Lille
29 décembre 2023, France ⋅ 🌬 11 °C
De stad van Charles de Gaulle. Net gearriveerd dus de ontdekkingstocht van de stad kan beginnen.
Maar eerst nog een stukje geschiedenis.
Lille lag op een eiland in de rivier de Deule en de naam komtEn savoir plus
Sfeervol plein
29 décembre 2023, France ⋅ 🌬 11 °C
Place Charles de Gaulle. Na een relaxte wandeling komen we bij ‘ Grand Place’, het hart van Lille.
Er hangt al meteen een gezellige sfeer met een prachtig reuzenrad als middelpunt.
Kerstmarkt
29 décembre 2023, France ⋅ 🌬 9 °C
Kerst mag dan officieel voorbij zijn. Hier in Lille bezoek ik dit jaar mijn eerste kerstmarkt.
Gezellig langs de kraampjes struinen. Nog extra sfeervol in het donker wanneer de lichtjes goed totEn savoir plus
Onderweg…
29 déc.–2 janv. 2024, Belgique ⋅ 🌧 10 °C
Terwijl we het land bijna achter ons laten geldt dat ook zo voor het jaar 2023.
Het begint dan ook langzaam een traditie te worden. De jaarwisseling bij ‘de buren’ doorbrengen.
Was het vorigEn savoir plus
Op z’n Japans
30 décembre 2023, France ⋅ ☁️ 8 °C
Vandaag gaan we de typische tourist uithangen.
We starten met een rondwandeling door Lille (onder begeleiding 😉)
Later vandaag, ja het kan nog erger, de bustocht. 😂
Rondwandelen Lille
30 décembre 2023, France ⋅ ☁️ 10 °C
We hadden geluk. Tijdens het boeken van de wandeling zou deze met Engelse gids zijn. Vanochtend bleek dat we konden aansluiten bij een NL-groep. Luisterde toch een stuk relaxter…
Een tocht metEn savoir plus
Vlaams meets Frans
30 décembre 2023, France ⋅ ☁️ 10 °C
In Lille je zie duidelijk de invloed en dus ook het verschil tussen de Franse en Vlaamse bouwstijl. Frans is veel rijker versierd en verfijnder. Ook is de invloed van de Spanjaarden hier nog terug teEn savoir plus
Lichtjesroute
30 décembre 2023, France ⋅ 🌬 10 °C
Een stad in de avond bekijken blijft altijd bijzonder en mooi. Zeker in deze periode!
Net geen Monets
31 décembre 2023, France ⋅ 🌬 9 °C
Zondagochtend, we bezoeken de locale markt (hierover later meer).
Niets leuker dan ter plekke tussen de locals in de plaatselijke brasserie iets te drinken.
Zitten we naast drie mannen die ijverigEn savoir plus
Markt
31 décembre 2023, France ⋅ 🌬 8 °C
We hadden gisteren gehoord dat er op zondagochtend altijd een markt plaatsvindt. Deze ligt op onze weg naar het oude centrum dus wij op weg.
Dit hadden we niet verwacht…
Een mieren nest van mensen,En savoir plus
Gare du Nord in Lille
31 décembre 2023, France ⋅ 🌬 9 °C
Toen we nog nooit van duurzaam hadden gehoord was men in Lille al goed bezig.
Het treinstation van Lille is namelijk een ‘afdankertje ‘ vanuit Parijs. De voorgevel van het oude station werd inEn savoir plus
De poorten van Lille
31 décembre 2023, France ⋅ 🌧 9 °C
Lille kent een drietal poorten. Te weten:
Porte Paris; geïnspireerd op de Arc de Triomphe
Porte de Gand
Porte Roubaix
Porte de Gand en Roubaix zijn poorten die leiden naar het oude centrum enEn savoir plus
hallo NIEUW dag OUD
1 janvier 2024, France ⋅ 🌬 7 °C
Jaarwisseling in Lille. Rond 11.00 vertrokken we richting het centrale plein. Helaas werkte het weer niet echt mee. Het was nog niet echt druk en vanwege de regen schuilde de meeste mensen onder deEn savoir plus
Meesterpatisserie
1 janvier 2024, France ⋅ ☁️ 7 °C
Meert is dè patissier van Lille. Zelfs toen Charles de Gaulle al lang uit Lille vertrokken was liet hij de pralines speciaal bij Meert voor hem halen.
Driving home for…
1 janvier 2024, Pays-Bas ⋅ 🌬 8 °C
….oliebollen en appelbeignets.
Aan alles komt een eind. Zo ook aan onze dagen in Lille. Ik kijk terug met een goed gevoel. Lille een veelzijdige stad.
Maar straks wachten er heerlijke oliebollenEn savoir plus