• Tiki Waggie

• Het begin van de reis
    21 augustus 2025

Vertrokken vanuit Best

18 augustus 2025, Nederland ⋅ ☀️ 19 °C

Vanochtend 1 van de kinderen naar school gebracht en even afscheid genomen van familie, vrienden en lieve buren.
    Zojuist op de snelweg op weg naar de start circa 900km van Eindhoven. We proberen zo ver mogelijk de eerste dag te komen!Meer informatie

• Camping el retiro

18–19 aug. 2025, Duitsland ⋅ ☀️ 23 °C

Aangekomen op de camping in Krumpa.
    Ruim 500km zitten erop. Nu even ontspannen, eten en dan onze luchtbed leggen in de boomhut. 😜

• Dresden - decathlon

19 augustus 2025, Duitsland ⋅ ☀️ 22 °C

Even een tussenstop gemaakt bij de datchlon (centrum) 🙈
    Gelukkig mogen we met de diesel naar binnen en kunnen we parkeren.

• Pech onderweg

19 augustus 2025, Tsjechië ⋅ ☀️ 24 °C

Al tuterend kwamen er een paar Tsjechen naast ons rijden die naar beneden wezen.
    Toch maar ff stoppen en we hoorde gesis.
    Koeling werkt niet en de stoom vloog eruit.

Ruim 5 liter water erbij en het bleef goed, dus we zijn weer onderweg.Meer informatie

• Camping #2

19–20 aug. 2025, Tsjechië ⋅ ☀️ 24 °C

We hebben nu zonder problemen de camping bereikt.
    We hebben het probleem “soort van” gevonden. Het vermoede is iets met de interieur-accu wat indirect de dynamo/aandrijfriem/pomp beïnvloed.
    Nu ff ontspannen en morgen verder kijken.
    De camping heeft een zwembad en daar gaan we dadelijk in plonsen! 💦

• Start locatie

20–21 aug. 2025, Tsjechië ⋅ ⛅ 25 °C

We zijn aangekomen op de startlocatie.
    De bus hebben we op een veldje mogen parkeren en er staan al 5 auto’s.

Bij het fort maken we kennis met andere teams en is er een bbq georganiseerd.
    Tijdens een ‘speeddate’ hebben we andere teams gesproken en nog samen met hen een pub-quiz gespeeld.
    We zijn terug naar de bus gegaan en hebben nog een afzakkertje gepakt voordat we morgenvroeg gaan beginnen.

• Dubble trouble 😢

21 augustus 2025, Tsjechië ⋅ ☁️ 20 °C

We zijn nog niet vertrokken en we hebben een kapotte expansieklep, lekkende koppakking en de thermostaat indicator werkt niet.
    Gelukkig is #how2roadtrip er en heeft ons op weg geholpen.
    Hopelijk blijft de vloeibare pakkingsmiddel zitten. Om de zoveel km gaan we controleren.Meer informatie

• Slang eraf geklapt

21 augustus 2025, Tsjechië ⋅ ☁️ 22 °C

De temperatuur liep op en zijn gelijk gestopt
    Ons ritueel van de achterbak uitladen zijn we een kei in geworden. Al snel zagen we dat er een slang eraf gekapt was.
    Gelukkig waren er twee Duitse medestanders die gelijk te hulp schoten. Ons vermoede was de thermostaat dus die ging eruit
    Daarvoor was de motor deels los gekoppeld. Maar uit eindelijk los en er moest geproost worden op “pfanne-snabs”

• 2e opdracht

21 augustus 2025, Tsjechië ⋅ ☁️ 23 °C

We moesten op de foto bij een rotsachtige landschap met een Tsjechië’s biertje en gezuurde worstjes (die we toevallig gekocht hadden) dus punten zijn binnen!

• Alweer problemen 😱

21 augustus 2025, Tsjechië ⋅ ☁️ 23 °C

Weer liep de temperatuur op… 😟
    Dus snel stoppen en je raadt het. Alles eruit. Weer een slang eraf geklapt.
    De druk wordt te hoog in het systeem waarbij een vermoede is van lekkende koppakking…
    De hulptroepen waren er snel en bevestigde het.
    Dan maar de pakking vervangen, dan maar ook andere pakkingen, en de verstuivers en zo nog een paar andere kleine dingen.
    Inmiddels is het 02:09 en liggen we in de bus te slapen en de hulptroepen in hun daktent…
    Maar, we zijn klaar! In Tsjechië, ff een pakking vervangen in de buitenlucht 💪🏻

• Slowakije 🇸🇰

22 augustus 2025, Slowakije ⋅ ⛅ 22 °C

We zijn de grens gepasseerd en hebben het land met alle problemen achter ons gelaten. (onze problemen 😉)
    Even een kleine lunchpauze en dan gaan we verder naar de eerste RM van de dag, net over de grensMeer informatie

• Opdracht 3 - Hongarije 🇭🇺

22 augustus 2025, Hongarije ⋅ ☀️ 21 °C

Slowakije zijn we doorheen gevlogen en hebben alleen het landschap gezien. Geen extra opdracht gedaan uit t boek, maar meters maken zodat we de rest bij zijn.
    Aangekomen in Hongarije bij de Donau rivier hadden we een opdracht van de dag.
    Foto maken van de voorkant van de Basiliek.
    Hier kwamen we weer andere teams tegen.

• Geheime missie

22 augustus 2025, Hongarije ⋅ ☀️ 18 °C

De geheime missie ging al om 14:30u in en de eerste mensen die ook de geheime missie prijs hebben wonnen waren er ook binnen een paar minuten al.
    Alle andere teams die hier ook een foto van hebben kregen nog wel de punten.
    Wij gingen er ook heen om de fotograaf op te halen. Marco rijdt met ons mee en gaat de volgende morgen weer met een andere team mee.

Oftewel, weer een paar punten gepakt en gezelschap meegenomen.

• Camping #4

22–23 aug. 2025, Hongarije ⋅ 🌙 19 °C

Aangekomen op de camping waar ook andere teams zijn.
    Onderweg hebben we extra bier en snaps gehaald voor de mannen die ons hebben geholpen.
    Ondertussen wordt er bij andere druk gewerkt om het eea klaar te maken voor morgen.
    Na een vluchtige maaltijd hebben we een afzakkertje gepakt en zijn we gaan slapen.