• Richard Spaans

Carbagerun 2025

A 8-day adventure by Richard, Jp & Carbagrun_Ray Read more
  • De Carbagerun 2025 in een notendop 🚗💨

August 30, 2025 in the Netherlands ⋅ ⛅ 22 °C

Wat een avontuur was het weer dit jaar! Helemaal anders dan vorig jaar, maar minstens zo leuk.

De start was nog even spannend: op woensdag nieuwe koppelingsplaten besteld, donderdag geleverd. Maar zoals dat gaat… op kenteken besteld bij een erkend onderdelenbedrijf, en tóch de verkeerde geleverd. Vrijdagochtend dus in alle haast op Marktplaats gezocht. Gelukkig vonden we een setje in Vriezenveen en diezelfde middag met JP erin gezet. De auto schakelt weer als een zonnetje en bracht ons (bijna🫣) moeiteloos over bergpassen van wel 18% stijging😅

De rest van de rit? Verrassend weinig problemen! Behalve dat we ergens wat koelvloeistof verliezen (de melding in het dashboard liegt dus niet), maar dat vullen we af en toe netjes bij tot we thuis zijn.

We zijn een aantal keer verkeerd gereden, maar één keer werd het bijna fataal: een mooie asfaltweg veranderde langzaam in een smal zand- en puinpad vol kraters waar je een vijver in kon houden. Daar kreeg onze onderkant van de auto en vooral de carterpan een flinke dreun, dit had zomaar het einde van de rit kunnen zijn. Na 5 km stapvoets rijden besloten we toch maar terug te keren – er lag nog 15 km van dat pad voor ons… 😅 en de weg werd alleen maar slechter en geblokkeerd door een vrachtwagen die bomen aan het inladen was. Niet een doorgaande auto weg dus 😅

Maar verder? Alleen maar hoogtepunten: prachtige routes, leuke mensen, bergpassen, afgronden en toffe plekken.

Nu Bijna thuis! Tot zo familie en vrienden 🫶🕙

Trip end