• Dag 2: Boekelte - Donkerbroek

1. mai 2025, Nederland ⋅ ☀️ 20 °C

Mijn horloge geeft aan dat ik een goede nachtrust heb gehad, maar zelf heb ik dat toch anders ervaren. Boeren waren tot laat aan het werk op het land, dus reden voorbij, ik had het koud, dus weer rommelen om wat warms aan te trekken en pijn in mijn hand die knak zei tijdens dat gerommel in dat kleine fijne tentje. Maar er is koffie op de camping, waar tijd voor is als de tent hangt te drogen in de zon. Om 10.10 uur vertrek ik, het is warm, maar durf met benen die nog geen zon gezien hebben niet te wandelen in een korte broek. Ik zou aan het smeren blijven. Eerst naar Olderberkoop, waar ook een supermarktje is om wat te halen voor onderweg. Het zijn lange rechte 60km wegen er naartoe met aan het begin een klein uitstapje rond een meertje. Het is vol in de zon. In het Koepelbos vlak onder Olderberkoop neem ik even pauze op een bankje in de schaduw. Ik zit er al even en dan zie ik naast het ooievaarsnest een reiger op haar nest zitten! Door Olderberkoop en dan weer een lange rechte weg in de zon. Maar dan een prachtig stuk de Dellaboersterheide die ik bereik via een zandpad. Het is er heel mooi en ik kom een schaapskudde tegen die met een heleboel lammetjes verkoeling zoekt onder een boom. Iets verder op het pad tref ik drie oudere mannen, we maken een praatje. Een van hen heeft meegewerkt aan de tot stand koming van het Stellingenpad. Hoe leuk! Nee g een mooi stuk: Diakonievene, met een pingoruine. Dan wordt het pittig, warm en geen bankjes in de schaduw. Ik moet ca. 5km langs de Tsjonger lopen. Ik schat dat de kans op een bankje aan de oever met het fietspad groter is, dus ik kies die kant. Mijn voorspelling klopt, maar vol in de zon. Toch even kort pauze. Verder is het even verstand op nul en doorlopen. Aan het einde een bankje in de schaduw. Het is nog 1,5km naar de camping maar ik moet even uit de zon. Er komt een man naast me zitten met zijn hond en we hebben een gelijkgestemd gesprek over wolven. Gezellig. Ik neem afscheid en loop door naar de camping. De supermarkt is 2,5km verderop, maar ik mag de fiets van de eigenaresse even lenen om boodschappen te doen, super fijn! Mijn tentje opgezet in de schaduw, ik kan even niet zoveel zon meer aan. Er staan verder maar twee caravans op de camping, die gasten zijn nu weg, dus zit is me and the chickies! De witte kip wilde al gezellig mee naar de wc.Les mer