• Wöschwiib
  • Wöschwiib

England - Schottland

Diesmal: „grosse“ Reise auf der britischen Insel.
Linksfahren! Pub - baked beans - five o clock tea - …….
  • E Stuck wiiter

3. heinäkuuta 2025, Wales ⋅ ⛅ 15 °C

Es goht wiiter in Süde. Hütt simmer in Aberaeron glandet - en riisige Platz am Meer - aber nüüt Speziells - Staastrand - ka Beiz i de Nöchi zum iicheere.

• Zwischen Cardiff und Newport

4. heinäkuuta 2025, Wales ⋅ ☁️ 18 °C

Und wider e bitz wiiter Richtig Haamet.
    De hüttig Platz isch wiitläufig, pflägt und früntlich simmer begrüesst worde.
    Es hätt sogar en schöne Hundeplatz für dä Chilly.
    Mir sind mit em Velo is nöchscht Restaurant go Znacht ässe - aber die Strosse do - mini Närve!
    Es isch wäng wärmer - ich cha äntli di churze Hose wider aalege 😉

• Cardiff

5. heinäkuuta 2025, Wales ⋅ 🌬 20 °C

Üsen Plan hütt: mit em Velo uf Cardiff, dei e Stadtrundfahrt mache und villicht no go lädele. Wa mir nid gwüsst händ, dass es hütt nomoll es Oasis Konzert isch. Die Lüüt, hallaluja! Und es isc kan Bus gfahre, will vill Strose gschperrt sind.
    D‘Fahrt isch eigentlich guet xii, aber die Sauerei a dä Stross no, chum zum glaube.
    Es Wetter „really british“ - aber es sich Gott-sei-Dank in Gränze ghalte, mir sind wänigschtens nid suuffnass worde.
    Etz womer wider uf em Platz sind chunnt sogar no d‘Sunne.

• Wellington Park

6. heinäkuuta 2025, Wales ⋅ ☁️ 20 °C

Bi schönstem Wätter im Park aachoo - dänn hätts aafange rägne und i churzer Ziit isch alls suuffnass xii - dases no iegsaacht hätt, isch de „Gipfel“ gsii.
    Mir händ mit miner Fründin abgmacht zum go Znacht ässe - also husch di nasse Sache im Womo vertaale, dases cha tröchne.
    Dä Znacht isch fein xii - leider d‘Ziit e chli churz mit dä Clare.
    I de Nacht hätts nomoll gschiffet und es hätt öppedie mol tätscht, wän Öppis uf Dach gheit isch (will heissen: mid gut gschlofe)
    Mir händ üüs entschide, damer England morn verlönd, so simmer öppe am Friitig oder Samschtig diham

• Letzter Abend in England

7. heinäkuuta 2025, Englanti ⋅ ⛅ 18 °C

Es isch Ziit zum Abschied nee - no aamoll schlofe und dänn gohts über dä Kanal.
    Es isch buechet - wohäre dases dänn goht, entscheided mir morn.
    Mir sind nomoll uf em gliiche Platz we do womer cho sind.
    Hütt hätts en Znacht us em Mozzi gee - nid danin vergäbe mitgno ha 😉
    Fotene hani nid mee - die sind all im Fotiapparat - ich tos dänn ie, wäni Wlan ha!!

• Überfahrt zum Festland

8. heinäkuuta 2025, Belgia ⋅ ☀️ 19 °C

Der krönende Abschluss in England: ein typisches Frühstück mit Würstchen, weissen Bohnen, Toast, Pilzen, gedämpfte Tomate, Röschti und Spiegelei!
    Bezeiten waren wir in Dover, und somit viel Zeit zum warten - etwas verspätet dann die Überfahrt.
    Was wir nie gesehen haben: Tausende von Marienkäfer - fast eklig 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞
    Die Platzsuche war schwieriger als erhofft, nun sind wir in De Panne gelandet - quasi „Abstellgleis“, aber für eine Nacht - was solls. Morgen gehts an die Mosel nach Erden.

• Erden an der Mosel

9. heinäkuuta 2025, Saksa ⋅ ☁️ 21 °C

Wie s‘erscht mol womer vo Ängland zrugg sind (2014), hämmer en Schwänk gmacht ad Mosel.
    Wider simmer uf Erden, es isch en schöne Platz und es hätt sich vill too i dä letschte Johre. Si renoviered ständig und es hätt au Schloffässer wo me cha miete.
    Wa üüs passt, das es au es Restaurant hätt, dänn hani wider „Chuchifrei“.

• Matkan lopetus
    13. heinäkuuta 2025