• Rosanne Wijnsma
  • Rosanne Wijnsma

Baltic Sea Circle Summer 2022

Wij zijn Team Wheels Heels and Paws! Wij rijden deze rally voor Resto vanHarte. Geef ook een donatie: https://www.geef.nl/nl/actie/rosanne-wijnsma-stichting-resto-vanharte/donateurs Czytaj więcej
  • Parnu festival

1 lipca 2022, Estonia ⋅ ⛅ 29 °C

Omdat er een file stond zijn we via het vissersdorp Parnu gereden. We besloten even het dorp in te gaan om onze estlandse ruil te doen. We ruilde onze stenen hondje in voor een schort bij een café, en hoorden daar dat er een festival was iets verderop. Dat was erg gezellig en we hebben een lekker ijsje gegeten. Daarna gingen we al snel de grens over naar Letland! Czytaj więcej

• Riga

1 lipca 2022, Łotwa ⋅ ⛅ 29 °C

We zijn gaan eten in Riga, en hebben de binnenstad even bekeken. Het was warm vandaag, dus we zijn lekker op een terras in de schaduw gaan zitten om de laatste kaarten te schrijven en lekker te eten. Daarna zijn we doorgereden naar een 'camping' A.K.A leeg veldje aan een riviertje. Nog ff zwemmen en dan de tent weer in! Czytaj więcej

• Pittig dagje

2 lipca 2022, Łotwa ⋅ ⛅ 23 °C

Vandaag was pittig. Tijdens het inpakken vanmorgen kreeg ik migraine. Else ging rijden, maar de felle zon en hobbelige wegen deden mij geen goed. Met een koud waterflesje van een tankstation op mijn hoofd en flink wat paracetamol trok het gelukkig weg. Dolly had het ook zwaar in de warmte. We konden smiddags leuk meedoen met de aktie in Marijampole en dankzij de regen koelde het wat af. Toen we weg reden ontdekte Else dat haar portemonnee met rijbewijs weg was. We zijn teruggegaan naar het laatste tankstation om te zoeken, maar uiteindelijk besloten we terug te gaan naar Marijampole om aangifte te doen bij de politie zodat zij met de aangifte verder kon rijden. Google stuurde ons eerst nog naar de gevangenis!🤣
    Na 2 uur wachten (bij een restaurant) kon de aangifte gedaan worden en konden we weer door. Het laatste stuk door het platteland van Polen was prachtig met de ondergaande zon en regenbogen. We kregen weer een uur terug dus rond 21:30 waren we op de camping waar verschillende andere teams ons opwachtten en een plekje voor ons geregeld hadden. Het is hier gezellig druk, maar ik duik mijn bed in!
    Czytaj więcej

• Peace for Marijampole

2 lipca 2022, Litwa ⋅ ⛅ 23 °C

Marijampole (Litouwen) ligt in de corridor tussen Kalingrad en Minsk. Er loopt een Russische spoorlijn doorheen. Ze controleren dagelijks met helikopters of er geen Russische militairen uit de trein komen. Wij hebben met de rallyteams hen een hart onder de riem gestoken en het symbool van vrede op het centrale plein gevormd. Czytaj więcej

• Geiten en Gdansk

3 lipca 2022, Polska ⋅ 🌙 19 °C

Vandaag zijn we door Polen gereden van het merengebied in het noordoosten van Polen via de kust aan de Baltische zee richting het westen. We besloten langs een mini zoo vlakbij Gdansk te gaan om nog een opdracht met een geit uit te voeren. Die geit hebben we nooit gevonden want we sloten onszelf buiten de auto! Met behulp van een Poolse militair en onze antenne lukte het na een uur de auto weer open te krijgen! We bleken ook al de hele tijd met een paard in de auto rond te rijden, dus die opdracht konden we wel uitvoeren. Daarna nog even in Gdansk rondgelopen, onze laatste ruil gedaan en een broodje gegeten. Morgen is de finish! Czytaj więcej

• Koniec wyprawy
    6 lipca 2022