• Sintra deel I

December 17 in Portugal ⋅ ⛅ 13 °C

Deze morgen ging de tocht naar Sintra, het was een spannende onderneming om de trein te vinden en op tijd te vertrekken. Maar tegen 11 uur ben ik daar aangekomen. Eens uit het station viel mij meteen op hoe uniek de huizen hier zijn. Je hebt het gevoel dat je door straten van kleine paleizen rondloopt. Sintra is trouwens nog meer berg op en af en nog veel hoger dan in Lisbon. Opweg naar Palácio Nacional de Sintra kwam ik een gekend beeld tegen (Mulher com Bebé ao Colo, escultura) en een kleurrijk mannetje (careto de podence). Daarna had ik een mooi zicht over het nationaal paleis. Die je goed kan herkennen aan die 2 vreemd gevormde torens. Ik wilde dit paleis graag bezoeken maar door een of andere hoge bezoeker was deze uitzonderlijke gesloten vandaag. Vandaaruit wilde ik zo snel mogelijk naar de 2 andere paleizen zodat ik deze wel kon bezoeken. Bleek dus dat de weg naar boven met de bus versperd was... dus het is de klim route geworden. Lang geleden dat ik nog zo mijn benen heb gevoeld. Onderweg werd ik wel beloond voor de inspanning, prachtige wegeltjes en mooie bloemen en Vila Sassetti.Read more