• Dag 1: Steenwijk - Giethoorn - Vollenhov

January 11, 2025 in the Netherlands ⋅ ☁️ -1 °C

Ik wil met het Friese Woudenpad starten dit weekend, maar in de voorbereiding kon ik geen slaapplek vinden. Raar, tot het kwartje viel: dit weekend is het EK Sprint en EK Allround in Thialf. Dus in een straal van 30km alles volgeboekt. Dus trok ik het boekje van het Pionierspad uit de kast. Start in Steenwijk, lekker dicht bij huis. Almar brengt me naar het station waar de route begint. In Steenwijk haal ik nog een broodje voor onderweg. De route voert langs de stadswal, gek dat ik hier nog nooit gelopen heb. De stad uit naar Onna. Het weer is geweldig, koud maar zon en dat maakt het nog mooier. Na Onna een lang stuk tussen de weilanden vol ganzen door naar Giethoorn. Ik hou er even pauze. Zelfs in deze tijd van het jaar zijn er de nodige toeristen en er wordt me twee keer gevraagd of ik met de rondvaart mee wil. Ik bedank vriendelijk. Op naar Dwarsgracht. Grappig om afwisselend op bekend en onbekend terrein te lopen. Wat is Dwarsgracht toch mooi. Vanaf daar is het nog een klein stukje naar Jonen waar ik met het pondje oversteek. Het is buiten het seizoen, dus zelfbediening. Ik was hier op voorbereid en heb droge handschoenen bij me. Ik loop tussen De Wieden en weilanden door, rietsnijders zijn bezig in het land. Ik kom uit op de Duinweg, de lange weg die ik ook fiets naar mijn werk, gelukkig hoef ik maar een deel. Dan via de Leeuwte naar Moespot en dan ben ik al snel in Vollenhove ben. Ik eet er een patatje, haal wat voor vanavond en pak de bus naar mijn hotel in Kraggenburg. Het was 30km vandaag, dus morgen even kijken wat het plan wordt. Nu eerst even de beentjes omhoog.Read more