Spannend
December 12 in Belgium ⋅ ☁️ 9 °C
Klaar om ter vertrekken. Slapen lukt niet zo goed maar daar heb ik op het vliegtuig nog wat tijd voor.
Op de tweede foto vind je het adres van het hotel, ik over nacht in het LX Factory district, deRead more
Onderweg
December 12 in Belgium ⋅ ☁️ 9 °C
Om 6u15 kwam papa mij halen om naar het station van Oostende te rijden. Daar vertrok mijn trein om iets na 7 uur. Na een korte overstap in Gent en brussel-zuid en ik met wat vertraging toegekomen inRead more
LX Hostel
December 12 in Portugal ⋅ 🌧 12 °C
Ik verblijf in LX Hostel, dit ligt binnen de muren van de LX Factory. Het interieur is super eclectic en urban. Maar wel heel proper. Ik slaap in compartiment 27 samen met Bo mijn teddy. IederRead more
LX Factory
December 12 in Portugal ⋅ 🌧 12 °C
Het terrein van LX Factory is niet groot, je zou in een 10 tal minuten rond kunnen zijn, was het niet voor de vele unieke plaatsen. Bijna elke centimeter is gevuld met kunst, van graffiti tot stickersRead more
Late avondwandeling
December 12 in Portugal ⋅ 🌧 12 °C
Rond 17 uur had ik nog zin in een wandeling, de torre de Belém zag er op de kaart te voet doenbaar uit...
In de regen met regenjas tot boven dicht geknoopt vertrok ik. Er was heel veel die de moeiteRead more
Ontbijtje
December 13 in Portugal ⋅ ☀️ 13 °C
De perfecte manier om de dag mee te beginnen, lekker en gevarieerd en je kan zelf je eitjes maken 😊
Op ontdekkingstocht deel 1
December 13 in Portugal ⋅ ☀️ 13 °C
Na het ontbijt ben ik zonder voorbereiding vertrokken, mijn nieuwsgierigheid mocht de weg aangeven. Zo zag ik al snel vanuit de verte de toren van Necessidades Palace, met een prachtig plein en eenRead more
Wandeling deel 2
December 13 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C
Na de tuinen ging de wandeling verder naar de Arco das Aroreias, vandaaruit naar Aqueduto das Águas Livres. Hier kan je over bijna een kilometer kijken naar een overzicht van de stad. Daarna ging hetRead more
Wandeling deel 3
December 13 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C
Vanuit Praça Marquês de Pombal ben ik via de av. da liberdade naar Elevador de Santa Justa gewandeld. Onderweg kwam ik het hard rock cafe tegen en ben ik even binnen gegaan. Op deze weg kwam ik ookRead more
Laatste deel wandeling
December 13 in Portugal ⋅ 🌙 16 °C
Als laatste ben ik bij de Elevador de Santa Justa toegekomen. Het was ondertussen donker en er kwam steeds meer volk toe voor de verschillende kerstmarkten die verspreid waren over Alfama. SaarlandRead more
Marktje en museum oriente
December 14 in Portugal ⋅ ☀️ 15 °C
Deze ochtend was een rustige ochtend, even uitgeslapen en dan het locale marktje gaan bezoeken. Hier kocht ik enkele leuke cadeautjes. Na de middag vertrok ik te voet terug naar het oude gedeelte vanRead more
Onderweg
December 14 in Portugal ⋅ ☀️ 16 °C
Daarna ging de weg verder naar het marionetten museum. Voor ik daar aankwam kwam ik de oude brandweer kazerne tegen (het gele gebouw), da´ een foto van de Portugese vlag. Vervolgens wilde ik hetRead more
Het marionetten museum
December 14 in Portugal ⋅ ☀️ 16 °C
Het bezoek aan het museu da marioneta was echt prachtig. De geschiedenis van het poppentheater werd er uitgelegd en er waren van alle tijden en werelddelen poppen aanwezig! Zeker een verborgenRead more
Een gevulde namiddag
December 14 in Portugal ⋅ ☁️ 16 °C
De tocht ging verder via green street, het zou de straat met de meeste planten in vergelijking met de oppervlakte hebben. Ik vond het nogal een korte straat en was niet van mijn sokken geblazen.Read more
Maandag voormiddag terug naar Alfama
December 15 in Portugal ⋅ ☁️ 12 °C
Vandaag wilde ik Alfama eens zien bij daglicht, de laatste 2 dagen ben ik daar pas tegen een uur voor donker toegekomen. Zo ben ik eerst terug gegaan naar de Arco da Rua Augusta om een paar mooieRead more
Regen, regen en nog eens regen
December 15 in Portugal ⋅ 🌧 13 °C
In de vorige footprint was het al een beetje aan het spetteren maar nu is de hemel open gebarsten en valt het water met bakken uit de de lucht...
Ik was op dat moment net onderweg naar het Largo doRead more
Weer een gevulde avond
December 15 in Portugal ⋅ 🌧 13 °C
Ik wilde even eens een kijkje gaan nemen op een van de stranden, maar met dit weer is het een foto vanop een afstand geworden...
Daarna ben ik nog gestopt aan het Maat museum, hier waren 2 instalationRead more
Christo rei
December 16 in Portugal ⋅ 🌬 14 °C
Deze ochtend gezellig ontbeten met een lekker broodje en een vegen cupcake en een appeltje voor onderweg. Want vandaag ben ik het water overgegaan. Onderweg naar de bus kwam ik nog een leukeRead more
Zwaardvis en Mosteiro dos Jerónimos
December 16 in Portugal ⋅ 🌬 14 °C
Eens in de haven aangekomen had mijn chauffeur nog een lokaal restaurant aangeraden. Het was net 12 uur dus ideaal. Ik heb er de beste zwaardvis ooit gegeten. De frietjes waren ook goed en de mangoRead more
Banksy en fado
December 16 in Portugal ⋅ 🌬 13 °C
Na het klooster was er nog tijd om verder op ontdekking te gaan. Dus terug op de tram naar het deel van Pombal (net boven Alfama) waar ik het museum van Banksy bezocht. Het is een beetje raar om zijnRead more
Sintra deel I
December 17 in Portugal ⋅ ⛅ 13 °C
Deze morgen ging de tocht naar Sintra, het was een spannende onderneming om de trein te vinden en op tijd te vertrekken. Maar tegen 11 uur ben ik daar aangekomen. Eens uit het station viel mij meteenRead more
Palácio Nacional da Pena
December 17 in Portugal ⋅ ☁️ 13 °C
Na een half uurtje klimmen ben ik bij de tuinen van Palácio national da Pena toegekomen. Het park is gigantisch groot en met zo veel weggetjes dat ik er verdwaald in ben gelopen... gelukkig had ikRead more
Castelo dos Mouros
December 17 in Portugal ⋅ ☁️ 14 °C
Na de grandeur van het ene naar het mysterieuze van het andere. Op een boogscheut van elkaar (wat waren mijn benen blij), begon ik aan een nieuwe klim. Het kasteel van de mooren is veel eenvoudiger enRead more
Da Quinta da Regaleira
December 17 in Portugal ⋅ ☁️ 14 °C
Na de lekkere pastel de nata's op te smukkelen en ik toegekomen bij het domein van Da Quinta da Regaleira. Opnieuw een overweldeging van kunstwerken in en op de gebouwen en tuinen. Meer valt erRead more
Terug naar Lisboa
December 17 in Portugal ⋅ ☁️ 13 °C
Op de terugweg kwam ik nog een dino museum tegen die ik nog graag had willen zien maar al gesloten was. Ik nam bewust de ommeweg om door het dal van Sintra re lopen en de andere kant ook eens te zien.Read more