het nog een uur naar het landtransport. De kano weer uit het water en op het karretje, even pauze en daar gaan we. We hebben aan het touw van de kano een stok waarmee we de kano trekken. Het is even zoeken naar de route. Het eerste stuk loopt langs een drukke weg, maar het is duidelijk dat de Zweden gewend zijn aan mensen die een kano achter zich aanslepen. Als er van voor en achter een auto tegelijk aankomt stop de auto aan onze kant van de weg en wacht rustig tot de andere auto’s op na gepasseerd zijn. Na ca. 1 km slaan we rechtsaf een onverharde weg op. Door de zin: “Dit stuk van 4km gaan voor een groot deel omhoog dus neem voldoende water mee.” hadden we kunnen weten dat het niet 100 meter omhoog was. Net als het moment dat we vrij aan het begin een groep frisse vrolijk babbelende Vlamingen met hun kano’s op hun weg naar beneden kruisen en die ons zeggen dat we nog wel een stukske te gaan hebben. Maar dat we bijna de gehele 4km (volgens Angela was de beklimming 6,3km) een bepakte kano omhoog zouden moeten huffen hadden we niet verwacht. Achter elke bocht loopt de weg even stug verder omhoog. We komen Angela en Thomas weer tegen en ook die hebben het pittig. We passeren ze en buffelen verder. Opeens voel ik een pijn in mijn linkerbeen op een plek waarvan ik niet wist dat die bestond. Almar moet het even alleen doen, gelukkig is het meest steile deel achter de rug. We zijn blij als we na 2 uur het meer S Örsjön bereiken. Nu een korte uitpuf pauze gaat de kano weer het water in en al snel vinden we een fijn eilandje om te overnachten. Almar zet de tent op, ik kook, we willen even zwemmen, maar het water is heel koud en wat troebel, dus het wordt een halve duik. Nu even ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.Read more