Vandaag staat er opnieuw een heus avontuur op de planning: canyoning. We rijden tot net voorbij het hoofdstadje Santa Cruz da Flores en geven ons leven in de handen van gids Hugo voor een avontuur dat ons nog lang bij zal blijven.
Canyoning houdt in: een combinatie van wandelen/glibberen door de riviervallei, afgewisseld door verschillende sprongen, rappels, death-rides en glijbanen af de watervallen die we onderweg tegenkomen. De hoogste van de dag bedroeg zo’n 18 meter. Tijdens het canyonen wanen we ons bij momenten in een zijtak van de Amazone-rivier, er is geen vierkante meter te spotten die niet knalgroen ziet van het plantenleven. Gelukkig is de lokale fauna wel minder exotisch dan in de Amazone, bedenken we ons terwijl we zwemmen in de rivier.
We kunnen spijtig genoeg nog geen foto’s delen van dit avontuur aangezien gsm’s en canyoning niet combineerbaar zijn. Van zodra we de foto’s doorkrijgen van de organisator, delen we deze zeker hier.
In de namiddag vullen we onze tijd nog met een ritje rond het eiland en bezoeken we de plekken die we nog gemist hebben bij onze omzwervingen de afgelopen dagen.
De avond sluiten we af op restaurant bij de broer van onze Airbnb-hosts: Casa do Rei in Lajes das Flores. Ik geniet er voor het eerst van lekkere Azoorse seafood en Katrien eet een pompoenomelet met zoete aardappel.
Morgen rond het middaguur vliegen we door naar ons volgende eiland: Sao Miguel.
PS: Gisteren blijkbaar totaal vergeten om ons filmpje van de dolfijnen te posten, dus bij deze.Les mer
Reisende
Gilles De katten moeten altijd bij jou zijn hé. Zalig🐱🐱
ReisendeWat een mooie kleuren alom, het is er de natuur in volle glorie. Zalig om jullie daar te zien 🍀
ReisendeNiet genoeg entree geld betaald voor de dolfijnen? Ja, dan zullen ze ook niet poseren voor een foto uiteraard. Ik ben in afwachting van een mooie shoot.