• Berg beklimming Snezka 🥾⛰️

12 juni, Tjeckien ⋅ ☀️ 11 °C

Op naar de top! ⛰️ Een dagje met zijn drietjes, Soda mag vandaag lekker even bijkomen in het huisje en genieten van de rust. Puck daarentegen gaat het avontuur met ons aan. De klim naar de top van de Snezka begon in Tsjechië in Pec Poz Snezkou. Vanuit hier kun je te voet of met een gondel naar de top en wij gingen uiteraard voor de benenwagen.

De route was prachtig, prachtige paden en omdat we vroeg waren ook lekker rustig. Af en toe wel flink pittig met hele stijle stukken. Maar de mooie watervallen, uitzichten en natuur maakten dat meer dan goed.

Regelmatig even stoppen om ook Puck wat te laten drinken. Die maakte daar dan gelijk gebruik van voor een lekker powernappie in de zon. Ach het is haar vergeven, 10 jaar oud en dan nog zo makkelijk mee naar die top lopen. Ik vind het knap 😍.

Het laatste stuk klimmen was vrij hels 😅 een smal pad, trage voorgangers en verzuurde spieren plus piepende longen. Geen lekkere combinatie. Maar als je dan eenmaal boven bent is dat wel even ultiem genieten! Zeker omdat het vandaag een heldere dag was, we konden dus super ver kijken vanaf de top. Dat is blijkbaar vrij ongebruikelijk voor de Snezka, dus we zijn blij dat we hebben gewacht tot vandaag met de klim.

Uiteindelijk vervolgden we onze weg naar beneden met de gondel. We vonden het vooral voor puck wel mooi geweest qua inspanning vandaag. De gondel bracht ons weer helemaal naar beneden waar we dicht bij de parkeerplaats uitstapten. Ook dit was een hele nieuwe ervaring voor Puck. Zo mooi om te zien dat ze ook dat weer reuze interessant en gezellig vond 😋 Het slingeren in dat bakkie deed haar helemaal niks, heerlijk dier! 🩷