…en we zijn weg!
27 июля 2023 г., Бельгия ⋅ 🌧 17 °C
Na de nodige keuze stress van “neem ik dit jurkje ook mee of wordt het dat shirtje”, kan de vakantie nu echt beginnen. Gelukkig laten we dit kl*te 🌧️ weer achter ons.
Hoewel…. onze eersteЧитать далее
Tea-break
27 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌧 20 °C
Even een break in ‘La Brasserie’ met
‘un thé vert’ en voor Maikel ‘un café’.
Jaaah, we zijn inmiddels in Frankrijk!
Et nous sommes arrivés
27 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌧 19 °C
Eindelijk aangekomen op de plek voor onze eerste overnachting.. Midden in het groen, een beetje verscholen ligt “Les Sous Bois”.
Rouen
28 июля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 21 °C
Op weg naar ons eerste vakantiebestemming Saint Malo doen we eerst nog Rouen aan..
Rouen is de hoofdstad van Normandië en ligt aan de Seine. Het is dé stad van de bekende historische Franse heldinЧитать далее
Eerste impressie Saint Malo
28 июля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 19 °C
St. Malo is een oude havenstad in Bretagne. Vanaf de oude stadsmuur heb je een mooi uitzicht over zowel de oude historische stad als de kust van Bretagne.
En actie!
29 июля 2023 г., Франция ⋅ ⛅ 18 °C
Vandaag ‘vroeg’ uit de veren. Onze eerste wandeling 🚶♂️ staat op het programma.
Een wandeling in de omgeving van Mont Saint Michel. Wordt vervolgd ….
Het doel van vandaag
29 июля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 21 °C
Mont Saint-Michel!!
Mont Saint-Michel
29 июля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 18 °C
De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië, gelegen in een grote baai. Boven op het granieten massief van de Mont Saint-Michel ligt een middeleeuwse abdij.
MaarЧитать далее
Sunset in St. Malo
29 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌬 18 °C
Blijft altijd mooi de zonsondergang aan het strand, waar je dan ook bent.
Hike la pointe du Grouin
30 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌬 18 °C
Vandaag een wandeling van 14 km langs de kust in de omgeving van Cancale. Over de landtong ‘la pointe du grouin.’.
Volgens ‘kenners’; wijst en beschermt de rotsachtige vinger van de Pointe duЧитать далее
Mighty Max
30 июля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 19 °C
Sommige dingen gaan ook door tijdens een vakantie. Zo ook F1
Zelfs tijdens onze hike, om 15.00 uiteraard even een break om de start te kijken van de F1. Tussendoor nog een paar wedstrijdmomentjesЧитать далее
Au revoir St Malo
31 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌬 19 °C
We gaan Saint-Malo al weer gedag zeggen. Tijd om verder te trekken naar onze volgende bestemming Lannion.
Onderweg gaan we nog een paar stadjes bezoeken
Saint Suliac
31 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌧 22 °C
Saint-Suliac is een oud vissersdorp, aan de oever van de rivier Rance. Een klein dorpje met charmante stegen en typische Franse huizen in graniet.
Altijd leuk om even aan te doen.
Lannion
31 июля 2023 г., Франция ⋅ 🌧 21 °C
Net ingecheckt in een regenachtig Lannion. 🌧️
Deze omstandigheden vragen niet veel activiteiten meer.
Een goed boek met een lekkere kop thee is ook niks mis mee.
Roze granietkust
1 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌬 18 °C
Deze trail van vandaag voert ons langs de Roze graniet-kust….
Aan de noordkust van Bretagne, om precies de zijn tussen Louannec en Plestin-les-grèves, heeft de kustlijn de naam van RozeЧитать далее
Verandering van plan
1 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌧 17 °C
Vanavond besloten dat we morgen al vertrekken uit Lannion. Een dag eerder dan eigenlijk de bedoeling.
Het weer zit morgen niet echt mee dus splitsen we de reisdag naar de Loire in tweeën.
We hebbenЧитать далее
Laval
2 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌬 19 °C
Zojuist ‘geland’ in Laval. Eerst tijd voor thee en dan even Laval ontdekken.
…en de highlights
2 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌬 19 °C
Al wandelend door Laval bezichtigen we onder anderen; het paleis, het chateau (zonder Meilandjes), en wederom een Notre-Dame.
‘Grande’
2 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌬 18 °C
Dat de definitie van groot in Frankrijk relatief is blijkt.
Maikel bestelt hier altijd een grande café en krijgt zoals wij dat zouden omschrijven:
“Een Haags bakkie”.
Ziet er toch ook niet uit….
Loire I; verkenning van de Anjou
3 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌧 19 °C
Vandaag onze eerste kennismaking met de Loire. Weliswaar een druilerige maar wel mooie.
We startte in St-Florent-Le-Vieil met de abdijkerk waar we tevens een mooi zicht hebben over deЧитать далее
Op niveau
3 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌧 17 °C
Aangekomen in Cheverney logeren we eindelijk op ‘stand’. In een chateau en bij aankomst kregen we ook nog een upgrade.
Loire II
4 августа 2023 г., Франция ⋅ ⛅ 21 °C
Als je het over groot hebt dan hebben we vandaag grote kastelen gezien.
We beginnen de dag met Chateau Cheverny.
Cheverny werd gebouwd omstreeks 1634 door Hérault de Cheverny. Het werd nooit doorЧитать далее
Sprookjeskasteel
5 августа 2023 г., Франция ⋅ 🌬 17 °C
Chateau Chenonceau(x) is voor mij het sprookjeskasteel. Zij het wel een sprookjeskasteel met de nodige intriges
Maîtresses, schulden, jaloezie en ga zo maar door..
Een soort ‘GTST’ in deЧитать далее
Leonardo
6 августа 2023 г., Франция ⋅ ⛅ 18 °C
We hebben Cherverny inmiddels verlaten. Op weg naar onze nieuwe bestemming gaan we naar Amboise. Om precies te zijn bezoeken we het chateau du Clos Luce.
In dit huis woonde, werkte en stierfЧитать далее
Villandry
6 августа 2023 г., Франция ⋅ ⛅ 21 °C
Onze uitvalbasis voor de komende dagen.
Benieuwd wat deze omgeving ons gaat brengen.
In ieder geval een wijds landelijke uitzicht.

ПутешественникFijne vakantie. Het weer zal ongetwijfeld verbeteren. PS in Frankrijk hebben ze sinds kort tolwegen die je niet als zodanig herkend omdat er geen tolpoorten zijn. Ben voorzichtig.
ПутешественникDankje! 🥰 Hebben we inderdaad iets over gelezen.